Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A Xilovit befőzéshez, lekvárok készítéséhez is jó alternatíva 2012-07-18











Narancslekvár


Hozzávalók
kb. 1 liter lekvárhoz

2 kg (jaffa) narancs
20 dkg Xilovit (vagy finomítatlan nádcukor)
10-15 szem szegfűszeg
1 db csillagánizs
2-3 rúd fahéj
1/2 citrom leve
1 tasak Dzsemfix 3:1


Rövid videó, hogyan készítsük el a narancslekvárt:

 


Előkészítés:
- az elmosott befőttes üvegeket és a fedeleiket tegyük magas falú lábosba, engedjük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és közepes lángon forraljuk fel a vizet (fertőtlenítés, csírátlanítás)
 
1. a narancsokat, a citromot alaposan (ha lehet, zöldség / gyümölcs mosására rendszeresített szivaccsal) mossuk meg

2. a narancsokat vágjuk félbe és nyomjuk ki a levét

3. ha az össze narancslét kinyomtuk, szűrjük le és mérjük meg a kapott mennyiséget, kb. 1 liternek kell lennie (a dzsemfixet ez alapján kell adagolni)

4. öntsük a narancslét egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket (aki szeretné, kösse géztasakba a fűszereket, úgy könnyebben kiemelhető)

5. forraljuk fel a lét, ha már forr, vegyük ki a fűszereket és szedjük le a habot

6. a dzsemfixet keverjük el csomómentesre 2 evőkanál vízzel (félre lehet tenni narancslét is erre a célra), adjuk a forrásban lévő léhez, keverjük össze alaposan, forraljuk fel újra és kevergetés mellett 3-5 percig forraljuk (ha csomó maradna benne, szűrjük le és forraljuk a levet tovább)

7. óvatosan adagoljuk a forró lekvárt a kifőzött üvegekbe (az üvegekhez már csak kívülről érjünk hozzá), celofánnal és tetővel zárjuk le, majd 5 percre fordítsuk fejre (vákuum keletkezik, légmentesít, így segíti a tartósítást), utána nem szükséges dunszt

8. ahogy kihűl, besűrűsödik a lekvár
 

Praktikák:
- aki édesebben kedveli a lekvárt, emelje meg a cukor mennyiségét (érdemes óvatosan megkóstolni, mielőtt forr a lekvár)
- tudatosan a 3:1-es dzsemfixet érdemes választani, mivel természetes összetevőkből áll

 








Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz