Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Aktiváld magad! 2012-09-10


Úgy érzi, nincs ereje? Hamar elfárad és a feladatok is csak tornyosulnak Ön előtt? Az esti kocogásnál már mindenki megelőzi, holott korábban Ön vezette a parkban a mezőnyt? A megfelelő vitaminellátottság segítségével visszanyerheti elvesztett energiáját.

Aktivitásunk szintjét hangulatunk mellett szervezetünk tápanyag-ellátottsága is befolyásolja. Sőt, lelki állapotunkat is képes helyrebillenteni a kiegyensúlyozott táplálkozás valamint a megfelelő vitamin- és nyomelem bevitel. Ezek a rendkívül kis mennyiségben szükséges, biológiailag aktív molekulák a szervezet szinte minden folyamatában szerephez jutnak, legyen az a légzés, a mozgás vagy éppen a gondolkodás.

Gondolatébresztő vitaminok

Idegrendszerünk valószínűleg az univerzum legbonyolultabb működésű része. Máig nem ismerjük minden apró elemét és folyamatát, és az orvostudomány leghangsúlyosabb részévé éppen az agykutatás lépett elő az elmúlt évtizedek során. A legtöbb orvosi Nobel-díj nyertese éppen ezen a területen működik, de még mindig csak néhány százalékos tudás birtokában vagyunk.

Idegrendszerünk tömegéhez képest a legtöbb energiát felhasználó szerveink közé tartozik. Működéséhez elsősorban szénhidrátokra van szüksége, amelyet a vér szállít részére. Ennek hasznosulásához viszont vitaminok és ásványi anyagok széles körére van szükség, például a B-vitamincsoport szinte minden tagjára. Itt éppolyan fontos a szénhidrát-anyagcserét segítő B2-vitamin, mint a vörösvértestek megfelelő képződéséhez elengedhetetlen B12. S ha még ezek a megfelelő mennyiségben vannak is jelen, a képződő ingerületek szállításához további vitaminokra és nyomelemekre van szükség. Ilyen például a magnézium, vagy az ingerületek továbbításáért felelős nátrium, kálium és kalcium. Egyes kutatók szerint a szelénnek is kitüntetett szerep jut, főleg a memória működésében.

Sprint-vitaminok?

Az izmok működésében a vitaminok a dobogó második helyére szorulnak, mivel megelőzik őket az ásványi anyagok, amelyek az ideg-izom ingerületátvitelben, valamint az izmok összehúzódásában játszanak fontos szerepet. Az ingerület átvitelében (tehát amikor meg akarunk fogni valamit, vagy elrántanánk a lábunkat egy kő elől) főleg a kalcium, a kálium és nátrium kap fontos szerepet. Kalciumhiány esetén az izmok ingerlékenysége csökken, viszont súlyos izomgörcsök lépnek fel. Kálium hiányában általánosan gyengülnek az izmok, a mozgás lassúvá, fáradalmassá válik. Külön veszélye, hogy a szív izomzata fokozott mennyiségben igényli, azért súlyosabb káliumhiány esetén szívmegállás fenyeget.

A vitaminok az izmok munkáját a jó tápanyag-ellátottságon keresztül befolyásolják. A szénhidrátok - amelyek az izmok fő energiaforrásai - anyagcseréjükhöz főleg a B-vitamincsoport tagjait igénylik. Ezek a vitaminok elengedhetetlenek a tápanyagraktárak megfelelő feltöltéséhez, ezért az intenzíven mozgó vagy versenysportot űző emberek számára kiemelt fontossággal bírnak. A sportolóknak tehát a csúcsteljesítmény elérése érdekében, az optimális egészség, mind a regeneráció szempontjából kulcsszerepe van a vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitelének.

Intenzív edzés - több vitamin!

Aki rendszeresen edz, megnöveli vitaminszükségletét. Szervezetünk naponta átlagosan 150-200mg C-vitamint, 20-50mg E-vitamint, 1,5mg B1-vitamint, 2-4mg béta-karotint használ fel. Élelmiszerekben ez a következőket jelenti: 2 narancs vagy citrom fedezi a napi C-vitamin szükségletet. Egy teáskanál búzacsíraolajban elegendő E-vitamint találunk, egy adag rizs és tengeri hal megadja a megfelelő B1-vitamin mennyiséget, 2 pirospaprika pedig a béta-karotin szükségletünket fedezi. Látható tehát, hogy nem könnyű a megfelelő mennyiségű vitamint biztosítani intenzív mozgás mellett, ezért néha szükség lehet kiegészítő készítményekre.

Forrás: hazipatika.com



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz