Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Kombucha 2011-11-05

Kombucha

 

A teagomba ősrégi népi- és házi szer. A kombucha teát Kínában a halhatatlanság italának nevezik közismert egészségvédő hatása miatt. Valójában nem tudjuk biztosan, hogy honnan származik, egy biztos, hogy a kombucha egészségvédő szerként való használatának több évezredes távol-keleti hagyományai vannak. Az első feljegyzések Kínából az időszámításunk előtti 221-ből ismeretesek, ahol "Mennyei teaként", sőt "Az örök élet itala"-ként említik.

 

Egyéb elnevezései: mandzsúriai kombucha gomba, kirgiz tea, Kombuchal, Gerbstoffe, Combucha, Kum-Cha, Fungus japonicas, Fungojapon, Indo-Japanese tea fungus, Pichia fermentans, Cembuya orientalis, Combuchu, Tschambucco, Volga spring, Mo-gu, Champignon de longue vie, Tea kvas, Teakwass, Kwassan, Kargasok, Kocha kinoko.


Mint látjuk, a kombucha gombának és a belőle erjesztett italnak nagyon sok neve van. Ezek közül talán legismertebb a kirgiz tea. Ez az elnevezés onnan ered, hogy egy japán hölgy kb. 60 évvel ezelőtt Kirgíziába látogatott, és megdöbbentette, hogy milyen sok, 100 évnél idősebb ember él ott. Még inkább meglepte, hogy a 80 év feletti asszonyok arcán is alig látott ráncot. Megpróbálta a titkot megfejteni, és ennek során feltűnt neki, hogy szinte minden házban (fiatalok és öregek egyaránt) naponta legalább 3 dl kombucha teát fogyasztottak.

 

A kombuchában található az egyik leghasznosabb méregtelenítő a glukoronsav. Vizelethajtó szerként is kiváló, különösen ödémák esetén. Élénkítheti a mirigyrendszer működését. Folyamatos fogyasztása meghosszabbíthatja az életkort. Stabilizálhatja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít, oldja a stresszt. Természetes antibiotikum hatású, enyhítheti a gyulladásokat, az asztmás köhögést, segíthet a váladék feloldásában. Csökkentheti a koleszterinszintet, rugalmasabbá teszi az erek falait, enyhíti az érgyulladás fájdalmait. Tisztítja a vért, kedvező hatást fejthet ki a vese, a máj, az epehólyag működésére. Anyagcserezavarok, korai érelmeszesedés, fáradékonyság, rossz koncentrációs képesség, sőt potenciazavarok esetében is jó hatású.


A Kombucha alábbi hatásait figyelték meg:


Az életminőség jelentős javulása, felszabadult közérzet, tökéletes emésztés, fizikai- és szellemi frissesség. Idősebb korban javul a mozgékonyság és az aktivitás.

 

A kombuchagomba-teában a szervezet működését segítő sejtek milliói élnek, amelyek először a bélflórát, majd a teljes szervezetet méregtelenítik, regenerálják. A tea rendszeres fogyasztása többek között Q-10 koenzimjének köszönhetően csökkentetih a ráncok képződését, segíthet megőrizni a fiatalságot. Megelőzheti a rák kialakulását, amit az orosz rákkutatók vizsgálatai igazoltak.


A tea segíthet az izületi gyulladás esetén, enyhítheti az izomfájdalmakat, stabilizálhatja a vérnyomást, állandó jó közérzetet és alvást biztosít. Oldhatja a stresszt, jótékonyan hat a gyomor- és bélpanaszokra, tisztítja a vért, erõsítheti a vesét, oldhatja az epe- és vesekövet. Csökkentheti a koleszterinszintet, és rugalmassá teszi a vénákat, artériákat. Segíthet a súlycsökkenésben, a zsírszövetek lebontásában. Segíteth az immunrendszer gyengeségéből adódó betegségeken, így például az allergián. Enyhítheti a menopauza tüneteit. Megakadályozhatja a kopaszodást, elősegítheti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszínezi az ősz hajszálakat, felgyorsítja a haj növekedését.


A tea fogyasztásánál figyelni kell arra, hogy fokozatosan növeljük az adagot, mert a hirtelen elfogyasztott nagyobb mennyiség például hasmenést okozhat. Napi hat evőkanállal kezdjük. a kombuchával végzett kúra kezdetén minden kellemetlen érzés elkerülhető, ha sok vizet iszunk. Így a távozni akaró méreganyagok hamarabb kiürülnek. Csupán az első néhány napon kell óvatosabbnak lenni, de amint a szervezet megszokta, akár literszám is fogyasztható. Ha nem konkrét megbetegedésre fogyasztjuk, 2-3 dl-t ihatunk naponta: egy deciliter reggeli előtt az emésztőrendszer tisztítására, és egy-egy decilitert ebéd és vacsora után az emésztés elősegítésére. Nagyobb folyadékvesztésnél, forró nyári napokon, nagyobb fizikai megterheléseket követően, ásványvízzel fele-fele arányban hígítva, ennek többszöröse is fogyasztható. Ha konkrét betegséget akarunk kezelni, napi 3x1 dl-t ajánlunk és a javasolt időszak 3-6 hónap. 1 hónap szünetet követően újra kezdhetjük a kúrát.


A bőrön lévő kiütésekre külsőleg is használják a teát. Jótékonyan hat a kelésekre, hólyagos fertőzésekre. Égési sebekre, felégésekre, nagyfokú fáradtságra, kínzó fájdalmak enyhítésére javasoljuk a pakolást, borogatást. Frissítő fürdőbe (max. 35 fokos vízbe) 2-3 l teát kell önteni. Javasolt fürdési idő 30-35 perc. Nyitott sebbe a tea ne kerüljön!
Olyankor, amikor az emberek keveset mozognak, ülő foglalkozásuk van, rendszertelenül étkeznek és sok olyan szénhidrátot fogyasztanak, amelyeknek csak kalóriatartalmuk van, de vitaminokat és ásványi sókat nem tartalmaznak, a belek eltunyulnak, oxidációs folyamatok indulnak el, amelyek a méreganyagok felhalmozódásához vezetnek, a zsírszövet lerakódásának kedveznek.


A kombucha azonkívül, hogy az intenzívebb anyagcsere miatt lebontja a zsírszövetet, a belek mozgásait is felgyorsítja, így a tápanyagfölösleg nem marad tovább a belekben, hanem kiürül. Ez az oka, hogy kombucha fogyasztásnál gyakoribb a széklet. Ha kombuchával fogyókúrázunk, akkor megmarad az evés öröme, nem kell számolnunk a magunkhoz vett kalóriákat. Egy dologra azért figyelnünk kell, a rendszeres fizikai mozgásra, mert ezzel együtt hat tökéletesen a kombucha, mint “fogyasztószer”.


A B-vitamin-komplexet “szellemi vitaminnak” vagy “energia vitaminnak” is nevezik. Mivel a kombuchagomba-tea teljes és tökéletes B-vitamin-komplex forrás, ezért a szellemi munkát végzőknek és a stresszes körülmények között élőknek különösen hasznos a rendszeres fogyasztása. A kombucha javíthatja a tápanyag felszívódását és felerősítheti az anyagcsere lebontási folyamatait. Ennek az eredménye, hogy a zsírszövet természetes módon elég. A jobb anyagcsere folytán az energiaforrások hatékonyabb kihasználása válik lehetővé. Többlet energiát ad azáltal, hogy az energiakészletünk jobban hasznosul.


A legfontosabb hatóanyagok és hatásaik


Tejsav: a belek pH-jának fontos szabályozója.


Dextrogyral: rákellenes vegyület. A kötőszövetnek van rá szüksége, hogy a rákos burjánzást megakadályozza.


Glükoronsav: a máj fő méregtelenítője, amely a májban hozzákapcsolódik a szervezet számára káros mérgekhez, legyen az környezeti vagy metabolikus eredetű. Ha a mérgek egyszer már hozzákapcsolódtak a glükoronsavhoz, akkor már nem kerül vissza a szervezetbe, hanem kiválasztódik a vizelettel és verejtékkel.
Egy megfelelő mennyiségű glükoronsavat termelő egészséges máj kritikus állapotba kerül, ha hirtelen a környezetből vagy a dohányzás, szeszes ital, antibiotikumok, kábítószerek, gyógyszerek lebontása során nagyobb mennyiségű mérget kap feldolgozásra.
Akárhogy is nézzük, fájdalmasan nyilvánvaló, hogy a máj méregtelenítését a modern életvitel mellett támogatni kell. Ebben pedig a kulcsszerepet játszó glükoronsav pótlása áthidalhatatlannak tűnik. A kombucha fontosnak látszik ennek a kérdésnek a megoldásában, ugyanis egy liter kombuchateában a glükoronsav és származékainak a mennyisége meghaladja a 25 grammot. Ez az eddig ismert legmagasabb érték a természetes élelmiszerek között.


Hyaluronsav: az immunválaszok szabályozásának magasszintű képviselője. Először a szem csarnokvízéből különítették el. Fontos biológiai szerepe van: a kötőszövetek gélszerű alapanyagának jelentős része hyaluronsav. Nagy viszkozítása folytán az izületek működésénél a “kenőanyag” szerepét tölti be.


Chondroitinszulfát: fontos poliszaharid, a porc, az ín, a szemben lévő folyadék fontos alkotórésze, a vér alvadását gátló termékre, a heparinra is hatással van


Az ember szervezetében szimbiózisban élő közel 400 féle baktériumtörzs állapota a legközvetlenebbül hat egészségünkre. Ezek az élő, jótékony mikroorganizmusok, a bélflórát alkotó probiotikumok, szervezetünkben egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások révén könnyen felboríthatunk. Ezek közül a legjelentősebb tényező az élő táplálékok hiánya étrendünkből, az antibiotikumokkal szennyezett étkek, gyógyszerek fogyasztása, a kemoterápia, a radiológiai kezelések és a stressz. Az egyensúly felborulásának következményeként néhány káros baktérium, vagy gomba elszaporodhat a jótékony baktériumok kárára, amelynek jelei a táplálkozást követő gyengeség, puffadás, felszívódási problémák, emésztési zavarok, állandó fáradtság, az ellenálló képesség csökkenése, bőrproblémák, hajhullás, korpásodás és az allergiás reakciók. A Candidás fertőzések kialakulásának oka, hogy a szervezetbarát élő baktériumok lassan kipusztulnak és helyüket a kórokozók foglalják el. Az immunanyagok 70%-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését. A megsérült bélflóra regenerálását probiotikus tejsavbaktériumokkal támogathatjuk.

 

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Népgyógyászat

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz