Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Vitamin ABC 2014-02-25


A vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása sokféle módon védi szervezetünket, és egészségünket. De nem mindegy hogy hogyan és mikor szedjük és főleg, hogy miből nyerjük a vitaminokat.

Ahhoz hogy szervezetünk jól működjön fontos, hogy a vitaminok és ásványi anyagok egyensúlyban legyenek szervezetünkben. Ha az egyikből túl kevés van, a másikból viszont túl sok van jelen, nem tudnak rendesen beépülni szervezetünkben, és hatásuk nem érvényesül.

Fontos hogy mindegyikből a kellő mennyiség jusson szervezetünkben, hiszen ezek a vitaminok és ásványi anyagok kapcsolatban állnak egymással. Az E vitamin pl. csak a szelénnel és a cinkkel együtt tud beépülni, míg a D vitamin, ami legtöbbször a napsütéssel kapunk meg, csak a kalciummal együtt fejti ki hatását. De fordítva is igaz, ha valaki csontritkulásban szenved, és kalciumot kap rá, érdemes mellé a D vitamint is bejuttatni, mert csak így lesz hatás pozitív, és látványos.

Sokszor  B vitamin család is egymásra van utalva, mert egyik a másik nélkül nem ér semmit. Az F vitamin külön figyelmet érdemel, mert ez egy telítetlen zsírsav, és ez fontos az összes többi vitaminhoz is, valamint a cink, a szelén, és a magnézium hasznosulásához.

Akik szeretik az epret, a halat, a tenger gyümölcsit, vagy a tejet, ők sok jódot visznek be szervezetükbe, ami sokszor pajzsmirigy megbetegedést okozhat, viszont akinek alulműködik a pajzsmirigye, nekik ezekből az élelmiszerekből érdemes többet fogyasztani.

A vegetáriánusoknak, akik sok gabonacsírát, és más gabonafélét fogyasztanak, érdemes krómot is bevinni mellé, ugyanis a króm csak kis mértékben épül be a szervezetbe, és a B3 és cinkkel együtt tud csak hatni. Ez segít a cukor anyagcseréjébe és a hasnyálmirigy működésébe. Ezért fontos odafigyelni a megfelelő és változatos étkezésre, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor érdemes vitamin készítményeket szedni. A vitaminkészítményt sem érdemes állandóan szedni, de tavasszal és ősszel nem árt egy kúraszerű alkalmazás.

A daganatos megbetegedés száma egyre több lesz hazánkban is. Bár ma még a véletlennek gondoljuk ezt a betegséget, hiszen a mai napig nem tudják mi váltja ki ezt, kórt, de a tudósok már klinikailag igazolták, hogy a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás, a sok zöldség és gyümölcs és a változatos táplálkozás mintegy 20% -al csökkenti a betegség kialakulását. Mivel környezetünket nem tudjuk megváltoztatni, a levegő és a vizek tisztaságát nem tudjuk befolyásolni nekünk magunknak, kell az étrendünk segítségével tenni egészségünkért.

Sajnos egyre több káros anyag ér minket, az autók kipufogó gáza, a napsugárzás, a levegő légszennyezettsége, mind egészségünket károsítja. A zöldségekben és a gyümölcsökben található antioxidáns vitaminok és ásványi anyagok, mint pl. az E vagy a C-vitamin nagyban segít ennek megelőzésében, úgy hogy megkötik a káros szabad gyököket.

A béta karotin pl. megtalálható a sárgarépába, a sárgadinnyébe, vagy a sütőtökben, a lipokint a piros gyümölcsök tartalmazzák, a lutein a sötétzöld színű zöldségekben fordul elő, így mindegyik zöldséggel és gyümölccsel egy másfajta vitamint, és ásványi anyagot viszünk be szervezetünkbe. Épp ezért fontos a megfelelő és bőséges zöldség és gyümölcsfogyasztás, mert sok betegséget, így a rákos betegséget is tudjuk vele csökkenteni, akár már 400-800 gramm is képes megelőzni a bajt.


Fő vitaminforrások:

A vitamin: Saláta, petrezselyem, paraj, sárgarépa.

C-vitamin: Zöldpaprika, citrom, narancs, karfiol, brokkoli, alma, káposzta.

B1 vitamin: Hüvelyesek.

B2 vitamin: Burgonya, kelkáposzta, kukorica.

B6 vitamin: zöldbab, zeller, borsó, petrezselyem.

Folsav. Spárga, paraj, cékla.

E vitamin: zöldborsó, paraj, brokkoli.

F vitamin. dió, mandula, avokádó

K vitamin: Brokkoli, káposzta, fejes saláta, paraj





Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz