AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN
A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.
---------------------------------
-----------------------------
HÍRLEVÉL
Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
---------------------------------
HŰSÉG PROGRAM
Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont. 2db Pont = 2 Ft
(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)
Az őszi és téli időszak egyik nagy kedvence a dió. Amellett, hogy igazán finom összetevője a süteményeknek, rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre.
Telítetlen zsírsavak
A dió a telítetlen zsírsavak egyik természetes forrása. Ezért érdemes sokat ennünk belőle, hiszen ezek a zsírsavak többek között segítenek csökkenteni a koleszterin szintünket, de nem csak csökkentik, hanem egyúttal normális értéken is tartják.
Antioxidáns
A dió sok más gyümölcshöz és zöldséghez hasonlóan tökéletes antioxidáns forrásunk. Ráadásul omega3 zsírsavat is tartalmaz, így a szív és érrendszerünk egészségének megőrzésében is fontos szerepe van. Emellett pedig a vérerek rugalmasságát is segít megőrizni.
Vértisztító
Régóta ismert a dió vértisztító hatása is, de serkenti az emésztést és bélféregűző hatással is rendelkezik. Nem utolsó sorban pedig hatékony segítséget nyújthat a gyomor és bélhurut kezelésében is.
Rák megelőzése
Antioxidáns hatásának köszönhetően a rákos betegségek megelőzéséhez is érdemes sok diót ennünk. A benne található anyagok ugyanis segítik megelőzni a rákos sejtek burjánzását.
Cukorbetegeknek is
Vizsgálatok szerint a dió sikeresen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának lehetőségét. Nők esetében 27%-kal csökkent a betegség kialakulásának aránya azok körében, akik minden nap rendszeresen ettek diót. Ezért érdemes akár nassolás helyett is naponta beiktatnunk az étrendünkbe.
A dió jótékony hatását többek között már a kozmetikai ipar is felfedezte. Számtalan krémben találkozhatunk vele összetevőként. A dió főleg a bőrbetegségek kezelésére hatékony többek között a pattanások és ekcéma kezelésére is alkalmas.
Írta: Fazekas Éva
forrás: femcafe.hu