Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Papaya 2011-11-08

Papaya

A Caricaceae, vagyis a dinnyefafélék családjába tartozó papaya, (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert. Először az indiánok termesztették és az európaiak terjesztették el. A 16. század közepén a spanyol tengerészek vitték Manilára. Onnan jutott el a papaya a Föld többi trópusi térségébe.

A növény a botanika szemszögéből nézve elfásult gyógynövény, levelei simák, hosszú nyelűek, akár 60 cm hosszúak, bóbitája úgy néz ki, mint egy óriási petrezselyemcsomó. A papaya fája olyan egyenesen nő, mint a gyertya, magassága akár a 20 métert is elérheti, és kis oldalágak, vagy gallyak tarkítják. A gyümölcs a levelek alatt csüng, körbe a törzs körül, általában körte formájú. Az alakja a fajtától függően kerek, tojás vagy körte formájú.
Különösebb illata nincs. Az illata a sárgabarackra illetve a dinnyére emlékeztet, gyümölcssav-tartalma csekély.
A súlya a papaya fajtájától függően akár több kilogrammos is lehet, de a Magyarországon kapható papaya súlya általában maximum fél kiló körüli.

 

Használata:

Nagyon lédús gyümölcs, 90 százaléka víz.

Energiatartalma 126 J, fehérjét 0,4, zsírt 0,1, rostot 0,7 grammot találunk benne százgrammonként, sok C-vitamint, aszkorbinsavat is tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A vitamin tartalma. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne.


A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papinszerű fehérjebontó enzimet húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják
Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban egészségvédő élelmiszerként.

Az érett, egészben hagyott gyümölcs maximum két napig tárolható hűvös, magas páratartalmú helyen. Az érett gyümölcs húsából citrusfélék levével elkeverve püré készíthető, így le is fagyasztható. A felszeletelt érett gyümölcsöt javasolt fóliába csomagolni, ám így is csak néhány napig áll el hűtőszekrényben. Utóérlelése szobahőmérsékleten, max. 8 napig.

Hatásai:

A mostanában táplálék-kiegészítőként alkalmazott papaya tabletta zöld papaya friss hajtásaiból és félérett gyümölcsének szárítmányából, magjából készül. Fogyasztását cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, emésztési problémák (pl. székrekedés, savhiány, puffadás, teltségérzet) megszüntetésére, epe-és májproblémák ellen, valamint kiadós lakomákat kedvelők számára javasolják.
A gyümölcs héját különböző bőrproblémák, kiütések, leégés kezelésére vagy egyszerűen a bőr felfrissítésére, megfiatalítására használják. Pápua-Új-Guineában a nők menstruációs problémák esetén a zöld, éretlen papaya gyümölcsöt eszik meg héjastól, magvastól.
A Csendes-óceáni Szigeteken Noumea őslakói papaya levelet esznek a népszaporulat szabályozása érdekében.

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forras: HáziPatika

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz