AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN
A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.
---------------------------------
-----------------------------
HÍRLEVÉL
Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
---------------------------------
HŰSÉG PROGRAM
Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont. 2db Pont = 2 Ft
(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)
A hagymák közül az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövények közé tartozik. Amellett, hogy kellemes ízt ad az ételeknek, számos jótékony pozitív hatása van. Lássuk, melyek azok!
A népi gyógyászatban is igen elterjedt, a magas vérnyomás és az elhízás ellen fogyasztjuk.
Számos vitamint, aminosavat,ásványi anyagokat és enzimet tartalmaz. A fokhagyma gerezdjeiben található a legtöbb aktívan ható biológiai anyagok több, mint 200 féle. A kéntartalmú vegyületek,adják a fokhagyma jellegzetes illatát.
A fokhagyma javítja a szív- és érrendszer működését. Alkotóelemeinek köszönhetően a szapora szívműködést lassítja, ezáltal javul a szívizom vér ellátottsága, ami által a szívműködés megfelelő lesz.
Érelmeszesedésre is pozitívan hat, mert a vérben levő káros koleszterint csökkenti, míg a jó koleszterint növeli. Továbbá a fokhagyma csökkenti a puffadást és a felfúvódást mivel a bélfodor ereire pozitívan hat. A szívinfarktust okozó vérrögök kialakulását is megakadályozza a fokhagyma, a benne található kéntartalmú vegyületeknek köszönhetően.
Az antioxidánsok pedig immunerősítő hatásúak, különböző baktériumok és vírusok, illetve bélfertőzések idején segít a leküzdésben. Amikor megfázunk, légúti betegségekben szenvedünk, köhögünk érdemes néhány gerezd fokhagymát elfogyasztanunk. Valamint a herpeszvírus és a Candida gombabetegség leküzdésében, még a menstruációs görcsök csökkentésére és a gyomor és bélpanaszok ellen is kiváló fűszernövény.
Láthatjuk, hogy számos pozitív tulajdonsággal bír ezen ízletes fűszernövényünk. Érdemes tehát ha az étkezéseinkbe beleiktatjuk a fokhagymát. A leghatásosabb, ha nyersen fogyasztjuk amikor a legtöbb kénvegyületet tartalmazza.
forrás: femcafe.hu
írta: Ivett