Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Melyiket válasszam? C-vitamin? Aszkorbinsav? Liposzómás c-vitamin? 2016-02-02

Melyiket válasszam? C-vitamin? Aszkorbinsav? Liposzómás c-vitamin?

Neked okozott már fejtörést ez a kérdés? Vajon mi lehet a különbség közöttük? Mikor melyiket használjuk? Szerintem itt az ideje, hogy választ kapj a kérdéseidre!

A c vitamint mindenki ismeri. Mindenhonnan azt halljuk mennyire fontos az immunrendszerünk, szervezetünk működéséhez. Arról viszont sehol nem világosítanak fel, hogy különböző elnevezések mit is jelentenek. Akkor most vegyük sorba ezeket!

Miért van szükségünk a C-vitaminra?

    • az immunrendszer normál működését segíti
    • védi a sejtek oxidatív stresszel szemben
    • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
    • az idegrendszer normál működéséhez
    • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
    • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
    • a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül a bőr, a fogak és fogíny, a csontozat és porcok, valamint az erek normál állapotának, működésének fenntartásához
    • a vas fokozott felszívódásához
    • kutatások bizonyították szerepét a rák megelőzésében és a gyógyulás támogatásában

 

C-vitamin vagy aszkorbinsav?

Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség tartalmaz. A táplálékban található C- vitamin vagy más néven aszkorbinsav, a következő összetevőkkel együtt fordul elő: bioflavonoidok (P vitamin), rutin, tiroszináz, K faktor, J faktor, P faktor, aszkorbinogén. Ebben az esetben egy komplexről  beszélünk, aminek az összetevői szorosan együttműködve fejtik ki a megfelelő hatást. A jobb minőségű C-vitamin készítmények készítésénél már odafigyelnek, hogy ezek az összetevők mind belekerüljenek a jobb felszívódás és hatékonyság érdekében.

Mi a különbség az L-aszkorbinsav és a D-aszkorbinsav között?

A C-vitamin két változata között a különbség az, hogy az atomok más irányban kapcsolódnak molekulájuk meghatározott helyén, vagyis nem azonosak, nem fognak egyformán működni. A két változat azonos kémiai összetételű, de különféle szerkezetű. 

L-aszkorbinsav = C-vitamin, ha gyümölcsből vonják ki akkor is, és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

D-aszkorbinsav (Izo-aszkorbinsav, E 315, eritroaszkorbinsav)

Az izo-aszkorbinsav az aszkorbinsav természetben nem létező változata. A két változat között az a különbség, hogy molekulájuk meghatározott helyén az atomok más irányban kapcsolódnak. Ez a kis különbség felel azért, hogy az izo-aszkorbinsav semmiféle vitaminhatással nem rendelkezik. Az aszkobinsavhoz hasonlóan azonban az izo-aszkorbinsav is rendelkezik az oxigén hatására fellépő szín- és ízromlást gátló hatással. Elősegíti a nitrites pác-só hatását a húskészítmények átpirosításakor, és meggátolja a rákkeltő nitróz-aminok képződését. Keverékekben az izo-aszkorbinsav erősíti az egyéb antioxidánsok hatékonyságát. Sóját is használják: Nátrium-izo-aszkorbát (E 316). Az izo-aszkorbinsav veszélytelennek számít. Az izo-aszkorbinsav konkurál a szervezetben a hatékony C-vitaminnal. Az állatkísérletekben a magas adagolású izo-aszkorbinsav lecsökkentette a szervezetben a rendelkezésre álló aszkorbinsavat.

Mit kell tudnunk a liposzómás C-vitaminról?

Először nézzük mi is az a liposzóma: A liposzómák folyadékkal töltött gömböcskék, melyeket kívülről foszfolipid kettős réteg határol. A foszfolipidek alkotják az emberi szervezet sejtmembránjait is, és nélkülözhetetlenek sejtjeink egészséges működésében. A liposzómák a természetben nem ismeretlenek: az anyatejben például ilyen liposzómák szállítják a tápanyagokat, hogy a babák szervezete a lehető legjobban tudja azokat hasznosítani. A kezdeti kutatások során felfedezték, hogy ezek a liposzómális gömböcskék hatékonyan tölthetők meg fontos hatóanyagokkal (például C-vitaminnal), mert a külső foszfolipid réteg megvédi a tartalmat, és képes azt a szervezeten belül oda (azokhoz a sejtekhez) szállítani, ahol arra szükség van. A technológiát ma már számos esetben alkalmazzák. Terápiás értékét azóta is számtalan tudományos vizsgálat bizonyította.

A liposzómás C-vitamin lényege, hogy szinte 100%-ban hasznosul a szervezetben. 

A C-vitaminnak a hasznosulásához el kell jutnia az emésztőrendszerbe és a vérkeringésbe jutva a sejtekhez. Kutatók rájöttek, hogyan hasznosulhat hatékonyan a szervezetünkben a vitamin. Ez a formula a liposzómás vitamin. A liposzómás C –vitamin gyártása során alkalmazott technológia segítségével olyan apró gömbök (liposzómák) jönnek létre, amelyek membránja (külső burka) igen hasonló az élő sejtekéhez, ezért a liposzómákban lévő C-vitamin könnyen bejut a sejtek belsejébe, szelektíven célba juttatva a bennük lévő hatóanyagokat. A liposzóma csomagok növelik a hatóanyagok stabilitását is, így kisebb a hatóanyag bomlás miatti vesztesége is. A hagyományos szájon át szedett C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Ez azt jelenti, hogy 1000 mg-nál akár a C-vitamin 80%-a azaz, 800 mg kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.

Mit tudunk az aszkorbil palmitátról?

Az Aszkorbil-palmitát (Ascorbyl Palmitate) a C-vitamin egy magas biológiai hasznosíthatóságú zsíroldékony származéka. A C-vitamin összes előnyét birtokolja.  Ellentétben a vízoldékony formával, képes a sejtmembrán lipidrétegében tárolódni, amíg a szervezetnek szüksége lesz rá.

Végül, de nem utolsó sorban egy érdekes összetételű készítmény a AlphaSorb C!

A készítmény hatóanyagai: a C-vitamin, az alfa-liponsav, a citrus bioflavonoidok, a rutin antioxidáns tulajdonságaiknak köszönhetően hozzájárulnak a szabadgyökök okozta károsító hatások gátlásához, a sejtek öregedésének lassításához, az immunrendszer normális működésének fenntartásához. A rutin részt vesz a vérerek egészségének fenntartásában is.

A NOW AlphaSorb-C Transport C-PLUS-t tartalmaz (threonic sav, és alfa-liponsav). A threonic savról (a C-vitamin metabolitja) kimutatták, hogy növeli a sejtek C-vitamin felvevő képességét. Az alfa-liponsav egy antioxidáns, mely segíti a C-vitamin regenerálódását a testben. Kutatások arra utalnak, hogy az alfa-liponsav növelheti a test C-vitamin felhasználó képességét. A bioflavonoidok hozzáadása segít hogy egy jól felszívódó, különösen hatékony C-vitamin étrend-kiegészítőt kapjunk.

Remélem ezzel az írással sikerült a helyére tennem minden C-vitaminnal kapcsolatos kifejezést és nem maradtak megválaszolatlan kérdése! Összeségében elmondhatjuk, hogy nagy szükségünk van a C-vitamin pótlására egészségünk megőrzése érdekében.

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz