Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Az a csodálatos ginkgo biloba 2014-07-28

A ginkgo egyike a legnagyszerűbb gyógyító erejű növényeknek – a fiatalság igazi forrása. Nemcsak javítja a memóriát és csökkenti az időskori elbutulás tüneteit, de a legújabb kutatási eredmények szerint egészséges felnőtteknél is segít a szellemi egészség fenntartásában. Ezenkívül számos kóros folyamat, így a diabéteszes retinopátia, alsó végtagi érszűkület (és ennek egyik tünete, a klaudikáció intermittens, azaz időszakos sántítás), merevedési zavar, fekélyek és ízületi gyulladások kezelésében is jelentős szerepet játszik.

A felsorolt állapotok megelőzése vagy hatékony kezelése elengedhetetlen feltétele az egészséges öregedésnek. Így ez a rendkívül hosszú élettartamú növény segít az emberi élettartam meghosszabbításában.

Ginkgonövényt nevelhetünk akár a hátsó udvarban is, de a ginkgo leveléből főzött tea csak minimális mennyiségű hatóanyagot tartalmaz. A hatékonysághoz feltétlenül szükséges a levelek szakszerű feldolgozása és a különböző hatóanyagok standardizálása. A ginkgokészítmények ginkgo-flavonglikozidokra és terpén-laktonokra vannak standardizálva. A nem standardizált, vagy csak az egyik hatóanyagcsoportra standardizált készítmények értéktelenek.

A legtöbbet tanulmányozott gyógynövény?

A ginkgo az egyik leggyakrabban tanulmányozott gyógynövény. Az eredmények biztatóak, azonban némi ellentmondás is felfedezhető közöttük. Ha azonban közelebbről is megvizsgáljuk a tényeket, az ellentmondásosnak tűnő eredmények is magyarázatot nyernek.

Először is, a ginkgonak idő kell, hogy hatékonyan szembeszálljon az agy öregedési folyamataival, így hosszú kezelési időszak szükséges ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. Ennek ellenére sok vizsgálat során már néhány hetes kezelések eredményeit is kielemzik. Másrészt tudni kell, hogy agyi károsodást szenvedett betegeknél sokkal hamarabb mutatkoznak a javulás jelei, mint egészséges emberek esetében.

Hogyan hat a ginkgo?

A már említett ginkgohatóanyagok, a terpen-laktonok hatására a vérlemezkék (trombociták) összecsapódási képessége csökken, ezáltal javul a vérkeringés, fokozódik a sejtek oxigén- és cukorellátása.

A másik fontos hatóanyagcsoport, a flavon-glikozidok pedig hatékony antioxidánsok. Ezek a flavonoidok befolyásolják az agyi ingerület-átvivő anyagok működését, ezáltal javítják az agyi funkciókat. Mivel a hajszálerek tágulását okozó természetes vegyületek termelését is fokozzák, így tágítják az ereket és javítják a vérkeringést. Hatékony antioxidáns tulajdonságaiknál fogva pedig csökkentik a káros szabad gyökök mennyiségét, ezáltal tehermentesítik a sejteket.

Az említetteken kívül a ginkgo hatóanyagai még számos más kedvező életfolyamatot is serkentenek, ezek jelenleg is intenzív kutatás tárgyát képezik.

A ginkgo szerepe a cukorbetegség tüneteinek kezelésében

A ginkgo javítja cukorbetegek vérkeringését és a retinopátiát, illetve utóbbinál már a kialakulás megelőzésében is hatékony lehet. A felnőttkori, vagy más néven 2-es típusú cukorbetegség egyik legsúlyosabb mellékhatása a perifériás keringés romlása, ezáltal többek között a szem ideghártyájának, a retinának a károsodása, mely gyakran teljes vaksághoz vezet. Cukorbetegeknél a retinopátia kialakulása már jóval az első tünetek, tehát a látászavarok jelentkezése előtt elkezdődhet.

Ezek az elváltozások azért alakulnak ki, mert a cukorbetegségben megnő a vér viszkozitásása, a vörösvértestek gyakran összetapadnak, keménnyé, törékennyé válnak, ezáltal nehezen hatolnak át a hajszálereken, ráadásul a sejtkárosító szabad gyökök vérszintje is magas a cukorbetegek szervezetében.

2004-ben látott először napvilágot az a tudományos eredmény, mely szerint a ginkgo csökkenti a vérsejtek rigiditását, ezáltal könnyebbé téve azok átjutását a hajszálereken, így javítva a 2-es típusú cukorbetegek vérkeringését. Egy kutatás során ötvenhat, retinopátiás cukorbetegnek adtak napi 240 mg ginkgot három hónapon keresztül. A ginkgo csökkentette a résztvevők vérsejtjeinek rigiditását, a vér sűrűségét, és megvédte a sejtmembránokat a szabad gyökök pusztításától. A ginkgo fokozta a véráramlást a betegek retináját behálózó hajszálerekben is. Emellett a résztvevők vérének oxigénszállító képessége is növekedett, ami elengedhetetlenül fontos a sejtek egészséges működéséhez.

A felsorolt előnyös változások tehát csökkentik a perifériás vérkeringés zavarai miatt kialakuló betegségek intenzitását, és a ginkgo segíthet a cukorbetegség okozta vakság megelőzésében is.


Dr. Antal Dezső
Forrás: http://drmineral.hu/
Szerző: Szimpatika


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz