Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Finom receptek Xilovittal 2014-07-21

 

 

 

Mivel a Xilovit a cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal. Ráadásul a cukor ízét 1:1-ben kiválthatja. A Xilovit tökéletesen helyettesíti a cukrot meleg italok, torták, kekszek vagy egyéb sütemények készítésekor, illetve ízletes édesítője gyümölcsöknek és gabonaféléknek. A Xilovitnél mindössze egyéni kreativitásunkon múlik, hogy milyen területeken használjuk, és helyettesítjük vele a cukrot. Itt megosztunk néhány finom xilites receptötlet.

 

Kókuszpudingos sárgadinnyés zabkása

Igazi nyári reggeli :) Ismét csupán egy tipp, hiszen a zabkásában semmi kuriózum nincsen (dupla mennyiségű növényi tejben megfőzzük a zabot), talán a kókuszpuding kicsit “furmányosabb”.

Hozzávalók – a zabkásához:

30 dkg zabpehely
1 l Alpro vaníliás szójatej
vagy egyéb növényi tej
10 dkg nyírfacukor
1 csipet só
1 bio lime  héja
5-10 dkg mazsola vagy egyéb aszalványok

Hozzávalók – a kókuszpudinghoz:

4 dl kókusztej
2 ek. étkezési keményítő
8 dkg kókuszreszelék
3 ek. xilit (nyírfacukor)
+gyümölcsök

 

Elkészítés:
A növényi tejet egy lábasban felfőzzük, majd beletesszük a zabpelyhet és a nyírfacukrot, a sót, és a lime-vagy citromhéjat. Mindezt puhulásig összefőzzük. A pudinghoz a kókusztejbe egy habverő segítségével belekeverjük a keményítőt, a kókuszreszeléket, és egy edénybe öntve felfőzzük. A nyírfacukrot a végén adjuk hozzá.  Ezt belekeverhetjük a kásába is, de tálalhatjuk rétegesen is.
TIPP: Szórjuk meg sok-sok gyümölccsel.

Mákos-tészta muffin

Vigyázat, csúnya, de finom. Ha egy kis csavarra vágyunk, készítsük el így a mákos tésztát, akár egy ebédre, akár reggeli finomságnak.

Hozzávalók:

25 dkg durum cérnametélt/szélesmetélt
35 dkg mák
10 dkg xilit (nyírfacukor)
1 citrom héja
15 dkg eper

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A mákot megdaráljuk és hozzáadjuk a darált nyírfacukrot is. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított epret, a citromhéjat. Majd a kifőtt,leszűrt tésztát hozzákeverjük és kókuszolajjal kikent muffin formákba töltve kisütjük. (160 fokon, kb. 20 perc alatt.)

TIPP: Tálaljuk eperszósszal, tejszínhabbal. Mindez málnával vagy sárgabarackkal is nagyon finom!
Nektarinos tofutúrós sütemény

Egyszerű, gyors, egészséges sütemény.

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt
3 ek. Alpro natúr joghurt
20 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg xilit (nyírfacukor)
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 marék mazsola

2 szem nektarin
Tante Fanny croissant tészta

Elkészítés:
Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval. Ehhez hozzáadjuk az apró kockákra vágott nektarint, hozzáadjuk a “túróhoz”. A tésztát kicsomagoljuk, felvágjuk, majd mindegyik croissant-ba teszünk 1-1 ek. tölteléket és 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük. Félidőben (kb. 15 perc) levesszük a lángot, kb. 150 fokra.

Lime-os, meggyes tejberizs-desszert

Ismét egy könnyed nyári csemege.

Hozzávalók:

20 dkg vegán tejberizs
10 szem babapiskóta
1/2 kg magozott meggy
3 lime héja és leve
5 dkg xilit (nyírfacukor)

Elkészítés:
A tejberizst a szokott módon elkészítjük , majd kihűtjük. A meggyet ez idő alatt kimagvaljuk, a babapiskótákat három fele törjük. Majd egy tálba facsarjuk a lime levét, belereszeljük a héját, és ízesítjük nyírfacukorral. A babapiskótákat ebbe forgassuk bele (pár tizedmásodpercig:), majd rakjuk le a pohár aljába, erre halmozzunk tejberizst, majd szórjuk meg meggyel. Ismét piskóta, rizs, meggy következik, amíg el nem fogynak az adagok.

Mákos-barackos csiga

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, “jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.

Hozzávalók:

Tante Fanny élesztős leveles tészta  (vagy otthon készített tészta, amelynek itt van az alapreceptje)
30 dkg mák
kb. 2 dl Alpro natúr (kálciummal, B 12-vel dúsított) szójatej
2 szem közepes méretű őszibarack
8-10 dkg xilit (nyírfacukor)
2 tk. vaníliaesszencia / vaníliás cukor
2 ek. kókuszolaj (elhagyható)
1 kisebb citrom héja
mazsola – tetszés szerint, opcionális

Elkészítés:
A mákot megdaráljuk, majd összekeverjük a tejjel (egy kevés tejet rakjunk félre, ill. látjuk, hogy mennyi tejet vesz fel-ezt sajnos nem mértem -, ne legyen se túl folyós, se túl kemény a masszánk) és citromhéjjal, nyírfacukorral, vaníliával ízesítjük. Pár perc alatt összefőzzük, a meghámozott és péppé tört barackokat ekkor adjuk hozzá. A kókuszolajat is ekkor adjuk hozzá, ez kicsit lágyabbá teszi, ill. a tésztába beleolvasztja majd a tölteléket. De enélkül is nagyon finom. Ez igazán pikáns zamatúvá teszi majd. :) Kihűtjük a tölteléket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát előszedjük, kitekerjük, majd a kihűlt mákos tölteléket rákenjük. Majd ezt a rudat kb. 1,5 ujjnyi vastag karikákra felvágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk, és elkezdjük sütni. 10 perc múlva 150 fokra kapcsoljuk, és rá 5 percre a csigákat meglocsoljuk a maradék tejjel. Visszatesszük és még kb. 10 perc alatt összesütjük.

 



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz