Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Acai bogyó - amennyire lehet tökéletes - szupertáplálék 2015-02-11

Acai bogyó - amennyire lehet tökéletes - szupertáplálék

Az Acai extra magas antioxidáns tartalommal rendelkező gyümölcs. A világon az egyik legtökéletesebb ételként tartják számon. 

Nincs még egy olyan gyógynövény, ami akkora karriert futott be Amerikában, mint az Acai. Ez az áfonyaféle mindössze két év alatt a semmiből a leginkább keresett étrendkiegészítővé vált és Hollywood sztárjai után az elhízásra leginkább hajlamos amerikai nép is ebben találta meg legújabb eszközét a fogyókúrának.

Az Acai az áfonyák közt a legmagasabb mikrotápanyag tartalommal bír. Antioxidáns tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonyákénak. Tartalmaz komplex formában egy csomó olyan tápanyagot, amit a hagyományos étrend nem.

Ez az egyetlen oka, hogy hozzájárul a fogyókúrához. Nem éget zsírt, nem okoz semmi látványos testi elváltozást, amitől soványabbak lennénk, viszont biztosítja azokat a hiányzó tápanyagokat, amik hiányában a fogyókúra csak egy újabb egészség romboló tevékenység lenne.

Az acai (ejtsd: ászáj vagy ászái) bogyó vagy acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, egészségvédő hatása legendás. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcs­nek a világon.

Az egyik legtáplálóbb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegítheti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkentheti a koleszterin-szintet és segíthet megállítani az idő előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. Az emészthetetlen rostok csökkenthetik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is.

Az omega zsírsavak (6 és 9) nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásá­hoz és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik az LDL, és fenntartják a HDL koleszterin-szintet. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.

Hatóanyagai:

Az acai egy majdnem tökéletes aminósav összeállítást tartalmaz. Az aminósavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkot­ják. Az American Chemical Society (Amerikai Kémiai Társaság) által publikált, a Michigani Állami Egyetemen 2004 decemberében végzett, szakmailag lektorált kísérlet szerint az antocianinok akár 50 %-kal is tudják javítani az inzulin termelést!

Az acai ezenkívül rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami emésztéskor nem termel koleszterint, könnyebben lebontható és szállítható az izmokhoz, mint az állati fehérje (pl. ami húsban vagy tejben található). Az acai gazdag szénhidrátokban is, ami a munkához, mozgáshoz, sportoláshoz szükséges energiával látja el a szervezetet. Az acai bogyó ORAC értéke (megmutatja az élelmiszerek antioxidáns tartalmát) pedig magasabb, mint bármely más ehető bogyónak a világon!

Az acai bogyók proantocianidin tartalma arányaiban 10-30-szorosa a vörösborban található antocianidoknak. Bár a franciák zsírdús ételeket esznek, a nyugati országokhoz képest jóval kevesebb náluk a szív- és érrendszeri betegség. Ezt a tényezőt a vörösbor fogyasztásuknak tulajdonítják. Az acai bogyó segít az egészséges szív- és érrendszer, valamint emésztőrendszer megteremtésében, hála a benne található mono telítetlen zsírsavak, étkezési rostok és fitoszterolok szinergiájának. Az acai tartalmaz növényi szterolokat, köztük beta-szitoszterolt. Ma a szterolokat jóindulatú prosztata hiperplázia (=megnagyobbodás) kezelésére használják. Ezek a növényi szterolok segítik a koleszterinszint ellenőrzését, és sok fontos, a szervezetben termelődő anyag prekurzoraiként szerepelnek.

Az acaiban található teobromin egy olyan stimuláns, amit gyakran összekevernek a koffeinnel, noha nagyon más hatása van a szervezetre: ez egy gyengébb, nyújtott hatá­sú hangulatjavító stimuláns, míg a koffeinnek erős, azonnali, élénkítő hatása van.

Vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló hatása segítheti a szervezetet. Légút-tágítóként is működik, amivel segíthet megnyitni a levegő útját a tüdőben. A megnöve­kedett kapacitás segíti az oxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt.

Az acaiban található fitoszterolok növényi sejthártyák komplex vegyületei, és segítenek szív-és keringési problémák és az emésztőrendszer problémái esetén.
(Forrás: Szupergyumolcsok)


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz