Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Citromfű 2011-10-26

Citromfű

(Melissa Officinalis)



A citromfű erős citrom illatáról könnyen felismerhető. Hosszúkás levelei vannak, melynek széle csipkézett. Virága fehér vagy kék. Az ajakosvirágúak családjába tartozik. Sokfelé fellelhető, főként kertekben, de vadon is előfordul.

Hatóanyagok

Fő összetevője a citrál, ennek köszönheti erős citromos illatát. További összetevői, hatóanyagai a citronellál, kariofillén, linalool, cserzőanyagok, rozmaringsav, valamint a flavonoidok és a kávésav.

Felhasználása

A citromfű erős nyugtató és vírusölő, ebből adódóan gyakran használják herpesz helyi, külső kezelésére. Vírusölő hatása miatt krémek összetevőjeként gyakran megtalálható.

A citromfű pozitív tulajdonságai, hatásai között szerepel, hogy ideg és szívnyugtató, görcsoldó, jótékony hatással bír az emésztésre, optimalizálhatja az emésztési folyamatokat. Ezen kívül használják álmatlanság és fejfájás ellen, mivel nagyon hatékony idegerősítő. Idegerősítő hatása miatt gyakorta alkalmazzák depressziós betegek kezelésénél kiegészítő kezelésként.

Emésztési zavarok kezelésére kiváló a citromfű tea fogyasztása, enyhíti a gyomorsav túltengést, a hányingert, gyomorrontás és egyéb emésztési problémák esetén is kiváló, ezen kívül serkenti az epeműködést.

Illóolaj formában is igen gyakran használják a citromfű kivonatát, főként fürdőkhöz, mivel a reumás panaszokat nagymértékben csökkenti.

Citromfű tea (egy csésze)

Három teáskanál citromfű levelet kell leforrázni, majd tíz perc ázás után le kell szűrni, azonnal fogyasztható, mézzel ízesíthető. A fent leírt panaszok bármelyikénél naponta háromszor alkalmazható.

Citromfű fürdő

Tíz evőkanál citromfű levelet fel kell forralni egy liter vízben. Tíz percig kell ázni hagyni, majd leszűrés után a fürdővízhez kell önteni. Az így elkészített fürdővízben húsz percen át lehet pihenni, a reumás panaszok azonnal múlni kezdenek.

Figyelem!

A citromfű teát, vagy bármilyen főzetet várandós kismamák nem fogyaszthatják. Görcsoldó hatása révén ellazítja a hasi izomzatot, ami hatással lehet a méhizomzatra, azt összehúzódásra és elernyedésre késztetheti, ezért veszélyes a magzatra nézve.

Illóolaját belsőleg csak orvosi felügyelet mellett használjuk!

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Természetgyógyászat.info; HáziPatika

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz