Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A 8 leghatékonyabb étel stressz és szorongás ellen! 2013-11-20


Gyakran vagy fáradt és stresszes? Bizonyos ételek amellett, hogy segítik fogyókúrádat, hatékonyan szüntetik meg a szorongást, és megelőzik az idegrendszer fáradtságát!

A stressz csökkentése manapság számos módszer létezik, azonban csak keveseknek jut eszébe ilyen esetekben a táplálkozás megváltoztatása. Pedig bizonyos ételek nem csak nyugtathatják az idegrendszert, segíthetik a koncentrációt és boldogságérzetet váltanak ki.


Narancs (vagy más C vitaminban gazdag ételek)

Egy német tanulmány megállapította, hogy a C-vitamin segít, hogy a stresszes szituációkban a vérnyomás és a kortizol-szint visszaálljon a normál értékekre. Emellett jó hatással van az immunrendszerre, erősíti a szervezet védekezőképességét.

Mandula, pisztácia, dió

 A mandula tele van E és B-vitaminnal, ami fokozza az immunrendszer védekezőképességét, a dió és a pisztácia segítségével pedig csökkenti a vérnyomást. Kiváló nassolnivalóknak számítanak a hűvösebb évszakban, és igazi agyserkentő csemegék.

Spenót

 A magnéziumhiány sok esetben okozhat migrénes fejfájást, és fáradtságérzetet. Egy tálkányi spenót  biztosítja a 40%-át a napi szükséges magnézium bevitelnek, így megelőzi a migrént, és a stressz okozta szorongást.

Édes burgonya

Az édesburgonya kiváló szorongásoldó étel, mivel képes arra, hogy kielégítse a stresszes helyzetekben a szénhidrát és édesség utáni vágyat.  Nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, létszükséges vitaminokat, valamint rostokat, melyek segítik a szervezetet a szénhidrát egyenletes feldolgozásában.

Aszalt sárgabarack

A sárgabarack gazdag magnéziumban, mely híres stressz űző hatásáról, valamint természetes izomlazító. Ősszel és télen tökéletesen helyettesíti aszalt változata, melyben szintén megtalálható majdnem az összes jótékony tápanyag.

Pulyka

A pulykában nagy mennyiségben megtalálható egy L-triptofán nevű aminosav, ez váltja ki a szerotonin felszabadulását a szervezetben, mely a jókedv hormonért felelős. Ez az oka annak, hogy azok az emberek, akik nagy mennyiségben fogyasztanak pulykát nyugodtnak, ellazultnak érzik magukat étkezés után. Az L-triptofán ugyanis kutatások szerint, nyugatató hatással van szervezetre.

Lazac

Köztudott, hogy az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek hatékony ellenszerei a szívbetegségeknek. Egy tanulmány megállapította, hogy  távol tartják a stressz hormonokat, és a kortizol szintet a csúcsértéktől.

Avokádó

Az avokádóban található egyszeresen telítetlen zsírok, és a kálium képes a vérnyomás csökkentésére. Az egyik legjobb módja a vérnyomás egészséges szintre állításának, még a káliumban gazdag banánnál is hatásosabb.

forrás: lifemagazin.hu
Írta: Póta Szilvia, 2013. november 18.


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz