AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN
A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.
---------------------------------
-----------------------------
HÍRLEVÉL
Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
---------------------------------
HŰSÉG PROGRAM
Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont. 2db Pont = 2 Ft
(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)
Narancslekvár
Hozzávalók
kb. 1 liter lekvárhoz
2 kg (jaffa) narancs
20 dkg Xilovit (vagy finomítatlan nádcukor)
10-15 szem szegfűszeg
1 db csillagánizs
2-3 rúd fahéj
1/2 citrom leve
1 tasak Dzsemfix 3:1
Rövid videó, hogyan készítsük el a narancslekvárt:
Előkészítés:
- az elmosott befőttes üvegeket és a fedeleiket tegyük magas falú lábosba, engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és közepes lángon forraljuk fel a vizet (fertőtlenítés, csírátlanítás)
1. a narancsokat, a citromot alaposan (ha lehet, zöldség / gyümölcs mosására rendszeresített szivaccsal) mossuk meg
2. a narancsokat vágjuk félbe és nyomjuk ki a levét
3. ha az össze narancslét kinyomtuk, szűrjük le és mérjük meg a kapott mennyiséget, kb. 1 liternek kell lennie (a dzsemfixet ez alapján kell adagolni)
4. öntsük a narancslét egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket (aki szeretné, kösse géztasakba a fűszereket, úgy könnyebben kiemelhető)
5. forraljuk fel a lét, ha már forr, vegyük ki a fűszereket és szedjük le a habot
6. a dzsemfixet keverjük el csomómentesre 2 evőkanál vízzel (félre lehet tenni narancslét is erre a célra), adjuk a forrásban lévő léhez, keverjük össze alaposan, forraljuk fel újra és kevergetés mellett 3-5 percig forraljuk (ha csomó maradna benne, szűrjük le és forraljuk a levet tovább)
7. óvatosan adagoljuk a forró lekvárt a kifőzött üvegekbe (az üvegekhez már csak kívülről érjünk hozzá), celofánnal és tetővel zárjuk le, majd 5 percre fordítsuk fejre (vákuum keletkezik, légmentesít, így segíti a tartósítást), utána nem szükséges dunszt
8. ahogy kihűl, besűrűsödik a lekvár
Praktikák:
- aki édesebben kedveli a lekvárt, emelje meg a cukor mennyiségét (érdemes óvatosan megkóstolni, mielőtt forr a lekvár)
- tudatosan a 3:1-es dzsemfixet érdemes választani, mivel természetes összetevőkből áll