Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Te ismered a goji bogyó jótékony hatásait? 2016-03-07

Goji Berry, mint "szupertáplálék"

(Lycium barbarum)

 
A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.
 
A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.
Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette.

Te ismered a Goji jótékony hatásait, amiket kutatásokkal bizonyítottak?

Immunrendszer erősítő
Egy tudományos közleményben, amely a Recent Advances In Chinese Herbal Drugs folyóiratban jelent meg, Dr Zhou Jinhuang kimutatta, hogy a Goji poliszacharidjai növelik a sejtmediált és humorális immunválaszokat. A humorális immunitás az immunrendszernek az a része, amely közvetve, a sejtek által termelt ellenanyagokkal védekezik az idegenként felismert sejtek, antigének ellen.
 
Már napi 5-10 mg/kg-os  dózis esetén is az LBP poliszacharidok hatására egy hét után már nőtt a szervezet leghatékonyabb immunsejtjeinek aktivitása.  Az LBP alkalmas az ólom mérgezés kezelésére, mivel késlelteti az ólom által kiváltott allergiás reakciót.

Segíti a fogyást
A Gojit úgy is vizsgálták, mint az elhízás ellenszerét. A páciensek Gojiból készült teát fogyasztottak minden reggel és délután. Az eredmények kitünőek voltak: valamennyi résztvevő jelentős súlyt vesztett. Egy állatkísérletben arra az eredményre jutottak, hogy a Goji LBP serkentette az elfogyasztott ételek energiává alakítását és csökkentette a testsúlyt.

Gátolja a magas vérnyomás kialakulását
Kínában Jia és munkatársai 1998-ban vizsgálták a Goji LBP vérnyomásra kifejtett hatását. Az eredmények azt mutatják, hogy a patkányokban a magas vérnyomás kialakulása csökkenthető Goji LBP adásával. 

Egyensúlyban tartja a vércukorszintet
A Gojit a felnőttkori, nem inzulin-függő cukorbetegség kezelésére évszázadok óta használják Kínában, mivel kiegyensúlyozza a vércukor szintet és az inzulin választ.

Gátolja az öregedést
A Goji különleges LBP poliszacharid komplexe egy olyan vegyület, amely az emberi agyalapi mirigy fiatalító hatású növekedési hormonjának termelését fokozza. A Gojit hagyományosan az életkor meghosszabbítására, a test fizikai erőnlétnek és a libidó növelésére használják. Több vizsgálat során idős embereknek minden nap Goji bogyót adtak több héten keresztül. Számos a szervezet számára előnyös hatást tapasztaltak: a vizsgálat alanyai közel 70%-ának megdöbbentő módon megerősödött az immunrendszere. A kutatás azt is mutatta, hogy valamennyi résztvevőben jelentősen megnőtt a lelkierő és az optimizmus. Ezenfelül szinte minden alany étvágya és alvás-minősége javult. A vizsgálatban részt vevők 35%-a a szexuális vágy növekedéséről számolt be. Dr Zhang és kutatócsoportja megfigyelte, hogy az ártalmas szabad gyökök sejtekre kifejtett káros hatása meggátolható és visszafordítható az LBP poliszacharidokkal.

Segít csökkenteni az allergiát
A Goji csökkenti az allergiás reakciókkal kapcsolatos anti-test szintet egy, a Journal of the Beijing Medical University c. szaklapban 1992-ben megjelent tanulmány szerint. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a Goji hatékony a psoriasis kezelésében is.

Javítja a látást
Az ősi Kínában a Goji berryt előszeretettel alkalmazták a látás javítására is. A jelenkori kínai kutatások azt bizonyítják, hogy a Goji képes csökkenteni a szem sötéthez való alkalmazkodásának idejét , és javítja a látást a kedvezőtlen fényviszonyok között is. A vakfoltok csökkennek, míg az A-vitamin szintje nő a Gojit fogyasztó emberekben.

Vágyfokozó hatású
A Gojit impotencia kezelésére is használják. Többen arról számoltak be, hogy a Goji fogyasztása  által a páciensek sokkal energikusabbnak érezték magukat. A Goji legendásan híres vágyfokozó hatásáról is. Egy régi kínai közmondás szerint azok a férfiak, akik feleségüktől távol utaznak, ne egyenek Gojit.

Gyulladás csökkentő hatású
Az ízületi gyulladást okozó szabad gyök a szuperoxid anion. Normál esetben az emberi szervezet tudja szabályozni a szuperoxid anionok termelését a szuperoxid dizmutáz (SOD) enzimmel, amely lebontja és közömbösíti a szabad gyököket még az előtt, hogy azok fájdalmat, gyulladást és sejtkárosodást okoznának.
Széleskörű tudományos kutatások alátámasztották azt a feltevést, hogy akut és krónikus gyulladásban a szuperoxid anionok olyan nagy mértékben termelődnek, hogy a szervezet nem képes elegendő SOD enzimet termelni azok közömbösítésére.
A klinikai vizsgálatok szerint a szuperoxid anionoknak fontos szerepe van az emberi betegségek kialakulásában, és ezek SOD enzimmel való megkötése jótékony hatással bír. Egy kínai vizsgálat szerint a Goji fogyasztása nagy mértékben,  gyulladásgátló enzim szintjét.

Segít megőrizni a szív- és érrendszer egészségét

A zsírmolekulákból kialakult szabad gyökök (lipid preoxidázok) felhalmozódása a vérben szív- és érrendszeri betegségeket, stroke-ot, érszűkületet, szívinfarktust eredményezhet. Szervezetünkben jelen van a szuperoxid dizmutáz (SOD) antioxidáns enzim, amely közömbösíti a szabad gyököket, azonban az SOD szintje a kor előrehaladtával egyre csökken. Egy klinikai kutatás során azt figyelték meg, hogy a Goji fogyasztása nagy mértékben, 40%-kal megemelte a SOD szintet és 65%-al csökkentette a lipid peroxidáz szintjét.

Egy tanulmány szerint a Goji flavonoidjai megvédik a vörösvértesteket a szabad gyökök káros hatásaitól. E védő hatást patkányon, a vörösvértestekben Huang és munkatársai vizsgálták Kínában (1999). A Goji flavonoid hatására vörösvértestek alakjukat megőrizték, míg a kontroll vörösvértestek számottevően károsodtak az oxigén szabad gyököktől.


Növeli az energiaszintet és az állóképességet

Állatokon végzett kutatás arra mutatott rá, hogy az LBP fokozta a tűrést és kitartást a fizikai terhelés során és csökkentette a kimerültséget. A Goji LBP megemeli a glikogén, a szervezet elsődleges energia hordozó anyagának a raktározását. A Goji LBP segít, hogy a szervezet leküzdje a fáradtságot és izomlázat. Növeli a tejsav eltávolító enzim aktivitását, ezzel lecsökkentve az izomlázas időszakot.


A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is használják.
 
A goji a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak, aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak.
Béta-karotint is tartalmaz, amiről köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bőrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bőr öregedését.
 A lícium az egyik legerősebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szőlő és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést.

Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy előre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal.

Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók. A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerősítőként, májvédőként és keringésjavítóként tartják számon. Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat. 
18 aminosavat (köztük mind a 8 esszenciális aminosavat) és 21 nyomelemet, 21 ásványi anyagot tartalmaz, található benne cink, vas, réz, kalcium, kálium, szelén, foszfor, gazdag forrása a béta-karotinnak és B1-, B2-, B6- C és E-vitaminnak is. 



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz