Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Az egyedülálló életelixír, az enzim élesztősejt 2016-06-21

Az egyedülálló életelixír, az enzim élesztősejt

A testünk 100 billió sejtből épül fel. Ezek szervezetünk építőanyagai. Minden egyes sejt meghatározott szerepet tölt be. Minden sejt fontos a szervezetünk és egészségünk számára. Sejtjeinket sajnos sok támadás éri. Mindenekelőtt a szabad gyökök károsítják a sejtek alkotórészeit. Ha ez a károsodás túl súlyos nem tudják betölteni feladatukat. Sejtjeinket sajnos nem tudjuk megjavítani, ha súlyosan károsodnak, elpusztulnak.

Amit tenni tudunk, hogy a sejtjeinket ellenállóbbá tesszük és támogatjuk őket feladatuk betöltésében. Ennek 3 lehetséges módja:

1.) Tápanyagokkal való ellátás: Sejtjeinknek csak akkor tudnak optimálisan működni, ha minden megfelelő létfontosságú anyaggal ellátjuk őket.

2.) A méregtelenítés/salaktalanítás segítése: a túl sok szabad gyök károsítja a sejteket, ezért kell őket semlegesíteni.

3.) Immunvédekezés erősítése: Ahhoz, hogy a sejteket a betegségek csírájától megóvjuk, fontos za immunrendszer edzése.

Sokan most azt gondolják: kellene egy olyan anyag, amely mindhárom funkciót egyszerre betölti. Jó hírem van! Ez az anyag létezik a természetben. Ezek az enzim-élesztősejtek, élő élesztősejtek, melyeket egy speciális eljárással létfontosságú anyagok és oxigén hozzáadásával tenyésztenek. Ezeket a létfontosságú anyagokat pedig gyümölcs- és zöldséglé-koncentrátumokból nyerik.


Miért olyan értékesek az élesztősejtek?

Az élesztő egy csomó tápanyagot tartalmaz. Ezért alkalmazzák az élesztőkoncentrátumokat már régóta sikeresen táplálék-kiegészítőkben:

• vitaminhiányos állapotok megszüntetésére

• ásványi anyagok és nyomelemek pótlására (pl. vas- és folsavhiányos állapotoknál)

• betegségek után a teljesítőképesség helyreállítására és gyógyulásnál erősítőszerként

• idő előtti öregedési jelenségek megelőzésére

• a bélflóra probiotikumaként

A felsorolás utolsó pontja -  az élesztő igen pozitív hatása a belek egészségére- a legfigyelemreméltóbb: az élesztő olyan fontos emésztő enzimeket szállít, mint a laktóz, szaharóz és a maltóz. Ezenkívül a gombák enyhítik az antibiotikumok mellékhatásait, megelőzik a hasmenést és probiotikus hatásúak, vagyis megtelepednek a bélben és segítenek az ott élő baktériumoknak az emésztésben. Emellett növelik a bélnyálkahártya ellenálló képességét és ezzel erősítik az immunrendszert.


Léteznek gyógyító és kórokozó gombák

A gombáknak két nagy csoportja van gyógyító és betegséget okozó gombák. Ismerni kell a különbséget. Az élesztőgombát a Candida albicans-sal egykalap alá venni, olyan, mintha a champignon-t azonosítanánk a légyölő-galócával. Míg a Candida albicans esetében egy betegséget okozó gombáról van szó, az élesztő a szó valódi értelmében gyógyító gomba. Ezért azoknak az embereknek, akik gombabetegségben szenvednek, nem kell félniük az élesztőkészítményektől.

1997-ben Dr. William G. Crook ezt írta: Élesztő tartalmú táplálék fogyasztása nem vezet a Candida-organizmusok számának növekedéséhez. Az ellenkezője az igaz: Az élesztőkészítmények pozitívan befolyásolják a gombás betegségeket. Így placebo-kontroll tanulmányo azt igazolták, hogy az orvosi élesztő Saccharomyces cerevisiae Hansen CBS 5926 (pl. a Sanuzella D készítmény) a Candida albicans terjedését megakadályozza. Ez úgy történik, hogy az élesztő a betegséget okozó Candida albicanstól elvonja a táplálékot a cukorlebontó enzimek, mint a szacharóz, laktóz vagy maltóz aktivitásának növelése által. Ráadásul az élesztőgomba probiotikus hatása gátolja a Candida albicans behatolását a bélfalon át a vérbe és ezzel csökkenti a Candida fertőzést.


Mik azok az enzim-élesztősejtek?


Az enzim-élesztősejtek alapjában felszerelt élesztősejtek. Ugyanis sokkal többet tudnak, mint a normális élesztősejtek. Az enzim-élesztősejtek nemcsak változatlan formában tartalmazzák az összes biológiailag aktív anyagot, hanem további enzimaktivitást mutatnak. Ezt a Siegfried Wolz által felfedezett oxigén-enzim-fermentáció teszi lehetővé. A termelési folyamat végén az enzim-élesztősejtek elvileg ugyanazokat a biológiailag aktív anyagokat tartalmazzák, mint amilyenek az ember testsejtjeiben vannak, mivel az élesztő génálománya az emberével kb. 60-70%-ban megegyezik.

Modern orvosi és biokémiai kutatások bizonyítják az enzim-élesztősejtek hatását a következő területeke is:

• Sejtlégzés a mitokondriumokban (A sejt erőművei)

• energia-anyagcsere

• sejtvédelem

• regeneráció és testi teljesítőképesség

• méregtelenítés és immunerősítés

• idő előtti öregedési jelenségek megelőzése


Az enzim-élesztősejtek, mint immunrendszerünk edzői

Az élesztő a testben olyan ingereket vált ki, melyekkel simulálja az immunrendszert. Ezért az élesztő sejtfalában található meghatázozott emészthetetlen szénhidrátok a felelősek, az úgynevezett élesztő-béta-glükánok. Ezek olyan emészthetetlen szénhidrátok, melyek felépítése a cellulózhoz hasonló. A glükánnak különböző fajtái vannak, de csak meghatározott élesztő-béta-glükánok képesek aktiválni az immunrendszert.

Vérünkben különböző típusú immunsejtek találhatók, melyek azonnal beavatkoznak, amint kórokozóra bukkannak. Ezek egyik típusa a makrofágok vagy falósejtek csoportja, amik a kórokozókat megtámadják és felfalják. Ezeknek a falósejteknek van egy helye, ahol az élesztő-béta-glükánokkal össze tudnak kapcsolódni. Amint a glükánok erre a helyre érkeznek, aktiválják a sejteket: Stimulálják a makrofágokat, és azok így aktívan tudnak a kórokozók és daganatos sejtek ellen fellépni.


A makrofág-stimuláció további hatásai:

1.) Nyálkahártyákon fokozott immunglobin termelés: Ezek olyan antitestek, melyek a kórokozókhoz kapcsolódva megjelölik azokat. Így a falósejtek azonnal felismerik és felfalják a kórokozókat.

2.) Citokin kiválasztása: Ezek olyan proteinek, amik ahhoz szükségesek, hogy az immunvédő sejtek (leukociták) egymással kapcsolatba lépjenek, és így hatékonyabban tudják leküzdeni a kórokozókat és daganatos sejteket. Ezálta az immunrendszer túlzott reakcióját is megakadájozzák.

3.) Káros csírák elnyomása a bélben: Különösen meglepő, hogy az élesztő-béta-glükánok az antibiotikum-kezelést is támogatják, mivel hatnak a rezistens kórokozókra.

Az élesztő-béta-glükánok védelme a bőrre is kiterjed. Védik a bőrben is előforduló falósejteket, az úgynevezett Lagerhans-sejteket a napfény okozta rombolástól. Ezek a speciális immunsejtek szabájozzák a külső ingerekre adott immunreakció mértékét. Ezek a sejtek legyőzik a betolakodókat, és így megakadályozzák, vagy enyhítik a bőrgyulladásokat. A fény UV-sugarai károsítják a Lagerhans-sejteket, és hozzájárulnak a szabadgyökök megnövekedett képződéséhez. Ez az oka annak, hogy az általános immunvédelmet csökkenti az UV-sugárzás. Itt az élesztő-béta-glükánok úgyanúgy hatnak, mint az antioxidánsként jelölt C-vitamin, E-vitamin, a szelén, a karotionid és a Q10 koenzim.


Kinek ajánlott az enzim-élesztősejtek fogyasztása?

1.) Idős emberek erősítése

Idős korban fokozottabb szerep jut a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, de gyakran lépnek fel nehezítő tényezők, amik a helyes élelmiszerek és elegendő táplálékfelvétel kérdését illetik. A kor előrehaladtával megvátozik az éhség- és szomjúságérzet és az ízérzékelés, ezért sok idős ember étvágytalan, vagy túl keveset iszik. Az enzim-élesztősejtek megfelelő életfontosságú anyag forrásai idős emberek számára, mivel tartalmazzák az összes fontos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, valamint olyan értékes enzimeket és bioaktív anyagokat, melyek testünkben könnyen felszívódnak.

2.) Teljesítőképesség fokozása a sport és a munka terén

Az enzim-élesztősejtek a szervezetbe olyan eszenciális tápanyagokat juttatnak, melyek biológiai tulajdonságaikkal kedvezően befolyásolják az immunrendszert és az izmok anyagcseréjét. Aminósavakat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, nagy mennyiségű szelént és antioxidáns vitaminokat tartalmaznak. A sportolók számára speciális enzim-élesztősejt-készítmények tartalmaznak még nagyszámú másodlagos növényi anyagot, flavonoid kivonatokat, valamint Q10 koenzimet, ami a biológiai anyagok hatását még erősíti és éppen a szellemi és testi erőfeszítések esetén hat pozitívan.

3.) Burn-out-szindróma, vagyis CFS esetén

Ha tartósan fáradt, kimerült, vagy erőtlen vagy, ne vedd ezt az állapotot félvállról. Lehet, hogy Burn-out szindrómában szenvedsz, vagyis Krónikus Fáradtság-szindrómában. A CFS esetén nyilvánvalóan nem áll elég tápanyag rendelkezésre, vagyis a sejtek nem tudnak elég energiát termelni.

Dr. Robert Buis ausztrál orvos és kutató arra az eredményre jutott kutatásai során, hogy a Krónikus Fáradság szindrómát a hibás mitokondrium-funkció miatti oxigénhiány okozza. A szövetekben fellépő oxigénhiány elkerülésére enzim-élesztősejteket használt, amivel hatékonyan kezelte a Krónikus Fáradtság-szindrómát. Ennek oka, hogy az enzim-élesztősejtek javítják a sejtlégzést.

4.) Krónikus betegségek és visszatérő fertőzések esetén

Az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásuk és vitalitásnövelő képességük miatt zs enzim-élesztősejtek olyan embereknek is rendkívül hasznosak, akik krónikus betegségekben szenvednek, vagy állandóan meg vannak fázva. Az enzim-élesztősejtek nemcsak a megelőzésre alkalmasak, hanem hatékonyan támogatják az immunrendszert és a sejtlégzést. Betegségek után az enzim-élesztősejtek segítenek a testnek, hogy minél előbb lábra tudjunk állni.

5.) Kiegészítő rákterápia

Az enzim-élesztősejtek kifeljesztésének kiváltója Siegfried Wolznak az az álma volt, hogy egy orthomolekuláris készítményt fedezzen fel a rák ellenszereként. Még mielőtt felismerték volna a szabadgyökök veszélyességét és az antioxidánsok nagy hasznár, Siegfried Wolz már felfedezte e mitikondriális sejtegészség és az oxigénhiány-szindróma jelentőségét.

Mivel az enzim-élesztősejtek az emberi sejteket az összes létfontosságú anyaggal ellátják, amikre az egészséges anyagcseréhez szükség van, ki tudják egyenlíteni a mikrotápanyagellátás hiányait, melyek a kemo- illetve sugárterápiás kezelés során keletkeznek.  A béta-glükánok aktiválják a test immunrendszerét, így a legyengült rákos betegeket sokkal ellenállóbbá teszi a kórokozókkal szemben. Az enzim-élesztősejtek béta-glükánja műtétek során és után is véd a fertőzésektől.

 

forrás: Prof. Hademar Bankhofer-Dr. Mathias Oldhaver: Egészségessé válni-Egészségesnek maradni friss enzim-élesztősejtekkel

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz