Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

A spirulina alga gazdag tápanyagforrás 2014-03-03

A spirulina alga gazdag tápanyagforrás

A spirulina egy 100%-ban természetes, nagy tápértékű sósvízi mikroalga. A spirálos algafajta meglepően gazdag tápanyagforrás, számtalan népközösség étrendjében játszott évszázadokon át meghatározó szerepet. Manapság már szinte az egész világon elterjedt, és többnyire étend-kiegészítő formájában alkalmazzák.

Spirulina tápanyagok

A spirulina rendkívül gazdag növényi fehérjében, vitaminokban, amik a vegetáriánus étrendből különösen gyakran hiányoznak. Egy sor ásványi anyagot is tartalmaz, mint például vasat, káliumot, magnéziumot, nátriumot, foszfort, kalciumot, tovább nagy mennyiségű sejtvédő béta-karotint, gamma-linolsavat. A NASA a spirulinát választotta az asztronauták egyik táplálékának az űrben, még arra is készül, hogy űrállomásokon termessze a közeljövőben.

Hogyan termeszthető a spirulina?

Négy fő környezeti tényező szükséges a spirulina növekedéséhez

  • Trópusi éghajlat
  • Erős napsütés
  • Tiszta vízforrás
  • Szennyeződésmentes élőhely

A kereskedelemben kapható spirulina-tenyészetek nem élnek meg hideg vagy mérsékelt éghajlaton. A spirulina egyenletesen meleg hőmérsékletet igényel a növekedéshez. A spirulina sehol sem nő, ahol alacsony a hőmérséklet (25 °C alatt). 20°C alatt nem is szaporodik, és rövid időn belül elpusztul. A spirulina magába szívja a napfényt, majd a sejtjeiben egy reakcióhoz használja. A reakció során a sejtekben tápanyagok képződnek, továbbá szén-dioxidból oxigén. Az erős napsütés segít, hogy a spirulina több tápanyagot termeljen.

Az alga lúgos kémhatású sós vízben él. Ha a víz szennyeződéseket vagy nehézfémet tartalmaz, akkor ezek is felgyűlnek a spirulina-sejtekben, mivel nagyon könnyen felszívja a vízből a tápanyagokat. Ha ez megtörténik, akkor az a spirulina már nem alkalmas többé emberi fogyasztásra.

 

Spirulina a szuperélelmiszer

Több mint 100-féle tápanyagával a spirulinát gyakran a világ legteljesebb élelmiszerének nevezik. Könnyen beláthatjuk, hogy miért. Japánban találkozhatunk olyan idős emberekkel, akik több mint 20 évig csak spirulinát és vizet fogyasztottak, ezzel is megmutatva, hogy mennyire jót tesz a spirulina az emberi szervezetnek.

 

Kiknek ajánlott a spirulina szedése?

  • Olyan gyermekeknek, akik nem szeretik vagy nem kapnak elegendő zöldséget, vagy kiegyensúlyozatlan a tápanyag-bevitelük.
  • A gyors növekedés időszakában a kamaszoknak is szüksége van bőséges tápanyagbevitelre. A spirulina ezt remekül fedezi.
  • Az extra tápanyag-mennyiséget igénylő várandós nőknek.
  • Olyan időseknek, akik valamiért nem tartják be a napi három étkezést.
  • Sportolóknak, akiknek az energiaszintjük felpörgetéséhez több tápanyagra van szüksége.
  • Az állandóan rohanó modern embernek, akinek nincs ideje alapos étkezésekre.
  • Olyan betegeknek, akiknek nagy adag tápanyagra van szükségük a felépülés segítéséhez.
  • Plusz tápanyagforrást igénylő vegetáriánusoknak 

 

Mennyi spirulinát vegyünk be?

Felnőtteknek napi 900-1800 mg-ot tartalmazó tablettát, 6 év alatti gyermekeknek 1-2 tablettát javaslunk.

Hogyan szedjük a spirulinát?

  • Csak hideg vagy meleg vízzel vedd be (nem pedig gyümölcslével, alkoholos- vagy üdítőitalokkal, kávéval vagy teával)
  • A fentieket a bevétel után még 30 percig kerüld, mert károsíthatják a spirulinában lévő egyes tápanyagokat és enzimeket
  • Naponta legalább fél literrel több vizet igyál
  • Nem számít, hogy naponta egyszer vagy kétszer szeded csak az, hogy egy napra elegendő mennyiséget vegyél be 

 

Spirulina: élelmiszer vagy gyógyszer?

A tüneteink zömét a tápanyagok hiánya okozza. Ha időben pótoljuk őket, a tünetek gyakran megszűnnek. Ha nem, akkor még több tünettel szembesülhetünk, ami később betegségeket okoz majd. A spirulina nem gyógyszer, de ha okosan használjuk kiegészítő táplálékként, akkor sok betegséget okozó tápanyaghiányt megelőzhetünk a szedésével.

A spirulina gyógyászati felhasználása egy nagyon friss és sok lehetőséget rejtő téma. Orvosi kutatások már bebizonyították, hogy a spirulina kedvező hatással van a szervezetünkre. A spirulina segít, hogy elfogadható legyen a szervezetedben a különböző tápanyagok szintje, ami cserébe mérsékli a testi problémák kialakulásának az esélyét.

Forrás: vitaminhirek.hu



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz