Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Együnk mandulát és diót egészségünkért! 2014-01-07



A diónak, mandulának, egyéb magvaknak ott a helye az asztalunkon, mert az egészséges táplálkozás részei. Tárolásuk, beszerzésük egyszerű, és nyersen is fogyaszthatók, így nem károsodnak a bennük lévő hasznos anyagok.

Telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, ezért védik a szív, érrendszert. Akik hajlamosak ezekre a betegségekre, vagy már szenvednek is valamelyiktől, azok jól teszik, ha különféle nasik helyett diót vagy mandulát rágcsálnak.

A diófélék, a mandula, csökkenti az LDL, vagyis a káros koleszterin szintjét a vérben. A magas LDL szint a szívbetegségek kialakulásának elsődleges oka. A magvak csökkentik az ereken megjelenő plakkok kialakulásának kockázatát, így az egészséges érrendszer megvéd a szívinfarktustól.

A dió, mandula, mogyorófélék mindegyike tartalmaz, a kutatók szerint, az alábbiakból egyszerre többfélét is.

    Telítetlen zsírok. Csökkentik a rossz koleszterin szintjét.


    Omega-3 zsírsav – megakadályozzák a veszélyes szívritmuszavar kialakulását, ami szívinfarktushoz vezethet. Bár a halakban is megtalálható, mégis a diók, mogyorók, mandulák a fő forrás, ráadásul ezeket nyersen esszük.


    L-arginine. Az artériák falát egészségesen tartja, mivel rugalmassá teszi, a vér egyenletesen áramlik, nem keletkeznek az érfalon lerakódások, és a vérnyomás is kedvezően alakul. A szervezet az L-arginint alakítja át nitrogén monoxiddá, amely az élő szervezet fontos alkotó elem. Számos a szervezet egészséges működéséhez fontos információ hordozója. Szervezetünk különféle sejtjei szintetizálják a nitrogén-monoxidot. Például az erek belső falának sejtjei, így nem képződnek vérrögök, a tápanyag és az oxigén jobban hasznosul.

    Rostok. Ezek is segítenek a koleszterin-szint csökkentésében. Jóllakottság érzetet keltenek, megakadályozzák az elhízást. Segítik a diabetes kialakulásának elkerülését.

    E-vitamin. Még nem teljesen bizonyított, de egyese kutatók úgy vélik, hogy segíti megakadályozni a plakkok képződését az artériákban.

    Növényi szterolok. Ezek szintén csökkentik a koleszterin –szintet, mert megakadályozzák annak felszívódását. Egyes ételekhez ezt mesterségesen adják hozzá,, míg a magvakban természetes formában vannak jelent. Mint tudjuk, az LDL alacsony sűrűségű lipoprotein emelkedett szintje növeli a szívkoszorúér betegségeinek kockázatát Már napi 1-3 gr szterol bevitelével csökkenthető a koleszterin-szint

A fokhagyma a rákmegelőzésben segíthet. Arginint, flavonoidokat, szelént tartalmaz. Mindegyik előnyös egészségünk védelmében. Tudjuk, hogy a fokhagyma véd a fertőzésekkel szemben is. Gátolja a rák kialakulásában szerepet játszó anyagok keletkezését, ezek aktivitását a felére csökkenti, segíti a DNS hibáinak kijavítását, csökkenti a sejt káros burjánzását.

A mediterrán konyha előszeretettel készít olyan leveseket, amelyekhez a zöldségeket nyersen turmixolják össze, ízesítik, és lehűtve tálalják. A sok közül egy az ajo blanco, amelynek fő alapanyaga a mandula, de fokhagymát is tartalmaz.

forrás: kertvarazsmagazin.hu




Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz