Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő 2016-06-16

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő avagy,

Miért van szükség a fokozottabb folyadékbevitelre a melegben?


Ha lehet hinni az időjárás-jelentésnek, beköszönt a tartós meleg. Itt az ideje, hogy fokozottabban odafigyeljünk a folyadékbevitelre. 

Miért van erre szükség?

A csecsemők testének 80%-a víz, a felnőtteknél ez már csak 50-60% ami a kor előrehaladtával tovább csökken. Egy felnőtt tüdőn keresztül, bőrön, széklettel, vizelettel összesen 2-2,6l vizet veszít egy nap. Ezért javasolt a napi 2-2,5l folyadékbevitel.

A szomjúságérzet általában a test 0,5%-os víztartalom csökkenésénél jelentkezik. Az idős emberek sokkal később éreznek szomjúságot, így ők fokozottabban ki vannak téve a kiszáradás veszélyének.

Honnan tudjuk, hogy kiszáradás fenyeget minket?

A folyadékveszteség tünetei a gyengeség, kipirult arc, sötét színű, kevés vizelet ürítés, szédülés, fejfájás, dekoncentráltság, súlyosabb esetben szívdobogásérzés, nehézlégzés, látás-hallászavar, eszméletvesztés. A nem megfelelő folyadékbevitel a keringés összeomlásához vezet, ezért súlyos esetben a következő tünetek jelennek meg: a bőr hűvössé, sápadttá változik. Ekkor már az ember élete múlik a mielőbbi orvosi segítségen.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük ezt az állapotot?

Az egyensúly megtartása a legfontosabb. Ehhez több folyadékot kell a szervezetünkbe juttatni, mint amennyit kiürítünk. A folyadékszükségletünk egyharmadát szilárd táplálékból, kétharmadát folyadékkal pótoljuk. Magyarországon - néhány kivételtől eltekintve - a csapvíz is tökéletesen alkalmas a szomjoltásra, mert természetes forrásból származó tisztított vizet tartalmaz (legtöbb esetben karsztvízről van szó). Bátran fogyaszthatjuk a különböző teákat, gyógynövényteákat, valódi gyümölcsleveket (ha lehet saját magunk készítsük), és az Aloé Vera készítményeket. Az édesszájúak pedig fogyaszthatják a nyírfacukorral készült szörpöket hígítva. A kókuszvíz kiváló sportital lehet.

Ezzel szemben a cukrozott szénsavas üdítőket feltétlenül kerüljük, mert nem hidratálják a szervezetünket, de számos lerakódó plusz kilóért lehetnek felelősek.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a kisgyermekek és az idősek folyadékbevitelére fokozottan figyeljünk oda.

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz