Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Ganoderma 2011-11-07

Ganoderma

Ganoderma Lucidum

A Ganodermát (Ganoderma Lucidum - egy gyógyhatású gombafaj) több mint 400 éven át misztérium övezte. Ázsia ősrégi népei misztikus tulajdonságokat tulajdonítottak neki, a növények igazi királyként tartották számon. A szervezet funkcióinak működését optimalizáló tulajdonságokkal rendelkezik, jeles kutatók által tanulmányozott sokoldalú hatása miatt:

A ganoderma gomba (Ganoderma Lucidum) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz. A legfontosabb ezek közül a szerves germánium, ami egyike a természetben található leghatásosabb egészségvédő hatóanyagoknak. 

A ganoderma gombának, más néven pecsétviaszgombának (Kínában Lingzhi-ként ismerik; Japánban Reishi-nek hívják és Youngchi-nek nevezik Koreában), rengeteg pozitív élettani hatása van, az egyik legjobb gyógynövénynek tartják, a gyógynövények királyának is nevezik.

A Reishi név egy őskori isten-nő nevéből származik: Reishi Senshi az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Isten nője volt. Az első kínai császár a Ganoderma gombát "A Halhatatlanság Gyógynövényének" nevezte el.
További elnevezései: "A Halhatatlanság Varázsitala", "A Szellemi befolyás Gyógynövénye", "A Császár Levese".

Egészségvédő hatásai:

  • sejtregeneráló hatása van
  • a hosszú élet titka
  • csökkenti a fizikális és mentális fáradtságérzetet
  • támogatja és szabályozza az immunrendszert
  • nyugodt alvást biztosít
  • javítja a teljesítőképességet
  • vértisztító - méregtelenítő - koleszterinszint-csökkentő - gyulladásgátló - májvédő - vérnyomás csökkentő - vastagbél tisztító - szíverősítő - tumorgyógyító - állóképességet növelő - nyugtatószer - köhögésmegszüntető és köptető hatású

1970-ben a Kiotói Egyetemen sikerült kikísérletezni termeszthetőségét. Yukio Naoi alkalmazta sikeresen a "spóraszétválasztó termesztési módszert". Ezt aaztán 1975-től kezdődően vezették be Kelet-Ázsia országaiban. Hatásának alapja, hogy tisztítja a hajszálereket.

Hatóanyagok :

- szerves germánium /akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvételét, megelőzi a szövetek lehalását/

- poliszacharidok /immunerősítők, megölik a vírusokat/

- tripeptidek /csökkentik a koleszterin-szintet és a magas vérnyomást, nyugtató hatásúak/

- adenozin /gátolja a vérlemezkék összetapadását, javítja a vérkeringést, idegerősítő/

 

A pecsétviaszgomba (ganoderma lucidum, reishi) egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságainak nagyon komoly irodalma van. Néhány fontosabb kérdés a ganoderma gyógygombáról.

1, Mik a ganoderma gyógygomba aktív hatóanyagai?

Kutatók szerint a ganoderma lucidum gyógygomba legfontosabb hatóanyagai a vízoldékony poliszacharidok, melyeknek anti-tumor, immunmoduláns, és vérnyomás csökkentő hatást tulajdonítanak.

Másik fontos hatóanyagok az ún. triterpének, a reishiben található formájukat ganoderma savnak nevezzük. Kutatások szerint a ganoderma savnak az allergia csökkentésében, az oxigén felhasználás növelésében és a májfunkciók javításában van szerepe.

2, Lehet-e a ganoderma fogyasztásának bármilyen mellékhatása?

A reishi egy rendkívül különleges gyógygomba. Nem mérgező és nagy mennyiségű, tartós fogyasztása sem jár mellékhatásokkal. Ajánlott azonban C-vitaminnal együtt fogyasztani, hiszen a C-vitamin hatására aktív hatóanyagainak hasznosulása megnő.

3, Lehet-e a ganoderma készítményeket más gyógyszerekkel együtt fogyasztani?

A reishi kutatása 2000 évre tekint vissza, de káros mellékhatásokról ez idáig senki nem számolt be. Ettől függetlenül óvatosnak kell lennie minden ganoderma termékkel, ha szerv transzplantáción esett át, vagy immunszupresszív gyógyszert szed.

4, Mennyi időn belül jelentkezik a reishi kedvező hatása?

Ez az idő egyénenként eltérő, de normális esetben 10 nap – 2 hét után várható a pozitív hatások jelentkezése.

5, Mik a reishi fogyasztásának legfontosabb szabályai?

A legjobb reggel, éhgyomorra fogyasztani, lehetőleg minél több folyadékkal. Kutatások szerint a C-vitamin segíti a ganodermában található poliszacharidok lebontását, ezáltal a szervezet könnyebben tudja hasznosítani.

6, Milyen reishi fajták léteznek?

Alapvetően 6 féle reishit különböztetünk meg. Létezik vörös, fekete, kék, fehér, sárga és lila reishi. A leginkább elterjedt és az egészségre legjobb hatással bíró reishi a fekete és a vörös ganoderma.

7, Csak betegség esetén érdemes a ganodermát fogyasztani?

Egyértelműen nem, megelőzés céljából is kiváló a ganoderma gyógygomba.

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 



Forrás: Ganodermaherbal; Ganokavezo; Gano-online; Dr. Tihanyi László: Kérdések a ganodermagombáról (Gyógygombák)

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz