Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Bázikus fürdő a savak és salakanyagok kivezetésére 2012-03-12

 

 

 

 

A bázikus testápolás célja a testben lévő és feloldott savak és salakanyagok bőrön keresztüli kivezetése.

A bőr a szervezet egyik legnagyobb kiválasztó szerve

A vesén keresztül csak a közömbös sók hagyják el a szervezetet, míg a bőrön keresztül közvetlenül kiválaszthatjuk a savakat.

A bőr a bázikus testápolással ösztönzi a faggyúmirigyeket az önzsírozásra, aminek köszönhetően vízlepergetővé válik. Ezzel ellentétben a habfürdők eltávolítják a bőr saját zsírját.
A bázikus testápolás a maga 8-8,5-ös pH-értékével elűzi a gombákat, sömöröket, hiszen ezek csak savas, 6-4 pH-értékű közegben élnek meg.

A fürdő után a bőr erősen bázikus - körülbelül 8,5 pH értékű - bevonatot kap, ezáltal órákon át képes a savak és a salakanyagok kiválasztására, amíg vissza nem áll az eredeti pH értékre. Mivel a savak bőrön át történő kiválasztása nagyon intenzív, a szervezet már nem kell, hogy olyan nagy mértékű vizet tartson vissza, amivel eddig a savkoncentrációt hígította. Ilyenkor a hígító víz a vesén keresztül indul kifelé.

A böjtkúráknál is oda kell figyelni a savak kivezetésére, mert a méregtelenítéssel és fogyással sok sav szabadul fel a szervezetben.


Bázikus fürdő

A bőrnek kiemelkedően jó a savakat és salakanyagokat kiválasztó adottsága. Képes arra, hogy a pórusokon át direkt módon vezesse ki a savakat, ellentétben a vesével, melyen át a közömbös sók hagyják el a szervezetet. A többórás időtartamú kilúgozó fürdők hagyományosan részét képezték az ősi japán kultúráknak, és a testi-lelki közérzetre gyakorolt pozitív hatásuk miatt ezekben az országokban mind a mai napig használják.

A Jentschura Meine Base fürdősó a maga 8-8,5 pH értékével is ebből a hagyományból táplálkozik. A bőr erősen bázikus 8,5 pH értékű bevonatot kap és ennek következtében órákon át képes a salakanyagok kiválasztására, míg el nem éri a normál 7 pH értéket. Az Jentschura bázikis fürdősó elősegíti, hogy a bőr megtisztuljon és zsírozza önmagát, ezáltal tökéletesen puhává váljon.

Élvezze a termékben található finomra őrölt féldrágakövek: az achát, karneol, citrin, krizopráz, kalcedón, zafír, ónix hegyikristály, különleges értékeit! A Jentschura fürdősó használata nagyon gazdaságos. Egy kád 37 C-fokos vízhez 3 evőkanál, ülőfürdőhöz 1 evőkanál, lábfürdőhöz 1 teáskanál fürdősó javasolt.


Alkalmazás

A fürdővíz javasolt hőmérséklete 36-38°C. Visszérproblémák esetén 25-28°C (minél súlyosabb a visszér, annál hidegebb legyen). A fürdés időtartama legalább 30 perc, de ideális esetben legyen 45-60 perc vagy még több. A teljes fürdőhöz 3 púpozott, az ülőfürdőhöz pedig 1 púpozott evőkanálnyi fürdősót tegyen a vízbe. Egy púpozott teáskanál fürdősó elegendő, amennyiben borogatáshoz, öblítésekhez és lábfürdőhöz szeretné használni.

A Jentschura bázikus fürdősó egyéb alkalmazási területei:


Bázikus lábfürdő

A lábfürdők különösen intenzíven segítik testünk savtalanítását. Bázikus lábfürdőt hetente 2-3 alkalommal kellene venni. Optimális időtartama 15-60 perc. 5-10 liter 37-41 fokos vízhez adjunk 1 teáskanál bázikus fürdősó, és 15-60 percig áztassuk lábunkat.

Bázikus borogatás

Célzott felhasználásra különösen alkalmas a bázikus borogatás. A bázikus borogatással jót tehet bármelyik testrészének: a bázikus harisnyával a lábainak, a bázikus ruhaujjal a karjainak, a bázikus sónadrággal alsótestének és lábainak vagy a sóinggel a felső testének. Adjon 1. 5 liter meleg vízhez 1 púpozott teáskanál fürdősót. Tegye a vékony belső harisnyát, vagy inget, (egyéb ruhaneműt) a vízbe, amíg teljesen meg nem szívja magát. Csavarja ki, hogy ne csepegjen, majd vegye fel a nedves belső harisnyát, majd húzza rá a száraz külsőt. A belső ruhaneműt minden használat után mossa ki! Fázós lábúaknak javasoljuk a forró vizes palack használatát.

Bázikus masszázs

A bázikus masszázs a felhasználásának egy igen intenzív módja. Ezáltal a bőrt nem csupán az elhalt részektől szabadítjuk meg, hanem bázikusan is ápoljuk. Masszírozza be a bázikus fürdősót a megnedvesített kezébe, lábába, térdébe, vállaikba, combjába, izületeibe vagy a hátába egészen addig, amíg fel nem oldódnak a sókristályok. Eközben a bőrét tartsa nedvesen. Ha szükséges, kevés masszázsolajat használhat.

Bázikus öblögetés

Nyálkahártyáink bőrünk különösen érzékeny részei. A rendszeres bázikus öblögetés segít a savak és mérgező anyagok eltávolításában. Száj- és orr öblögetés esetén adjon1 liter meleg vízhez egy púpozott teáskanál fürdősót

Bázikus fogápolás

A nedves fogkefére tegyen kevés fürdősót, majd függőleges irányban dörzsölje meg fogait. Kiválóan alkalmas a fogkő eltávolítására.

Bázikus inhalálás

Nyálkahártyáink bőrünk különösen érzékeny részei. A rendszeresen végzett bázikus inhalálás jótékony hatással van a légutakra felszabadítva azokat. Az inhaláláshoz adjon 250-350 ml forrásban lévő vízhez egy késhegynyi fürdősót.




Az összes Jentschura termék webáruházunkban>>



Bővebben a Jentschura salaktalanító és savtalanító kúráról>>




Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz