Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Vitaminok a szervezet számára 2013-06-26


A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, kis molekulájú, különféle kémiai összetételű biológiailag aktív szerves vegyületek.

Az emberi szervezetbe a vitaminokat a táplálékkal kell bevinni. A vitaminok közül egyesek a kémiailag hozzájuk hasonló szerkezetű anyagból, az elővitaminokból (provitaminok) képződnek. Léteznek antivitaminok (vitamin-antagonista), olyan anyagok, melyek valamilyen vitamint kiszívnak az enzimekből. Vitaminhiányos táplálkozás esetén kóros tünetek jelentkezhetnek: enyhébb esetben a vitaminszegénység (hipovitaminózis); súlyosabb esetben vitaminhiány (avitaminózis) léphet fel. Ugyanakkor túlzott bevitelük is káros lehet, ilyenkor hipervitaminózisról beszélünk (ez pl. vitamintabletták mértéktelen szedése esetén alakulhat ki), s ez szintén súlyos betegségtünetekkel járhat.

A legfontosabb vitaminok

A-vitamin

Mi a szerepe?

    Szükséges a szaporodáshoz és a fejlődéshez
    Fontos a bőr, a szemek és a haj egészségének megőrzéséhez
    Segíti a fertőzésekkel szembeni ellenállást
    Hozzájárul a nyálkahártyák egészségének megőrzéséhez

Forrásai: máj, hal, tojás, illetve a tejtermékek (pl. tej és sajt)

B1-vitamin

Mi a szerepe?

    Szükséges a táplálék energiává alakításához
    Fontos a gyermekkori növekedéshez
    Nélkülözhetetlen a felnőttkori termékenységhez
    Megőrzi a szív és az idegrendszer egészségét

Forrásai: barna rizs, zabkása, búzacsíra, hüvelyes zöldség, olajos és egyéb magvak, sovány hús (főként a sertéshús), belsőségek, hántolatlan gabonából készült termékek, vitaminozott gabonapelyhek, esetleg élesztőkivonat

B2-vitamin

Mi a szerepe?

    Segít a táplálékban lévő energia felszabadításában
    Segíti a növekedést
    Szükség van rá a szem, a haj, a bőr és a körmök egészségének megőrzéséhez

Forrásai: élesztőkivonat, tej, sajt, joghurt, tojás, hús és a különféle belsőségek (pl. máj), zöld leveles zöldségek és a vitaminozott gabonapelyhek

B3-vitamin (mai nevén nikotinamid)

Mi a szerepe?

    Szükséges a táplálék energiává alakításához
    Részt vesz a vércukorszint szabályozásában
    Segít a bőr egészségének megőrzésében
    Az emésztőrendszer állapotának fenntartásában
    Segít az idegrendszer egészségének megőrzésében

Forrásai: élesztőkivonat, sertés-, csirke- és marhahús, hal, olajos magvak, sajt, tej, tojás, kenyér, burgonya, tészták, rizs és vitaminozott gabonapelyhek

B5-vitamin (mai nevén pantoténsav)

Mi a szerepe?

    Segít a táplálék energiává alakításában
    Szerepet játszik a szénhidrátok, a zsírsavak anyagcseréjében
    Hozzájárul az antitest-képzéshez
    Segít az idegrendszer egészségének megőrzésében
    Javítja a bőr egészségi állapotát

Forrásai: szárított élesztő, máj, élesztőkivonat, vese, olajos magvak, búzacsíra, szójaliszt, barna rizs, tojás, hüvelyesek, illetve a hántolatlan gabonából készült ételek

B6-vitamin

Mi a szerepe?

    Nélkülözhetetlen a fehérje anyagcseréjéhez
    Fontos a vörösvértestek,az antitestek és az idegi ingerületátvivő anyagok képzéshez

Forrásai: szárított élesztő, élesztőkivonat, hántolatlan gabonából készült kenyér, búzacsíra, búzakorpa, vitaminozott gabonapelyhek, máj, avokádó, banán, hal, hús, olajos

B12-vitamin

Mi a szerepe?

    Részt vesz a vörösvértestek képzésében és regenerálásában
    Szükséges a DNS-szintézishez és az energiatermeléshez
    Segít az idegrendszer egészségének fenntartásában

Forrásai: máj, szív, vese, hús, baromfi, hal, tej, sajt, tojás, illetve a vitaminozott gabonapelyhek

D-vitamin

Mi a szerepe?

    Szükséges a kalcium és a foszfor felszívódásához, valamint fontos szerepet játszik a csontok és a fogak egészségének a megőrzésében

Forrásai: füstölt hering, makréla, lazac, szardíniakonzerv, hering, tonhal, tej, vaj, vitaminozott margarin, tojássárgája és a különböző halolajok

E-vitamin

Mi a szerepe?

    Természetes antioxidáns
    Segít a sebgyógyulásban
    Megelőzi a hegesedést
    Megőrzi az idegek és a vörösvértestek egészségét
    Védi a sejthártyákat

Forrásai: búzacsíraolaj, napraforgómag és napraforgóolaj, sáfrányos szeklice olajban, mogyoróolaj, olívaolaj, földimogyoró, törökmogyoró, tojás, zöld levélzöldségek, hántolatlan gabonafélék

K-vitamin

    „Sebtapaszvitaminnak” is nevezik, mert a véralvadás elősegítésével csökkenti a vérzést.

Forrásai: zöld levélzöldségek (pl. brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, káposzta, mangold), tej, máj, búzakorpa, zabpehely és növényi olajok

Folsav

Mi a szerepe?

    A B12-vitaminnal együttműködve segít az idegrendszer védelmében és fejlődésében
    Szerepet játszik az örökítőanyag termelésében
    Részt vesz a méhben fejlődő magzat vörösvértestjeinek a termelésében
    Védelmet nyújt a születési rendellenességekkel szemben

Forrásai: szárított élesztő, máj, sötétzöld leveles zöldségek (pl. brokkoli és káposzta), hüvelyesek, olajos magvak, zabkorpa és élesztőkivonat

C-vitamin

Mi a szerepe?

    Részt vesz a kollagéntermelésben
    Szükséges a bőr, a csontok, a porc, a fogak egészségének megőrzéséhez
    Fontos szerepet játszik a véredények egészségének fenntartásában
    Elősegíti a gyógyulást
    Segíti a vasfelvételt
    Nagy hatású antioxidáns

Forrásai: citrusfélék, feketeribiszke, eper, kiwi, papaya, chilipaprika, brokkoli, vízitorma, petrezselyem, zöld leveles zöldségek, zöld és piros paprika

H-vitamin (mai nevén biotin)

Mi a szerepe?

    Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez
    Szükséges a fehérje-anyagcseréhez
    Fontos szerepet játszik a bőr és a haj egészségének megőrzésében
    Nélkülözhetetlen a nemi hormonok termelésében

Forrásai: sörélesztő, máj, élesztőkivonat, hüvelyesek, olajos magvak, hántolatlan búza, barna rizs, tej, sajt, joghurt, tojás

forrás: magneb6.hu

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz