Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A juharszirup hasznos összetevői 2012-10-04

A tiszta juharszirup az egészségre hasznos összetevőket tartalmaz

- gyógyszerészeti kutatások eredménye
ScienceDaily (2010. március 25.)

Mielőtt nekilátsz a következő halom gofridnak, lehet, hogy kedved támad tiszta juharszirupot önteni rá.

Mivel a Rhode Island Egyetem (URI) kutatója, Navindra Seeram, aki gyógynövények kutatásával foglalkozik, több mint 20 olyan összetevőt talált a kanadai juharszirupban, amit kapcsolatba hoznak az emberi egészséggel, és amelyekből 13-at újonnan fedeztek fel a juharszirupban. Ráadásul 8 összetevőt a juharfélék (Acer) családjában is most találtak meg először.

Az URI Gyógyszerészeti karának biomedikai és gyógyszerészeti adjunktusa május 21-én San Franciscoban az Amerikai Vegyészeti Társaság éves ülésén mutatta be kutatási eredményeit....

A Quebeci Juharszirup-termelők Szövetsége már a kutatást megelőzően is tudta, hogy terméke bővelkedik természetes eredetű ásványi anyagokban, mint pl. a cink, a thiamin és a kalcium, ezért felkérte Seeramot, hogy vizsgálja meg a növényi antioxidánsok jelenlétét. A Szövetség egy kétéves, 115.000 dolláros alapot bocsátott Seeram rendelkezésére a CDAQ és az Agriculture and Agri-Food Canada segítségével. További kutatások során igyekeznek majd meghatározni, hogy az összetevők a jótékony hatás kifejtéséhez elegendő mennyiségben vannak-e jelen.

Serge Beaulieu, a Quebeci Juharszirup-termelők Szövetségének elnöke elmondta, hogy Seeramé csak egy laboratórium abban a bővülő multinacionális kutatási intézményhálózatban, amely a kanadai juharszirup-termékek tanulmányozásával foglalkozik

„Büszkék vagyunk rá, hogy termelőink bőkezűen támogatják ezt a kutatást, amely elősegíti a juhartermékek gasztronómiai értékének és egészséget támogató tulajdonságainak széleskörű megismertetését. Ez nem csak Kanadának hasznos, hanem a fogyasztók jólétét is támogatja világszerte.” – nyilatkozta Beauliea.

Genevieve Béland, a szövetség marketing igazgatója elmondta: a csoport megtudta, hogy a juhartermékek jóval többek puszta cukroknál, melyek csak kalóriát szolgáltatnak.

„A közelmúlt kutatási eredményei, mint Seeram munkája is, számos bioaktív összetevőt tártak fel, melyek egészségvédő hatásokkal kecsegtetnek” – mondta Béland. – „Az ezen hatások megismerése felé vezető útnak pedig még csak az elején járunk.”

Seeram, akit az Amerikai Vegyészeti társaság Mezőgazdasági és Élelmiszerkémiai tagozata 2009-ben az év fiatal kutatójának nevezett, azt mondta, célja, hogy tájékoztassa a kutatói közösséget és a nagyközönséget többféle növényi és bogyós élelmiszer, valamint egyéb természetes termékek számos előnyéről. Seeram kettőt is jegyzett a Mezőgazdasági és Élelmiszerkémiai Lap 2008 évi számainak 10 legtöbbet idézett cikke közül.
"Tudjuk, hogy a növényekben nagyon erős antioxidáns mechanizmusoknak kell működni, mivel egész életük alatt kinn vannak a napon." - meséli Seeram. "Azt már tudjuk, hogy a bogyós gyümölcsök, piros színük miatt sok antioxidánst tartalmaznak.

Most a juharszirupot tanulmányozzuk, amely a kéregben található nedvből származik, a kéreg pedig állandóan ki van téve a napsütésnek. "

Juharsziruppal végzett kutatásai során Seeram és kutatócsoportja olyan fenolokat és hatékony antioxidáns vegyületeket talált, melyek a bogyós gyümölcsökre is jellemzőek."Azt feltételezzük, hogy mivel a cukorjuhart a nedv gyűjtésekor megsebzik, a védekezési mechanizmus részeként választja ki a fenol vegyületeket."
 
Seram szerint a fenolok a nedvben valószínűleg alacsony koncentrációban vannak jelen. "De amikor a nedvet bepárolják, ezek az értékek magasabbak lehetnek, mivel a szirup egy meglehetősen tömény folyadék.
Ráadásul, a természetes, növényi eredetű bioaktív anyagok változatlanok maradhatnak, vagy a feldolgozás során a hő hatására kémiai átalakuláson mehetnek át, és így további származtatott biaktív összetevőket nyerhetünk.

A biomedikus kutató szerint ezek a kezdeti kutatások azért érdekesek, mert nem sok ember gondolna egy ilyen cukros anyag kapcsán egészséges biológiai hatásokra.
 
"Egyelőre azt mondjuk, hogy ha úgy dönt, szirupot önt a palacsintájára, talán egészségesebb választás valódi juharszirupot használnia. A Quebeci Juharszirup-termelők Szövetségének felmérése szerint a fogyasztók 50 százaléka nem tudja, hogy a szirup, amit fogyaszt, valódi juharszirup-e."

Seeram tisztában van vele, hogy a valódi juharszirup drágább, mint a juharízesítésű kereskedelmi márkák vagy pláne a nagyon kevés juharszirupot tartalmazó, vagy azt egyáltalán nem tartalmazó termékek. "De azért fizetsz, amit kapsz, és azt kapod, amiért fizetsz, ami azt jelenti, hogy következményei vannak annak, hogy mit eszel."
"Tudjuk, hogy a juharfa leveleiben, kérgében és gallyaiban vannak antioxidánsok, ezért logikus a nedvet tanulmányozni."

Seeramnak most egy cukorjuhar fatörzs hever a laboratóriumában, hogy átfogóbb kutatásokat végezhessen az egész fát illetően.

"Bizonyos értelemben a nedvet az emberek a fa vérének és életének tekintik" - mondta Seedam. "A juharszirup egyedi termék abban a tekintetben, hogy ez az étrendünkben szereplő egyetlen olyan kereskedelmi forgalomban kapható termék, amely egy növényi nedvből készült. Ez egy meghatározó erőforrás északkelet Észak-Amerikában. Kanada a legnagyobb juharszirup-termelő, az Egyesült Államok pedig a legnagyobb fogyasztó.



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz