Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Lizin 2011-10-28

Lizin

A lizin – ami egy esszenciális aminosav – elősegítheti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is. Széles körben ismert a herpesz I és II elleni hatásossága folytán, és néhány öregedéssel összefüggő bőrproblémával szemben is sikeresen alkalmazható. Nevét a görög „Lízisz” (kibontás) szóból kapta.

 

Előfordulása

Nagy mennyiségben van jelen a sörélesztőben, a tejtermékekben, és a búzacsírában, a halakban és húsokban, és a hüvelyesekben, különösen a szójababban, a limababban és a veteménybabban.

 

Hatása a teljesítmény fokozására

Lévén, hogy a lizin az izomszövetek egyik fő alkotóeleme, gyakran alkalmazzák a sportolók, hogy elősegítsék a sovány testtömeg növekedését és az izmok és csontok általános egészségi állapotát.

  • Izomfehérjét hoz létre, így járulhat hozzá az izmok regenerálódásához és az általános egészségi állapothoz
  • Javíthatja a csontok egészségi állapotát azzal, hogy segíthetii a kalcium felszívódását a testben.
  • Csökkentheti az öregedés látható jeleit a bőrön

 

A lizin hiánytünetei:

  • Fáradtság/gyengeség
  • Vörös szemek
  • Szédülés
  • Megnövekedett reakcióidő
  • Vérszegénység
  • Enzim rendellenességek
  • Csökkent növekedés
  • HIV és immun-rendellenességek

Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a lizin a következő tünetekre lehet jótékony hatással:

  • Öregedő bőr
  • Csontritkulás
  • Aranyér
  • Angina (szorító mellkasfájdalom)
  • Szív-és érrendszeri megbetegedések
  • Sebek/sérülések

 

A sportolóknak különösen nagy szükségük van rá, hogy megbizonyosodjanak, elegendő fehérje áll-e rendelkezésükre (mely aminosav építőkövekből áll össze) ahhoz, hogy intenzív edzés után az izmokat újjá tudják építeni. Mint azt bizonyára közismert, testünk folyamatosan újjáépíti önmagát. Ez folyamatos jelenség, mely végigkísér minket mindennapi teendőink közben is anélkül, hogy tudatában lennénk egyáltalán.

Ehhez a folyamathoz szükség van lizinre is, hogy izmokat, csontokat, és egyéb szöveteket tudjunk létrehozni és fenntartani, valamint gyógyítani, ha szükséges. Ugyancsak elősegíti a kalcium felszívódását, valamint kiválasztását, ami a csontok egészsége szempontjából fontos, különösen öregedéskor.

Évekkel ezelőtt kimutatták, hogy a lizin a herpesz I és II megelőzésében és kezelésében is kifejezetten hatásos. Mi több, a szív egészségi állapotára is jótékony hatással bírjat, mivel megakadályozza a felesleges anyagok kiülését az artériák falára, ami megakadályozná, hogy a vér és a tápanyagok időben a rendeltetési helyükre jussanak.

Bőrfiatalító hatás

A lizin szerepet játszik a kollagén képződésében, ami a bőr, az izmok és az ízületek egészségi állapota szempontjából fontos. A kollagén természetesen az összes kötőszövet egészsége szempontjából fontos anyag (porcok, inak, ízületek, bőr, csontok és fogak), és sok szövet növekedésében, valamint regenerálódásában kulcsszerepe van. Így a kollagén a sportolókat a gyorsabb regenerálódásban segítheti az intenzív edzések után, valamint a törékenyebb szöveteket kellő védelemmel látja e.

 

Felhasználási javaslatok

Általánosan használt mennyiség: napi 500 - 3,000 mg.

Növekedési hormon termelés serkentésére napi 2,000 mg is szükséges lehet.

Herpesz ellen napi 1,000 - 3,000 mg hatásos lehet.

A lizint szétosztva, étkezések előtt kell szedni. Éhgyomorra egy pohár vízzel beszedve még hatásosabb. Növekedési hormon termelés serkentésére az edzés és a lefekvés előtti időpont az ideális.

A lizin szinergistái

Szájon át alkalmazva más, növekedési hormon termelést elősegítő anyagokkal, pl. az argininnal, edzés vagy lefekvés előtt szedve hatásosabb lehet.

Esetleges mellékhatások

Ritkán hasi görcsök vagy hasmenés alakulhat ki különösen nagy mennyiség esetében (15-40g/nap).

Nagy mennyiségben történő alkalmazása esetén (laboratóriumi körülmények között) az epekő és a megnövekedett koleszterinszint jelentkezett mellékhatásként.

Gyermekek számára szedése nem javallott.

Várandós kismamák, máj- és epebetegségben szenvedők előbb konzultáljanak orvosukkal aminosavkészítmények szedéséről.

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az alkalmazható készítményekkel kapcsolatban! A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Shop.builder; Wikipedia

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz