Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A legfontosabb vitaminok nyárra 2013-07-29

Számos vitaminra van szükségünk, hogy testünk egészséges egyensúlyát megtartsuk. Most felsorolunk néhányat, amelyek kifejezetten fontosak a meleg hónapokban!

D-vitamin

A D-vitamin egy olyan zsírban oldódó vitamin, amelyhez nem juthatunk hozzá pusztán ételekből, legalábbis számottevő hatást nem tudunk elérni ezekkel. Legfőbb D-vitamin forrás az UV-B sugárzás, amelyet a nyári napsugarakból vehetünk magunkhoz.

A mértéktartó napozás elengedhetetlen az egészséges élethez, amelyet télen szoláriumozással tudunk némileg fenntartani. A megfelelő D-vitamin bevitellel elkerülhető a csontritkulás, egyes rákfajták kialakulásának az esélye csökkenthető, valamint az izom, szív és érrendszeri problémák kialakulását is csökkentheti. Nem beszélve általános hangulatjavító tulajdonságáról.

Megtalálható: az olajos halban, a tőkehal májban, néhány tejtermékben és a tojásban.

Érdekesség: Az Unióban D-vitaminnal dúsítják a tejet.
 

E-vitamin

Az E-vitamin bevitele igen fontos, hiszen többek között segít abban is, hogy fiatalságunkat megőrizzük. Fenntartja a sejtek egészséges működését, ezzel lelassítva a sejtöregedést. Az E-vitamin jó a szívnek, az agynak és véd a terhesség alatt, a férfiak esetében pedig meggátolja a terméketlenség kialakulását.

Megtalálható: gabonafélékben, olajos magvakban, húsban, tojásban, májban. Szervezetünk rövid ideig tárolja, ezért gondoskodunk kell a megfelelő vitaminpótlásról.

Érdekesség: Az állati eredetű ételekben, az állatok takarmányozásától függ a feldolgozott hús, tojás E-vitamin tartalma.
 

F-vitamin

Az F-vitaminnak két fajtája van, az omega3 és az omega6 zsírsavak. A napozás és fürdés során bőrünk kiszárad, érzékenyebbé válhat. Az F-vitamin megfelelő bevitelével elkerülhető a száraz bőr, száraz könnycsatorna, az ekcéma és a pattanások. Továbbá a vérnyomás problémák, ezáltal a szív problémák és az immunrendszer gyengesége. Az F-vitamin által szebb lehet a hajunk és gyorsabban gyógyulhatnak a sebeink.

Megtalálható: az olajos magvakban, szőlőmagban, kukoricában, halakban.

Érdekesség: A túlzott szénhidrát bevitel miatt több telítetlen zsírsavra van szüksége a szervezetnek, mert ezek segítik a telített zsírsavak lebomlását!

írta: Barta Fanni
forrás: femcafe.hu


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz