Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Két vitamin újabb jótékony hatására derült fény 2012-07-23


Akár speciális étrenddel, akár táplálék-kiegészítő vitaminkészítmény formájában jut a szervezetbe, az E-vitamin nagy mennyiségű fogyasztásával csökkenthető a májdaganat kialakulásának kockázata, a B12-vitamin pedig hasznos lehet a hepatitisz C kezelésében.

A Journal of the National Cancer Institute szakfolyóiratban napokban megjelent kutatás szerint az E-vitamin segítségünkre lehet az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés, a májrák megelőzésében. A májdaganat a harmadik leggyakoribb halálozási ok a világon, és férfiak esetében az ötödik, a nőknél a hetedik leggyakrabban előforduló rákbetegség. Világszerte az esetek 85 százalékát fejlődő országokban diagnosztizálják, ebből rendkívül  magas, 54%-os részarányt képvisel önmagában Kína.

Sok E-vitaminnal csökkenthető a májrák kockázata

Korábban is vizsgálták már az E-vitamin-bevitel és a májdaganat kockázata közötti összefüggést, de az eredmények nem voltak konzisztensek. Kínai kutatók azonban a közelmúltban megkísérelték igazolni: igenis van kapcsolat az E-vitamin fogyasztása és a halálos veszélyt jelentő megbetegedés kialakulásának valószínűsége között.

Több mint 130 000 nő és férfi táplálkozási szokásait elemezték kérdőívek segítségével és személyes beszélgetések során. Az E-vitamin-fogyasztás szempontjából két csoportra, kis és nagy mennyiséget fogyasztókra osztották a résztvevőket, és elemezték a májrák kialakulásának kockázatát.

A vizsgált populációban a kutatás elindulását követő 2 és maximum 10 év közötti időszakban összesen 267 májdaganatos esetet regisztráltak (118 nőnél és 149 férfinál). A táplálkozási szokásokkal összevetve egyértelműen bebizonyosodott, hogy azoknál volt alacsonyabb a rákkockázat, akik több E-vitamint fogyasztottak.

A hepatitisz C ellen védelmet nyújt a B12-vitamin

A B12-vitamin komoly segítséget jelenthet a hepatitisz C elleni küzdelemben: a hagyományos kezelés kiegészítőjeként ugyanis jelentős mértékben támogatja a szervezetet a vírus visszaszorításában.

A Gut című belgyógyászati folyóirat online kiadásában megjelent cikk szerint főként azoknál tapasztalták a B12-vitamin kedvező hatását, akik egyébként nem jól reagáltak a hepatitisz C elleni terápiára.

A kutatók összesen 94, hepatitisz C vírussal fertőzött embert vontak be a vizsgálatba, akiket véletlenszerűen két csoportra osztottak: az egyik csoport csak hagyományos kezelést kapott, a másik pedig a szokásos terápia mellé kiegészítésként 4 hetente 5000 mikrogramm B12- vitamint is szedett, a vírus genotípusától függő ideig, legfeljebb 48 héten át. A vírussal szembeni reakciót 4 és 12 hét elteltével, a terápia végén, majd pedig a kezelés lezárását követő 24. hét után értékelték. Noha 4 hét elteltével nem találtak jelentős különbséget a két csoport között, a többi vizsgálati fázisban, különösen a lezárás után 24 héttel már jelentős mértékben a B12-vitaminnal kiegészített kúra bizonyult hatékonyabbnak. Összességében 34 százalékkal javította a kiegészítő vitaminszedés a vírussal szembeni hosszú távú reakciót.

Amennyiben az antibiotikumoknál sokkal kevesebb káros hatással bíró és olcsóbb vitaminokkal valóban ennyire kedvező eredményeket lehet elérni, jóval szélesebb körben juthatnának hatékony terápiához a páciensek, amely különösen a fejlődő országok számára jelenthetne reménysugarat.

Hogyan juthat a szervezet megfelelő mennyiségű természetes E- és B12-vitaminhoz?

Az E-vitamin fő forrásai a különféle növényi olajok, ezek közül is kiemelkedik a búzacsíra-olaj, a napraforgóolaj és a sáfrányos szeklice olaja. Az olajos magvak közül elsősorban a mandulát és a törökmogyorót tartják számon E-vitamin forrásként.

B12-vitaminhoz főként állati eredetű élelmiszerek: halak, rákok, hús - elsősorban máj-, tojás, tej és tejtermékek fogyasztása révén juthatunk. A vegánok számára a célzott tápanyag-kiegészítők mellett az étkezési élesztők, pédául sörélesztő jelenthet megoldást. Korábban egy algafaj és az árpafű is felmerült a B12-forrás-jelöltek között, de ezek tévútnak bizonyultak.

(forrás: origo.hu)


 


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz