Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Eritritol 2012-01-23

Eritritol

Az eritrit vagy eritritol egy cukoralkohol, mely kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben és borban is. A kereskedelemben kapható eritritol cukormelasz fermentálásával készül. A cukornál mintegy 30%-kal kevésbé édes, de grammonként mindössze 0.2 kalória van benne, amely gyakorlatilag nullának tekinthető. Az eritritol egy kis molekula, nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, csupán minimális mennyiség jut a vastagbélbe, így nem okoz olyan tipikus bélproblémákat, mint más cukoralkoholok. Kutatások azt mutatták, hogy a felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül.

Az eritritolt először Japánban kezdték el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 óta, az EU-ban pedig 2003 óta van forgalomban. Japánban 1990 óta használják cukorkákban, csokoládéban, joghurtban, töltelékekben, gyümölcszselékben, lekvárokban, italokban, valamint cukorhelyettesítőként.

Az eritritol kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül. Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.

Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe 0. Nincs hatással az inzulintermelésre,
így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.

Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze.

Erős a gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.

Növeli az élelmiszerek eltarthatóságát.

A cukorral ellentétben jót tesz a fogaknak.


Mi a különbség az eritritol és a xilit közt? – A Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet válaszol

„Mindkét anyag kémiailag a cukoralkoholokhoz tartozik, hasonló eljárással lehet őket előállítani, s természetesen is előfordulnak gyümölcsökben, zöldségekben. Mivel azonban a kiindulási szénhidrát más a két típusnál, ezért a keletkező cukoralkoholok szerkezete is eltérő lesz, az eritrit eggyel kevesebb szénatomot tartalmaz, mint a xilit. Ennek köszönhetően az eritrit nem metabolizálódik, nem szolgáltat energiát a szervezet számára, és rendelkezik azokkal az egyéb kedvező tulajdonságokkal, amikkel a xilit.”


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz