Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Aloe vera - a „gyógynövények királynője" 2013-06-17



Az Aloé Vera régóta ismert, mint a hosszú élet csodaszere. Tápértéke és szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt a „gyógynövények királynőjének" nevezik.

Az Aloé Vera testünk összes sejtjét táplálja, ami különösen fontos, mert a sejt csak akkor ellenálló és képes elvégezni a természet által megszabott feladatát, amikor egészséges.



Eredete

A trópusi tájak növénye a liliomok családjából; nehéz, húsos, lédús levelei vannak. Az Aloé egyike a legismertebb és leggyakrabban használt növényeknek a gyógyítás területén. Az Aloé Vera nedvei régóta használatosak a táplálkozásban és a kozmetikában, mint biológiailag aktív, tápanyagokban gazdag összetevők. Az első írott dokumentum az Aloé Vera hatásáról még az ókori Egyiptomból származik. Kleopátra, egyiptomi királynő a fiatalság, és szépség csodaszereként, valamint a gyógyításban használta. Az ókori Görögországban az Aloé Vera sűrű levét a gyógyításban és az étkezésben is használták.

Gyógyhatása

Az Aloé Vera fő összetevője az URONSAV, amely természetes méregtelenítő. Az Aloé Vera összetétele azonban a mai napig nem teljesen ismert, habár tudományosan 200 különféle, biológiailag aktív alkotó jelenléte bizonyított (vitaminok, aminosavak, szénhidrátok, ásványi anyagok, értékes enzimek, biokatalizátorok, szaponin, szalicilsav és mások).

Feldolgozása

Az Aloé Verát manapság Mexikó, Dél Amerika, a napos Kalifornia és Texas ültetvényein termelik. Az elsődleges feldolgozás legfeljebb 36 óráig tarthat. Ezzel érhető el az Aloé Vera értékes összetevőinek megőrzése. A leveleket kizárólag kézzel szedik, majd rögtön fertőtlenítő szerbe helyezik. Ezután következik a gyors hűtés, hogy maximálisan lassítsák a tápanyagok és biológiailag aktív anyagok lebomlásának folyamatát. A levelek belső, töltelékszövet része úgy néz ki, mint a zselatin massza (gél). Hosszanti csíkokra vágják, majd így előkészítve további feldolgozásra kerül.

Dr. Alan Howard, aki a népszerű Cambridge- diéta megalkotója, tudományos munkáiban külön figyelmet szentel az Aloé Vera polifenoljainak, amelyeket az artériás megbetegedések gyógyítására, valamint a szabad gyökök semlegesítésére - a rákos daganatok gátolására ajánl. Az Aloé Vera sikeres antioxidáns, kiválóan hat a vesekő, székrekedés kialakulásának megakadályozásában, az elektroliték pótlásában, általában a szervezet erősítésére, valamint sikeres immunvédelmére alkalmas. Kedvezően hat továbbá a teljes emésztőrendszer nyálkahártyájára, különösen a vastagbélben és kiváló segítség a cukorbetegség gyógykezelésében, panaszainak enyhítésében.

A bőrgyógyászatban az Aloé Vera tabletták sokféle hatása ismert: a problémás és tisztátalan bőr, neurodermitis, seborrhoea, égési sebek következményeinek gyógyítása, serkenti a bőr epitelizációját és segíti a terhességi csíkok eltüntetését. A zselével kombinálva (lokálisan) a bőrön kifejtett hatása rendkívüli.

(Forrás:bioteka.hu)



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz