Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Meditáció: a fájdalmat és a szorongást is csillapítja 2014-01-15


Összegezték a tudományos kutatások eredményeit

Fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és depresszió ellenes hatásai is vannak a meditációnak, ráadásul közel olyan mértékben, mint a gyógyszereknek - ez derült ki egy nagyszabású kutatásból.

A kutatásban összesen 47 klinikai vizsgálat adatait vetették össze (ezekben közel 3500 alany szerepelt), és úgy találták, a meditációnak jótékony hatása van a depresszióra és a szorongásra, emellett pedig a fájdalmat is csökkentheti. A kutatás eredményeit a Journal of the American Medical Association című szaklapban ismertették.

"Úgy találtuk, a meditáció gyakorlása csökkenti a pszichológiai stressz negatív hatásait" - mondta dr. Madhav Goyal, a Johns Hopkins Egyetem orvosprofesszora, a kutatás vezetője. "Ennek a bizonyítéknak a birtokában érdemes lenne sürgetni az orvosokat arra, beszéljenek a pácienseiknek a meditáció jótékony hatásairól."

Az eredmények ráadásul nagyon meggyőzőek: a meditáció hatásai és hatékonysága a gyógyszerekéhez hasonló - természetesen a kellemetlen mellékhatások nélkül, melyek sok embert visszatartanak attól, hogy gyógyszereket szedjenek.

A kutatásokat elemezve arra a következtetésre jutottak, hogy a "jelenre való tudatos koncentrálás" a leghatékonyabb (kevésbé hatékony az ún. transzcendentális meditáció). A szakértők azt is kiemelték, hogy a meditáció tanulható, gyakorolható és kellő türelemmel, odafigyeléssel bárki el tudja sajátítani.

Nem találtak azonban bizonyítékot arra, hogy a meditáció különösebben pozitív hatással lenne az általános jóllétre, a koncentrálóképességre, a függőségekre, az alvásra vagy a testsúlyra - ezt dr. Goyal azzal magyarázta, hogy sokkal mélyebb kutatásokra van szükség ezeken a területeken.

forras: hazipatika.com


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz