Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

B2-vitamin - Miért fontos? 2014-03-24

A B2-vitamin, más néven riboflavin (esetleg G-vitamin) egy vízoldékony, könnyen felszívódó vitamin. 1932 óta ismert, ekkor izolálták élesztőgombából. Szabad formájában, vagy fehérjéhez kötve találhatóak meg a táplálékokban. A szervezet 2-6 hétig raktározza a fehérjeellátottság függvényében. A veséken keresztül kiürül, tehát rendszeresen pótolni kell.

Az ajánlott riboflavinbevitel nőknek 1,2 mg naponta, férfiaknak 1,5-1,2 mg (az életkor előrehaladásával csökken), kismamák számára 1,5 mg, szoptató anyukáknak pedig 1,6 mg. Néhány gyógyszer rendszeres szedése (pl. antidepresszívumok), alkoholizmus és traumák során nagyobb a szervezet igénye erre a vitaminra. Fő forrásai a tej, tojás, máj, vese, élesztő, tejszín, sajtok, spenót, sóska. Vegyes táplálkozás esetén a szükséges mennyiség 60-65%-át az állati eredetű élelmiszerek, 35-40%-át a tejtermékek fedezik. Érdemes a tejet átlátszatlan üvegben tárolni, mivel fény hatására bomlik a riboflavin. Felszívódását segíti a B6-vitamin, C-vitamin és a niacin.

Előnyösen hat a szervezet növekedésére, a szaporodásra, a bőr, köröm és haj növekedésére. Javítja a látást, megelőzi a nyálkahártya-gyulladások kialakulását.

Segíti a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok anyagcseréjét.

A hiánya esetén fellépő tünetek ritkák, esetleg szédülés, szem-, gyomor- és bélbántalmak lehetnek. Az ariboflavinosis nyálkahártya-gyulladásokban (száj, ajak, bőr, nemi szervek), dermatitisben nyilvánulhat meg.

Túladagolása nem ismert, esetleg viszketés, zsibbadás, égő érzés jelentkezhet.

forrás: WEBBeteg




B-vitaminok a VitaminSpecialistán




Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz