Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Indus Himalája só 2011-10-28

Egyensúly ősi, tiszta táplálékkal

A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni. A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk. A természetes Indus só nemcsak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Indus sót.

Az Indus só egészségjavító és -erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt. Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és az indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta. Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt mindegyik embertípus számára (vata, pitta, kapha) kedvezőbb a fogyasztása.
alt
A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Az egyik legjobb természetes módszer a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetben helyreállítani.

Az Indus völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre. A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az  india-iak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indusvölgy kősóját. A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be; 500 millió éven keresztül  folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszeny-nyezéstől. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, majd kézi erővel lemossák, és napon szárítják. Rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.
alt
A szokványos étkezési sónak számos hátránya van. A bányászott sót az ipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A konyhasóval az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszert viszünk be a szervezetünkbe. A globális környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége   még inkább leromlik.
alt
Fentiektől eltérően az Indus só tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.

 

Telített sóoldat (Sole) készítése
Oldjunk fel 1 kg kristálysót 3-3,5 liter vízben. Az elkészült 26%-os őssóoldat sózásra és kúrákhoz is használható. Az oldat steril, benne se gombák, se csírák, se baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható.
alt
Sóoldat ivókúra
A kész 26%-os sóoldatból egy teáskanálnyit tegyünk egy 2dl-es pohárba, és öntsük fel jó minőségű ásványvízzel. Ezt a kb. 1%-os sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra, ami kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatunkra is.

Inhalálás sóoldattal
Forraljunk fel 1-2 liter vizet, és adjunk hozzá kb. 20 gramm Indus kristálysót vagy egy-két kávéskanálnyit a telített sóoldatból.

Száj- és foghigiénia
A só megakadályozza a fogkő képződését és elősegíti a fogak egészségét. A sóoldat képes a fogíny regenerálására, és semlegesíti a szájban lévő nemkívánatos szájflórát. A telített sóoldat alkalmas fogmosásra és öblögetésre.

Sófürdő
30 perces sófürdő különösen intenzív salaktalanító hatással bír. Normál méretű fürdőkádnál (100 l) legalább 1 kg Indus sót vagy 4 liter 26%-os sóoldatot használjunk. (Keringési és szívbetegségben szenvedők legyenek különösen óvatosak a sófürdővel!)
alt
Sószappan
Használata rendkívül kedvező hatással bír bőrünk egészségére. Enyhén nedvesítsük be a szappant, és „szappanozzuk” a tisztítani kívánt bőrfelüleletet.

Bőr- és arcápolás
Telített sóoldattal nedvesítsünk be egy vattadarabot, és mossuk le vele a bőrt, majd törölközővel szárítsuk le.

Borogatás sóoldattal
26%-os sóoldattal nedvesítsünk be egy ruhadarabot, és ezzel borogassuk a fájós testrészt.

Sóing
Készítsünk 2-8%-os sóoldatot, ebben nedvesítsünk meg egy pamut pólót. Enyhén csavarjuk ki, és bújjunk bele, tekerjünk magunk köré egy száraz törölközőt, majd feküdjünk le. Fél óra múlva megkezdődik az izzadás. A sóinget 1-1,5 óra múlva vegyük le, és zuhanyozzunk.

altIndus só sportolóknak
Az intenzív sportolás erős víz- és sóveszteséggel jár. A kellemes aromájú rózsaszín sókristály mint nyalósó is használható, így kímélő és hatékony módon hozhatjuk egyensúlyba sóháztartásunkat.

Indus sómécses
Használatával lakásunkban, irodánkban tapasztalhatjuk az ásvány jótékony hatását, mely helyreállítja a levegő pozitív és negatív töltésű részecskéinek egyensúlyát. A sómécsesek sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosít.

alt



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz