Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Zöldárpa italpor - a természet zöld ereje 2012-04-03

Az őszi árpa tavaszi friss, zöld levelét tartják „a föld tápanyagokban leggazdagabb növényének”. Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Nagyon magas a fehérje-, ásványi anyag és rosttartalma. Gyorsabban felszívódik, mint a búzafűlé, tökéletesen hasznosul, így perceken belül ellátja a szervezetet a szükséges tápanyagokkal. Jó eredménnyel használható például fogyókúrák során.

Az árpafű, az aratás idejekor körülbelül 45% fehérjét tartalmaz, csaknem kétszer annyit, mint egy hasonló adag búzacsíra. Az árpafűben lévő fehérje ráadásul nincs zsírral terhelve, mint az állati fehérjék esetén.

Amikor az árpa levelei elérik a 25-35 cm-t rendkívül sok vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, cukrot és rostanyagot tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet helyes működéséhez. Mivel ezek a tápanyagok a növényben természetes formában vannak jelen, organikus vegyületekhez kapcsolódva, jobban hasznosíthatók a szervezet számára.
Magas klorofilltartalmának köszönhető, hogy illatosító és fertőtlenítő hatású.

Az árpafű más tápanyagokkal összehasonlítva enzimek, vitaminok és ásványi anyagok többszörösét tartalmazza, és más zöld növénynél jóval nagyobb mennyiségben klorofillt.
Nemcsak az árpafűben levő vitálanyagok mennyisége jelentős, de kiegyensúlyozott összetétele is egyedülálló, mely az emberi szervezet szükségletének pontosan megfelel. Ezzel az árpafű ideális természetes eredetű táplálékkiegészítő, és össze sem hasonlítható a vitamin- és ásványianyag-tablettákkal, mivel összetevői természetesek és szinergetikusak, egymást kölcsönösen segítő hatással.

30-szor több B1 vitamin és 11-szer több kalcium van benne mint a tehéntejben. 6,5-ször több karotin és közel 5-ször több vasat és kilencszer annyi folsavat tartalmaz, mint a spenót, közel 7-szer több C-vitamint mint a narancs, és 80 mikrogramm B12-vitamint 100 grammonként.


Az árpafű kedvező hatásai

Alkalmas a napi vitamin, ásványi anyag pótlására. Tökéletes táplálkozás kiegészítő mindazok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, fokozott szellemi vagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve.
Hasznos sportolóknak, vagy akiknek több energiára van szükségük, mert ásványi anyag tartalma mellett gazdag energiaforrás is. Kimerültség, levertség ellen is kiváló, roboráló szer.

Sokan testsúlycsökkenésről számoltak be, miután elkezdték rendszeresen fogyasztani a zöldárpafű levet.

Segít az emésztés szabályozásában, javítja a bélperisztaltikát, csökkenti a székrekedést.
Jótékonyan hat a hasnyálmirigy működésre, a cukorbetegségre. Segíti a mellékvesekéreg működését.
Normalizálja az anyagcserét, gátolja a koleszterin felhalmozódását

Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat, segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását, gátolja, mérsékli az elsavasodási folyamatokat. Lúgosító hatása miatt segít megszabadulni a candida albicans-tól. Folyamatos fogyasztása javasolt fekélybetegeknek a gyomorsav megkötésére, a savtermelés szabályozására.

Az árpafű magas klorofilltartalma megköti a környezeti mérgeket, és segít azokat kiüríteni a szervezetből. Erős méregtelenítő. A  klorofillnak gyulladáscsökkentő szerepe is van.

A klorofill az emberi vörösvérsejtekben az oxigénszállításért felelő hemoglobinhoz nagyon hasonló felépítésű fehérje molekula. Jótékonyan hat a vérszegénység esetén.
Segít fogínygyulladás és más ínybetegségek esetén, tisztítja a fekélyes szöveteket, és nem mellékesen belülről szépíti a bőrt. A zöldárpa ital fogyasztásával tápláljuk a bőrt, gátoljuk a pigmentfoltok képződését.

Ásványianyag tartalma csökkenti az allergiás tüneteket. Az árpafű természetes módon erősíti az immunrendszert, így segít leküzdeni a fertőzéseket. Segíti a betegségek utáni gyorsabb felépülést.

A zöldárpa ital rendszeres fogyasztásával egészségessé válik a szájflóra, ami hozzájárul az ép fogak megőrzéséhez. Klorofill tartalma miatt megszünteti a kellemetlen szájszagot.

Az árpafű gazdag kalciumban, így segít helyreállítani a csontok szilárdságát, megelőzi a csontritkulást. Az árpafűlé kitűnő forrása a természetes kalciumnak, káliumnak. Magas káliumtartalma jó hatású a szívre és a májra, véd a magas vérnyomás kialakulásától.

Antioxidáns hatása megvédi a szervezetet az alapvető károsodásoktól, erősíti az immunrendszert, a szív- és érrendszert.

Gazdag növényi rostokban, így segíti az emésztést, a bélműködést.


Felhasználási javaslat

1-2 teáskanál naponta zöldséglében, juice-ban vagy vízben felrázva. Javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel.
Gyerekeknek ½ - 1 teáskanál naponta.
250g zöldárpa italporból kb. 10 liter árpaital készíthető.

Lehetőség szerint a még teljesebb hatás érdekében éhgyomorra igyuk, majd hagyjunk fél óra „előnyt” amíg semmi mást nem fogyasztunk, hogy a benne levő értékes hatóanyagok sértetlenül felszívódhassanak a vérkeringésbe, és eljuthassanak testünk minden építőkövéhez, a sejtekhez.
Az árpafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja, nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek fogyasztásának sincsenek korlátai.


Alkotóelemei

Vitaminok

Az árpafű közel három tucat vitamint és ásványi anyagot tartalmaz koncentrált formában; különösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B1, B2, B5 (pantoténsav), B9 (folsav) és B12 vitaminban és béta-karotinban. Az árpafű tartalmaz B3, B6, E- és H-vitamint.

Ásványi anyagok

Az árpafű gazdag kalciumban, vasban, káliumban. Tartalmazza a következő ásványi anyagokat: nátrium, magnézium, réz, cink, mangán, szelén, foszfor.

Aminosavak, fehérjék

18 aminosav található az árpafűben (több mint a búzafűben). Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani.

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, melyek testünk fő alkotórészei, és szükségesek a sejtek növekedéséhez, regenerálódásához és energiatermeléséhez.

A szervezetnek az egészséges szövetek képzéséhez meghatározott arányban szüksége van a nyolc esszenciális, nem a szervezet által előállított aminosavra. Az esszenciális aminosavakat  
a táplálékkal kell bevinni a szervezetbe. Ha egy étkezésnél csak egyetlen aminosav is hiányzik, vagy kis mennyiségben fordul elő, a szervezet a maradék aminosavakból nem képes előállítani a szövetképzéshez szükséges sejtépítő köveket.

Kiemelendő az árpafűben és a belőle előállított porban a magas fehérjetartalom, mely az árpafűpor súlyának 45%-át teszi ki. (Összehasonlításképpen a teljes kiőrlésű búzaliszt
csak 10, a tej 3, a tojás 12, a steak pedig 16% fehérjét tartalmaz.) Az árpafű tehát komplett, magas értékű fehérjeforrás.

A növényekből származó fehérjemolekulák – az ún. polipeptidek – könnyen emészthetőek. Ellentétben az állati eredetű fehérjékkel, a szervezet 90%-ukat hasznosítja anélkül, hogy purinokat és húgysavat hagyna hátra, melyek a szervezet elsavasodását okozzák.

Enzimek

A zöldárpa bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben. SOD és egyéb enzimek. az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás
Számos fontos enzim is jelen van, antioxidánsok, superoxid dismutase (SOD) és egy új antioxidáns, a glucosylisovitexin, mely ugyanolyan, ha nem jobb hatású, mint az E-vitamin.

Ezt az enzimet SOD-nak, Szuperoxid Diszmutáznak nevezték el. Úgy tűnik, hogy az SOD egy szuper “utcaseprő”, mely felkutatja és megsemmisíti a normál anyagcsere során a szervezetben képződő, a sejtjeinket károsító szabadgyököket. A szabadgyökök olyan agresszívan reakcióképes molekulák, melyekről hiányzik egy elektron és a sejt bármely részével azonnal kémiai reakcióba lépnek tönkretéve azt. Megtámadják pl. a sejt örökítő anyagát, a DNS-t, amelyből génjeink épülnek fel. Ez a folyamat egy idő után a sejt halálát és a szervezet öregedését okozza.
Az öregedést nem lehet megakadályozni, de úgy tűnik az SOD enzim jelentősen késleltetheti azt.  Az SOD enzim leggazdagabb forrása a fiatal árpafű gondosan facsart leve.

Az árpafűlé kiváló enzimforrás: több mint 80 enzimet azonosítottak benne, de valószínűleg több százat is tartalmazhat. Közülük különösen értékes a cytochromoxidas, a superoxid-dismutas (SOD), a peroxidas és a katalas. Ezek az enzimek fontosak a sejtek korai öregedésének elkerülésére és a daganatot kiváltó anyagok feloldására.

Klorolfill

Az árpafű klorofilltartalma (ami egy antibakteriális zöld színtest) igen magas. Gyulladáscsökkentő hatású.

Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigénszállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, megnövekszik a sejtek energiája.
A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

Végeredményképpen a klorofill hozzájárul sejtjeink jobb és intenzívebb oxigénellátásához!
Az árpafű egyedülállóan magas klorofill tartalma miatt jelentősen dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Az oxigén javítja az agy működését. A vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.
Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít.
 
A klorofill előnyei három fő kategóriába sorolhatók:

Tisztít
A klorofillnak antibakteriális hatása van a sérülésekre, és gombásodás gátló hatása az emésztőszervekre. Számos mérget ellensúlyoz a szervezetben.
Elősegíti a bélflóra működését, és hozzájárul a máj tisztításához.
Méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak, a rákkeltő anyagok ellen.

Gyulladáscsökkentő hatása van
Ízületi gyulladás, gyomorfekély, torokgyulladás és más gyulladásos betegségek hatásait képes ellensúlyozni.

Táplál, felépíti a vért
A klorofill tisztítja, újítja a vért.

Rost

Gazdag rostban. Rosttartalma segíti az emésztést és a bélműködést.

Szénhidrát

Szénhidrátjai lassan szívódnak fel, így hosszan tartó energiát biztosít.


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz