Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Miért használjunk bio kozmetikumokat? 2016-07-20

Miért használjunk bio kozmetikumokat?


Sok ember figyelmen kívül hagyja a biotermékeket, mert a bioételek és termékek általában költségesebbek, mint a fogyasztói tömegtermékek. Mindazonáltal számos valós indokot találhatunk amellett, hogy a bio termékek miért lehetnek drágábbak. A bio termékek előállítási költségei gyakran magasabbak. Főleg amiatt a tény miatt, hogy gyakran a termelők olyan fajtákat választanak, melyek kisebb hozamúak, de ellenállóbbak a kártevők ellen. A nagyüzemi gazdálkodók olyan tömeg fajtátat termelnek, amely gyors növekedésűek és kiváló hozamok jellemzik, de szükséges a kártevők és gyomok ellen permetezni. Az biogazdaságok gyommentesítése szintén költséges, mert egyes növények kézi gyomlálást igényelnek. A kisebb terméshozam és a több kézimunka növeli a nyersalapanyagok és a késztermékek árát, egészen a terméklánc utolsó állomásáig, a fogyasztóig.


A bio termék gyártás lehet, hogy költséges, de a végeredmény egy tiszta és természetes, értékes termék, mely előállítása során figyelembe veszik az embereket, állatokat és a környezetet.


Biotermék gyártásnak és fejlesztéseknek szigorú követelmények szerint meghatározzák a felhasználható összetevők lehetséges fajtáit. Így például tilos felhasználni ízfokozókat, aromás vegyületeket, tartósítószereket vagy számos „E” kiegészítőt bio élelmiszerek előállítása során. Szerencsére, az eredmény így egy tiszta, természetes termék, ami azt is jelenti, hogy jellemzi a nagy mennyiségű kimagaslóan értékes bio alapanyagtartalom, ami szükséges is, ahhoz hogy a hasonló tömegtermékek beltartalmi értékével vetekedhessen, amelyeket technológiai trükkökkel állítottak elő – gazdaságos  módon.

 

Mit tartalmaznak a bio kozmetikumok?

 A mindennapi testápoló termékeink is jelentős hatást gyakorolnak az egészségünkre.

Egyre többen odafigyelnek erre, de a fogyasztók egy része még mindig eléggé tanácstalan, hogy – mit is kell nézni, ha a természetes,  tiszta és egészséges terméket szeretne használni?

Sajnos, a természetes ápoló termékeknek nincs egységes Európai Uniós tanusítvány minősítő szervezete. Ezért úgy az ECOCERT Greenlife COSMOS bio minősítést követelményeit mutatjuk be. Az ECOCERT Greenlife talán a legfontosabb szabályozó testület, valamint ez követeli meg legmagasabb igényeket is a bio ápolási termékek szempontjából.

Az összetevőknél a legfontosabb a tisztaság és az eredet:

  • 1.) A szárazanyag tartalom legalább 20%-ának, bio eredetűnek kell lennie (azaz minden összetevő a víz kivételével, amely a legtöbb ápoló termékben jelentős mennyiségű)
  • 2.) Nyers összetevőknek mentesnek kell lennie a szennyezett nehézfémektől, szénhidrogénektől, kártevőirtóktól, dioxinoktól, GMO-tól (genetikailag módosított termékek), nitrátoktól és csak egyszerű folyamatokat alkalmazhatnak az előállítás során
  • 3.)Követelmény, hogy az összetevők min. 95%-ának természetes eredetűnek kell lennie
  • 4.) Követelmény, hogy a növényi összetevők min. 95%-ának bio eredetűnek kell lennie

Tilos használni:

  • 1.) Szintetikus színezékeket, szintetikus illatanyagokat, szintetikus antioxidánsokat és lágyítókat, szintetikus olajokat és zsírokat, olajipari és szilikon származékokat
  • 2.) Meg kell felelni a környezetvédelmi szabályozásoknak
  • 3.) Meg kell felelni a káros anyag kibocsátási és hulladékgazdálkodási normáknak, tartózkodni kell az agresszív tisztító és vegyszerek alkalmazásától
  • 4.) Állatkísérletek nem megengedettek
  • 5.) A csomagolás nem lehet szennyezett, és újrahasznosíthatónak kell lennie (PVC, PS és többrétegű műanyag használata tilos).

Címke:

Egyértelműen kell feltüntetni, hogy a kész termék milyen arányban tartalmaz természetes(natúr növényi) és bio eredetű összetevőket.

Ejtsünk még pár szót a parfüm allergiáról!

A parfüm(illatanyag) allergia egyre növekvő problémát jelent, és különösen a nőket érintheti. A mindennapi fogyasztói és tisztálkodási termékek, mint a krémek, a szappanok, a dezodorok, az intim betétek, a samponok illetve háztartási tisztítószerek, WC-papír és még a fogkrém is jellemzően tartalmaz illatanyagokat, amelyek negatívan hathatnak a bőrre. Egyes anyagok hatása rosszabb, mint a másoké. Az allergiás reakciók közé tarozik a bőrpír, viszketés vagy maró, csípő érzés. Maga a „betegség” lassan alakul ki, illetve ennek kialakulása csökken, ha egyre kevesebb ilyen terméket használunk vagy kerüljük az irritáló anyagokat. A legegyszerűbb megoldás, hogy parfüm vagy illatmentes testápolási termékeket használunk. Amikor vásárolni mész keresd a parfüm mentes termékeket. 

Kapcsolódó termékek

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz