Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Orröblítésre is jó a xilit? - 3 egyszerű, otthoni recept 2012-07-23

A xilitről régóta elterjedt, hogy nemcsak fogbarát cukorpótlék, de különféle fül-orr-gégészeti panaszok, például krónikus melléküreg-gyulladás esetén is eredményesen bevethető.

A Fauquier ENT blogon a szakértők nemrégiben azonban három egyszerű otthoni receptet is megosztottak arról, hogyan is kell házilag xilites orröblítőt készíteni. Az ilyen típusú orröblítésről az oldal szakembere, dr. Chris Chang úgy véli, hogy a hagyományos sós öblögetésnél is hatékonyabbnak bizonyul. A három recepből mindenki kikísérletezheti, számára melyik a legjobb.

Az orröblítésről érdemes tudni, több ezer éves technika, mely Indiából indul "hódító útjára", lényege pedig, hogy testmeleg vízzel vagy sóoldattal átmossuk az orr üregeit. Ilyenkor a nagy mennyiségű tiszta folyadék hatékonyan tisztítja meg az orr üregeit, elsősorban a nyálkahártyára tapadt szennyező anyagoktól, porszemcséktől, kórokozóktól, esetleg pollenektől. Segít fellazítani a beszáradt váladékot, hidratálja a nyálkahártyát, megakadályozza kiszáradását és kisebesedését.

Az öblítést alacsony pozitív nyomású spray vagy fecskendő használatával, illetve orrtölcsérrel, orrmosó készülékkel lehet végezni, de sokak arról számolnak be, hogy olykor elégséges, ha az oldatot egy egyszerű szemcseppentővel juttatják be az orrba a váladék fellazítására. Minden felsorolt eszköz beszerezhető recept nélkül.

Első recept

1 csésze forralt víz (2,5 dl)
fél evőkanál só
fél evőkanál xilitol kristály
fél evőkanál szódabikarbóna
4 csepp grapefruitmag-kivonat

Második recept

1 csésze forralt víz (2,5 dl)
fél evőkanál só
fél evőkanál xilitol kristály

Harmadik recept

1 csésze forralt víz (2,5 dl)
fél-egy evőkanál xilitol kristály

(Forrás: hazipatika.com)

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz