Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Ashwagandha 2011-11-06

Ashwagandha

(Withania somnifera)

Közismert név: Farkascseresznye, indiai ginzeng
Szanszkrit: Ashwagandha
Latin név: Withania somnifera- Radix (Solanaceae)

Az Ashwagandha érdekes módon egyszerre tonizál és nyugtat is. Megnyugtatja a túlhajszolt idegrendszert, amely a hiperaktivitás jeleit mutatja, pl. érzelmi hullámzás, izgatottság, stressz. Egyszerre energizál és nyugtat.

Az ashwagandha India melegebb, szárazabb részein él homokos, löszös talajban, mint pl. Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Gujarat és Sri Lanka.
• A kereskedelemben négy kategóriára osztják a gyökereket minőségük szerint: az A 7 cm hosszú, belül tiszta fehér; a B 5 cm hosszú és tiszta fehér; a C is 3–4 cm hosszú; a D pedig kicsi, sárgás színű gyökerecskékből áll.
• A vátát tápláló legjobb gyógynövényként tartják számon, minden váta-panasz esetén alkalmazzák, beleértve a csontokat, hátat, térdeket, csípőt, füleket, vastagbelet. Használhatjuk belsőleg és külsőleg is.
• A botanikai elnevezésben a „somnifera” jelző relaxáló, alvást elősegítő tulajdonságaira utal.
• A maximális tonizáló hatás érdekében szövetépítő hordozókkal együtt fogyasztják, pl. tej, ghí, mandulatej és méz. 



Összetevők:
Alkaloidok – ashwagandhin, withanin, izopelietierin, anaferin
Szteroidális laktonok-withanolidok, withaferinek
Fitoszterolok – szitoindozidok, B-szitoszterol
Szaponinok
Vas

Hatásai:
Adaptogén, tonizáló, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, daganatellenes, idegerősítő, enyhe nyugtató, fájdalomcsillapító, reproduktív, afrodiziákum, vérképző


Szövetek: Gyengeség, alacsony testsúly, kimerültség, alacsony vörösvértest-szám, vérszegénység. Hasznos a lábadozásban, sportolók részére és terhesség után. Különösen jó hatású az izomszövet anyagcseréjére, csökkentheti a gyulladást és erősítheti az izomtónust. Fiatalítja az izomszövetet és anabolikus izomtömeg-növelő hatása is ismert. Mivel az összes izomszövetre kedvező hatással van, ezért tonizálja a szívet, méhet, tüdőt, valamint növeli az izomtömeget és tónust lábadozók, lassan fejlődő gyerekek és idősek esetén.

Immunrendszer: Autoimmun tünetegyüttes, neutropenia, alacsony fehérvérsejt-szám, reumatóid/oszteoartritisz, rák, krónikus kötőszöveti gyengeség. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt gyakran használják duzzadt vagy fájdalommal kísért ízületi gyulladások esetén. Meg tudja erősíteni a legyengült immunrendszert és meg tudja védeni azt az immunoszuppresszív gyógyszerek vagy életmód hatásaitól. Növeli a fehérvérsejt-számot. Úgy tűnik, hogy egyaránt képes csökkenteni és növelni az immunreakciót, így valódi adaptogén növény.

Tüdő: Asztma, köhögés és az immunrendszer zavaraiból eredő allergiás tünetek. Hasznos a szénanátha, allergiás orrváladékozás és fulladás mögöttes okainak kezelésében.


Idegrendszer: Neurózis, álmatlanság, aggodalmak, felfokozott idegműködés, ADHD. Nagyon hasznos az összes stressz által előidézett tünet esetén,mivel kifejezetten a maddzsá dhátut (idegszövetet) befolyásolja, valamint a vjána váta keringését a szívben. Mivel táplálja az idegszövetet, kedvező hatású szklerózis multiplex esetén is. Nyugtatja a feszült idegeket, és ugyanakkor tonizálja a központi idegrendszert, és így növeli a stressz-toleranciát. Tápláló ideggyógyszer és nem erős nyugtató.

Reproduktív: Mivel fiatalítóan hat a sukra dhátura, jó hatással van asthenospermia esetén - növeli a spermiumok mozgékonyságát, oligospermia esetén – növeli a spermiumszámot, a szexuális teljesítőképességet és megszűntetheti az impotenciát.

Nőgyógyászat: A méhizomzat kiváló tonizálószere. Az idegrendszer túlterheltsége miatt kialakuló menzesz-kimaradásos zavarok kezelésére is alkalmas. Menstruációs fájdalmak és terméketlenség esetén is hasznos.

Pajzsmirigy: Nagyon hasznos a pajzsmirigy-alulműködésnél, mivel szabályozza a pajzsmirigy-működést.


Figyelmeztetés:
Megfázás, nátha esetén ne alkalmazzuk! Bár az ájurvéda hagyományosan alkalmazza terhesség alatt, a nyugati monográfiák terhesség esetén óvatosságra intenek.


Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Atmacenter

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz