Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Bizonyos szénhidrátok túlzott fogyasztása szívbetegséget okozhat 2014-04-22



Azoknál a nőknél, akiknek az étrendjében bizonyos szénhidrátok dominálnak, nagyobb a kockázata a szívbetegségeknek, állítják a kutatók.

A több mint 47 000 olasz bevonásával készített tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik sok kenyeret, pizzát és rizst esznek, kétszer nagyobb eséllyel lesznek szívbetegek. Ezeknek az ételeknek magas a glikémiás indexük (GI), ami azt jelenti, hogy gyorsan bocsátják ki az energiát és emelik a vércukorszintet. Az eredmények az Archives of Internal Medicine című folyóiratban jelentek meg.

A szakértők szerint sokkal több kutatásra van szükség, hogy meg lehessen érteni, hogy miért a magas GI-ű ételek jelentenek kockázatot, és ez miért a nőkre vonatkozik, a férfiakra meg nem. Az alacsony GI-ű szénhidrátok, mint például a tészta, melyek lassan bocsátják ki az energiát és emelik a vércukorszintet, nincsenek kapcsolatban a szívbetegségekkel.

Glikémiás index

A jelentést készítő orvosok 15 171 férfit és 32 578 nőt tanulmányoztak, akik étrenddel kapcsolatos kérdőíveket töltöttek ki sok éven át. Ennek segítségével a kutatók ki tudták számítani a teljes szénhidrátbevitelt, az átlagos glikémiás indexet és az étrendek glikémiás terhelését. A glikémiás index (GI) azt mutatja, hogy az étel mennyire emeli a vércukorszintet ugyanolyan mennyiségű glükózhoz vagy fehér kenyérhez képest. A glikémiás terhelést az adott étel glikémiás indexéből és a tartalmazott összes szénhidrát alapján számítják ki.

Hét év elteltével 463 résztvevőnél alakult ki szívbetegség. A kutatók felfedezték, hogy azoknál a nőknél, akiknél a legmagasabb volt a glikémiás terhelés, kétszeresére emelkedett a szívbetegség kockázata, mint a legalacsonyabb glikémiás terhelésű csoportnál. A szerzők a következőket vonták le: "A magas glikémiás indexű szénhidrátokat tartalmazó ételek túlzott fogyasztása inkább befolyásolja a szívbetegségek kialakulását, mint a fogyasztott szénhidrátmennyiség összességében." A kutatók úgy vélik, hogy a magas glikémiás indexű étrend a nők esetében inkább lenyomja a "jó" koleszterin szintjét, mint a férfiaknál.

További kutatások szükségesek azonban, hogy igazolják, a férfiak esetében nincs összefüggés a magas glükóztartalmú ételek és a szívbetegségek között. Victoria Taylor, vezető szívegészségügyi dietetikus a Brit szív Szövetségtől elmondta, hogy a nőknek hasznos lehet, ha alacsonyabb GI-ű ételeket választanak, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. "Megpróbálhatják szélesíteni az elfogyasztott kenyér- és gabonafélék választékát például magokkal, rozzsal vagy zabbal. Ehetnek több babot és hüvelyeseket, több zöldséget és gyümölcsöt."




Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz