AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN
A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.
---------------------------------
-----------------------------
HÍRLEVÉL
Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
---------------------------------
HŰSÉG PROGRAM
Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont. 2db Pont = 2 Ft
(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)
A CLA más néven konjugált linolsav egy természetes tápanyag, egy esszenciális zsírsav, így nélkülözhetetlenül fontos tápanyag szervezetünk számára.
A CLA az egyik legjobb testsúlycsökkentő: segíti a szervezet zsírégetését ezzel csökkentve a testzsírt, szabályozza a zsír és fehérje anyagcserét, javítja a táplálék hatékonyságát és még az izmokat is szálkásítja. A CLA úgy csökkenti a testzsírt, hogy közben kis mértékben növeli az izomzatot.
Legfőbb természetes forrása: az állati élelmiszerek, hús, tojás és leginkább a tejtermékek. A növényi olajokban jóval kevesebb van, mégis a napraforgóolaj linolsav tartalmát kihasználva általában (speciális kezelés után) ebből vonják ki a konjugált linolsavat.
A CLA természetes formájában főleg különféle húsokban és sajtokban található meg, és fogyasztható el. Ezen élelmiszerek jelentős mértékű feldolgozását megelőzően, az átlagos étrend jóval több CLA-t tartalmazott mint napjainkban. Mára leghatékonyabb módon a kiegészítők szedésével érhető el e fontos zsírsav ideális szintje.
A CLA csökkenti a zsír felvételét és növeli a zsír elégetését. A CLA-t szedő sportolok, tanulmányok által is bizonyítottan, 8 hetes kúra alatt 20% zsírszövetet vesztettek, mialatt 5% izomzatban történt növekedést tapasztaltak.
Ezért a CLA-nak köszönhetően lehetséges egyszerre súlyt veszíteni és testünket feszesebbé tenni. A CLA a szervezetbe bejutva közömbösíti a zsírokat, és megakadályozza, hogy azok a csípőre, a hasra vagy a fenékre lerakódjanak.
A legnagyobb energiaértékük a zsíroknak van, de a CLA megakadályozza, hogy a zsír a táplálékból felszívódjon, így helyette a szervezet a rejtett és a csípő- és haskörnyéki zsírszöveteket kezdi hasznosítani, tehát a napi energiaszükségletünk teljes mértékben biztosított.
Összefoglalva: a CLA segít szervezetünknek a zsírt az izomszövetekbe átirányítani, ahol az energiává alakul át. Minél aktívabb életet él, vagy minél többet mozog, a folyamat felgyorsul, az eredmény is gyorsabban látható válik.