Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Probiotikumok 2011-11-08

Probiotikumok


A bélcsatornában több milliárd baktérium fordul elő. Ezek kulcsszerepet játszhatnak az emésztőrendszer normális működésében, a vér koleszterinszintjének csökkentésében, az immunválasz elősegítésében. Egyben megakadályozhatják, hogy kórokozók telepedjenek meg a bélcsatornában. A bélben a baktériumflóra egyensúlyának fenntartása probiotikumokkal elősegíthető. A leggyakrabban használt ilyen hasznos baktériumok a Lactobacillus (Acidophilus)- és a bifidobaktérium (bifidus)-családok. Különösen ajánlott antibiotikumos terápia alatt és után, mivel felboríthatják vagy elpusztíthatják a természetes bélflórát.  A probiotikumok hasznos baktériumok, hasonlóak az acidolphiuskészítményekben lévő mikroorganizmusokhoz, amelyek normális körülmények között jelen vannak a belekben, es elősegitik az egészséges emésztest; K-vitamint termelnek, és megakadályozzak a kórokozók elszaporodását.

Az 1908-ban Nobel díjjal kitüntetett Mecsnyikov kifejtette, hogy a Lactobacillus tartalmú fermentált tejtermékek (aludttej) fogyasztása csökkenti a bélben levő, toxint termelő „káros" baktériumok számát és ezek fogyasztásával magyarázta a bolgár parasztok hosszú élettartamát.

A probiotikumok olyan készítmények, melyek élő, speciálisan kiválasztott, a bél szempontjából fontos és meghatározó mikroorganizmusokat (leginkább Lactobacillusok és Bifidobacteriumok) megfelelő számban tartalmaznak és ezek fiziológiásan kedvező hatást fejtenek ki az emberi szervezetben szájon át történő alkalmazásukat követően. A különböző készítmények összetételüknek megfelelően befolyásolják a bélflóra egyensúlyát. Speciális összetételüket a tudományos eredmények felhasználásával alakítják ki.


A készítményekkel szemben támasztott követelmények a következők:


- Humán eredetűek
- A természetben nem „károsak"
- Ellenállóak a technológiai folyamatok pusztító hatásával szemben
- Ellenállóak a gyomorsavval és az epesavakkal szemben
- Megtapadnak a bél nyálkahártyáján
- Rövid idő alatt is képesek megtapadni a béltraktusban
- A „káros" baktériumok fejlődését, szaporodását gátló anyagokat termelnek
- Segítik és szabályozzák az immunválaszt
- Befolyásolják az anyagcsere folyamatokat pl.: koleszterin megkötése/felhasználása, vitaminok termelése.

Az egészségügyi világ szervezet (WHO) állásfoglalása szerint a megváltozott bélflórával közvetlenül összefüggésbe hozható emésztőszervi betegségek a következők:


- Antibiotikum okozta hasmenés
- Utazók hasmenése
- Gyermekek vírusos hasmenése (rotavírus)
- Étel-fertőzések okozta hasmenés
- Székrekedés
- Ismeretlen eredetű gyulladásos bélbetegségek (idült fekélyes vastagbél gyulladás /colitis ulcerosa/, Crohn betegség)
- Irritábilis bél szindróma

Ezekben a betegségekben számos kutatás igazolta a probiotikus étrendi kiegészítők jótékony hatását.

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 



Forras: Reader's Digest Guide to Vitamins, Minerals and Supplements; Dietinfo

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz