Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Pantoténsav - B5-vitamin - Miért van rá szükségünk? 2013-04-30

A pantoténsav (pantenol, B5-vitamin) egy vízoldékony, hővel szemben érzékeny vitamin, mely szervezetünk minden sejtjében megtalálható. Felszívódása a bélből történik, és a vizelettel távozik. A bélbaktériumok is termelik ezt a vitamint, de ennek a hasznosulására még nincsenek egyértelmű eredmények.

Az ajánlott napi beviteli mennyisége nem tisztázott egyértelműen, mivel a fizikai megterhelés és a stressz befolyásolja a szükségletet, azonban 5-10 mg napi bevitel biztonsággal elegendő. Ellenségei a különböző ételtartósítási eljárások, a konzerválás, az antibiotikumok, az altatószerek, az alkohol és a koffein. A pantoténsav kalcium-pantotenát formában számos multivitamin készítményben megtalálható.

Legnagyobb mennyiségben a sörélesztőben fordul elő, de megtalálható a májban (csirke, marha), húsokban, tojásban, lazacban, pisztrángban, gorgonzola sajtban, olajos magvakban, erős paprikában, brokkoliban, kelkáposztában, karfiolban, lencsében, búzában és a rizsben.
 
Szerepe sokoldalú, egy kulcsfontosságú enzim alkotórésze a szénhidrátok és zsírok energiává történő alakításában. Hozzájárul a megfelelő növekedéshez, az idegrendszer egészséges működéséhez, véd a kimerültség ellen, elősegíti a sebgyógyulást. Ellenanyagok termelődésén keresztül segít leküzdeni a fertőzéseket. Fontos a mellékvesék normális működésében.

Hiánytünetek kialakulása nem jellemző, ugyanis vegyes táplálkozással elegendő mennyiség jut a szervezetbe. Erősen alultáplált személyeknél jelentkezhetnek aspecifikus tünetek, például fáradékonyság, nyugtalanság, fejfájás. Túladagolásáról még nincsenek hiteles információk.

Szerző: WEBBeteg - Barta Anikó Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember



B vitaminok a webáruházban




Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz