Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Nem tesz jót a pihenés a fájó ízületeknek 2014-01-28


A tudomány mai állása szerint az ízületi bántalmak a gyógyíthatatlan betegségek közé tartoznak. Bár részben megelőzhetők és a velük járó fájdalom enyhíthető, kialakulásuk után jelenleg csak a panaszmentesség érhető el. A leghatásosabb gyógymód a fájdalomra a mozgás, amihez persze a betegnek keményen át kell lépnie a komfortzónáját.

Az ízületi betegségek a fejlett országok felnőtt lakosságának több, mint egyharmadát sújtják, és ez az arány folyamatosan nő. A kopásból és gyulladásból következő ízületi elváltozások meggyógyítása egyelőre kivitelezhetetlennek tűnik, még a legnagyobb büdzsével rendelkező egészségügyi rendszerek sem tudnak megbirkózni ezzel a betegséggel. Ezen okok folytán természetesen a megelőzés és az állapot romlásának megállítása kerül előtérbe.

Az ízületi bántalmak kezelési módszere nagyon sokáig a pihenés, sőt az egy helyben fekvés volt. Ami logikusnak is tűnik, hiszen azt gondolták, hogy a pihenés és tehermentesítés hatására képes regenerálódni, újjáépülni az ízület. A tudomány mai állása szerint viszont ez a nézet teljes mértékben elavult és megcáfolható. Ha egy fájós térdet pihentetünk, akkor még kevesebb ízületi folyadék termelődik – ami az egész rendszer kenőanyaga – az amúgy is kiszáradástól fenyegetett ízületi szövetekben. Ráadásul az ízület körül lévő izomzat az egyetlen, ami tehermentesítheti a károsodott ízületet, ami a pihenés hatására egyre sorvad, ezzel még nagyobb tehernek kitéve a fájdalmas testrészt.

A mozgás csodája

Az ízületi problémák az USA-ban a legjelentősebbek – összefüggésben a társadalmuk súlyproblémájával – és ők is rendelkeznek az egyik legnagyobb büdzsével, de a gyulladás- és fájdalomcsillapító gyógyszereken kívül ők is csak a mozgást tudják „felírni” a betegeiknek. Kiderítették, hogy napi egy óra erőteljes gyaloglás a betegek többségénél már egy hét után enyhítette a fájdalmakat. Igaz, hogy ehhez az eredményhez minden betegnek el kell viselnie az első napokban a testmozgás okozta intenzív fájdalmat, le kell küzdenie saját ösztöneit, és erősen át kell lépnie a komfortzónáját. Később azonban nem marad el a hatás, hiszen a betegek pszichés és fizikai állapota is lényegesen javulni kezd!

Megelőzés

A fiatalok is érintettek ebben a problémában, így nekik fokozottan oda kell figyelni az ízületeik karbantartására. A fiatal sportolók vannak a legnagyobb veszélyben, és közülük is kiemelkednek a testépítő babérokra törő emberek. A testépítésben használt izoláló mozdulatok ugyanis nem használják ki teljes mértékben az ízületek mozgástartományát, hanem csak egy bizonyos ponton terhelik azt, ami egy idő után gyulladáshoz, később kopáshoz vezet, nem beszélve a helytelen testtartásokról, pozíciókról.

Forrás: http://www.nepbetegsegek.hu/ 



Termékek a VitaminSpecialistán az ízületekre>>






Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz