Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Brahmi 2011-11-08

Brahmi

(Bacopa monniera)

Közismert név: Bacopa, Herpestis, Jalabrahmi
Szanszkrit név: Brahmi
Latin név: Bacopa monniera – Folium (Scrophularaceae)

A Hindu Brahman szó az univerzális tudatra utal, és Brahma az a félisten a Hindu hitvilágban, aki a világban meglévő teremtő erőért felel. A Brahmi szó szerinti jelentése a Brahman (azaz Szaraszvati) energiája vagy shaktija. Mivel a Brahmi az előző mondatokban felsoroltak alapján kapta a nevét, ezért igen sok várakozásnak kell megfelelnie, és mindezt meg is teszi. Az elme-elbűvölő és idegrendszert megnyugtató hatása mesebeli.

A Brahmi egynyári kúszónövény, és általában folyópartok mentén terjed szét csakúgy, mint ahogy a kreativitás és a tudat áthatja az emberi önvalót és szétterjed az egész testen át. A Brahmi egy igazán vízkedvelő növény.

Gyakran összetévesztik a Gotu kolával (Hydrocotyle asiatica), amit Észak-Indiában Brahminak ismernek. A Gotu kola másik neve Mandukaparni.
Ghível vagy tejjel szokták összekeverni, hogy növeljék a tonizáló, az idegrendszert tápláló és a pitta hűsítő hatásait.
Hűsítő hatása miatt megzavarhatja, gátolhatja az emésztést, ezért általában azt javasolják, hogy az emésztési tűz megóvása érdekében agni deepana gyógynövényekkel együtt fogyasztják.

Összetevők:
Szaponinek – szteroid bakozid A és B
Alkaloidák – brahmin, herpestin
Flavonoidok

Hatásai:
Nyugtatószer, idegerősítő szer, szíverősítő, görcsoldó, görcsök/rángatózás elleni szer, gyulladáscsökkentő szer.


Agy: A Brahmi segít az emlékezőtehetség, a tudásszerzés és a koncentrációs képesség fejlesztésében. Olyan mentális rendellenességek esetén használják, mint az epilepszia (apasmara), a mániás betegségeknél, és a hisztériánál (unmada). Különösen javítja a sadhaka pitta minőségét, ami pedig közvetlen befolyással hat a tudat állapotára.

Idegrendszer: Kimerültség, stressz és erőtlenség kezelésére használják a váta dósa súlyosbodása esetén. A Brahmi egy olyan különleges gyógynövény, amely minden olyan állapotra kedvezően hat, amelyben elégtelen a működése a majja dhatunak. A Parkinson-kór, Alzheimer-kór, elmebaj, ADHD (Figyelemhiányos hiperaktivitás zavar), Asperger-szindróma, autizmus, depresszió és kábítószer-függőség esetében viszont használata megfontolandó. A Brahmi nagyon hasznos gyógynövény azoknál a bőrbetegségeknél, amelyeknek oka idegrendszeri kiegyensúlyozatlanságra vezethető vissza. Jó hatással van az egész szervezetben fennálló feszültségre és elősegíti a stresszből fakadó székrekedés oldását, az izomfeszültség ellazítását, és a menstruációs fájdalmak enyhítését. Gyakran használják álmatlanság kezelésére is.

Húgyutak: Lehűti a húgyhólyaggyulladást és a vizelési zavarból eredő fájdalmakat azzal, hogy kivezeti a pittát a húgyvezetékből (mutravahasrotából).

Külsőleges hatások: A Brahmiból készült gyógyhatású olaj kitűnő neuralgiás szer ízületi fájdalmakra. Fej bedörzsölésre is alkalmazzák fejfájás, valamint az elme felfrissítése esetén. Tonikként a memória javítására, és a hajnövekedés serkentésére használják.

 

Figyelmeztetés:


Nem ismert semmilyen negatív kölcsönhatása más gyógyszerekkel, azonban anti-epilepsziás és anti-depresszáns alkalmazása esetén legyünk elővigyázatosak.

A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az alkalmazható növényi eredetű készítményekkel kapcsolatban! A gyógynövények felhasználásának bizonyos esetekben és állapotok mellett kis dózisban is lehetnek káros egészségügyi hatásai, ezért az itt leírtak alkalmazása csak saját felelősségre történhet. A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Forrás: Atmacenter

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz