Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Őszi immunerősítés kicsiknek és nagyoknak 2016-09-05

Őszi immunerősítés kicsiknek és nagyoknak

"Itt van az ősz, itt van újra..." Ha itt van, akkor elérkezett az iskola- és óvoda kezdés várva várt (vagy kevésbé várt) pillanata. Ez egészségünk megőrzése szempontjából azt jelenti, hogy itt az ideje az immunrendszerünk megerősítésének.

A gyerekeket megviseli, hogy a nyári szünet lazasága után újra vissza kell szokni a felfoghatatlanul sok szabályok világába. Az iskola, óvoda küszöbét először átlépő kicsiknek pedig egy hatalmas változást kell megélniük, ami stresszel jár. A megszokott biztonságos életük megváltozik és újdonságok áradata zúdul rájuk. Valljuk meg őszintén ez nekünk, felnőttek számára is nagy kihívást jelent. Gondoljunk csak egy munkahely váltásra, vagy költözésre. Ezekkel járó stressz, az egyre rövidülő nappalok, az ősziesre forduló időjárás mind-mind hozzájárul az ilyenkor kialakuló légúti megbetegedésekhez.

Összeszedtem néhány dolgot, ami a segítségünkre lehet, hogy megerősítsük a szervezetünk védekezőképességét a fertőzésekkel szemben. Sok unalomig ismételt vitamint és növényt fogsz is találni a felsorolásban, de úgy gondolom, hogy jó ha egyben látjuk a lehetőségeinket és abból kedvünk és hitünk szerint választhatunk.


1.) Elsőnek nézzük a C-VITAMINT:

♦ hozzájárul a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül:
♦ az erek normál állapotának és működésének fenntartásához
♦ a normál csontozat fenntartásához
♦ a porcok normál állapotának és működésének fenntartásához
♦ a fogíny, a fogak normál állapotának fenntartásához
♦ a bőr normál állapotának és működésének fenntartásához

♦ a normál pszichológiai funkció fenntartásához
♦ az immunrendszer normál működéséhez
♦ a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fontosságát. Csak egy aprócska kérdés merül fel vele kapcsolatban. Mennyit vigyünk be a szervezetbe belőle? A tudósoknak abban már sikerült megegyezniük, hogy szükségünk van a c-vitamin pótlásra, mert a szükséges mennyiséget nem tudjuk táplálékkal bevinni a szervezetbe. Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy mennyi is ez a szükséges mennyiség. A C-vitamin felfedezéséért Nobel-díjjal kitüntetett Szent-Györgyi Albert élete során napi 1000 milligrammot szedett a vitaminból, idősebb korában (93 évesen hunyt el) és betegség idején az adagot 8-9000 milligrammra növelte. A molekuláris biológiával foglalkozó, szintén Nobel-díjas Linus Pauling kémikusról pedig ismert, hogy napi 10 000 -18 000 milligrammot szedett élete során a vitaminból. A tudós 91 évesen hunyt el. Dr. Michael Colgan, világhírű táplálkozáskutató napi adagja 5 gramm, azaz 5 000 milligramm.

Mindenki döntsön saját belátása szerint melyik irányvonalat követi a c-vitamin fogyasztásával kapcsolatban.


2.) D-VITAMIN: 

• hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához
• hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához
• hozzájárul az egészséges csontozat, normál fogazat és az egészséges izomfunkció fenntartásához
• hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez

A napfényvitamin. Az ősz beköszönttével egyre rövidülnek a nappalok, azaz csökken a napfény mennyisége. Ezzel együtt csökken a szervezetünk által előállított D-vitamin mennyisége is. Mára az orvosok megállapították, hogy az őszi és téli hónapokban szükségünk van ennek a vitaminnak a pótlására is. A kutatások szerint a tél végi megbetegedéseket ennek a vitaminnak a hiánya okozza. Az immunrendszer megfelelő működéséhez javasolt, hogy 3 éves kor felett is szedjen mindenki a téli időszakban D-vitamin tartalmú készítményt!

 

3.) PROBIOTIKUMOK:

Azt már tudjuk, hogy az immunrendszerünk 60-70%-a a bélrendszerünk baktériumflórájában található. Ezért az immunrendszer megfelelő működéséhez nagyon fontos a bélflóra egyensúlya.

A bélflórában élő hasznos baktériumok csökkenésének tünetei lehetnek: candida, gyakori megfázás, allergia, bőrproblémák, hajhullás és korpásodás, memóriazavar, emésztőrendszeri problémák, indokolatlan fáradtság, nőgyógyászati gyulladások az immunrendszer gyengeségére utalhatnak.

A beleink baktériumflórájának regenerálásakor nagyon fontos a béltisztítás, mert csak így tudnak megtelepedni a hasznos baktériumok. 

 

4.) BÉTA-GLÜKÁN:

A β-glükánok olyan poliszacharidok, amik egyféle cukorból (monoszacharidból) épülnek fel, ezért az egységes glükóz polimerek családjába tartoznak. A család többi tagjával ellentétben vízben oldódik, ezért szokták vízben oldható rost névvel is illetni.

Kutatásokkal igazolt hatása a szervezetünkre:

• hatékonyan felkészítik a szervezetet a fertőzések megelőzésére, vagy a meglévő fertőzések leküzdésére

• megnövelik az esélyét a rákból való felgyógyulásnak,

• leküzdhetővé válik a legsúlyosabb lefolyású allergia is

• képesek támogatni a kémiai gyógyszerek hatását, miközben csökkentik a fellépő mellékhatásokat

• többszörösen felülmúlja a világ legerősebb immunerősítőinek - reishi, maitake, echinacea - hatásfokát

A ß-glükán naponta ürül a szervezetünkből, mint a C-vitamin ezért folyamatos napi pótlása ajánlott.

 

5.) OLAJFA LEVÉL KIVONAT:

Az olajfa levél hagyományos orvoslásban történő felhasználása nagy múltra tekint vissza, hiszen a néphagyomány szerint a fogyasztása kedvezően hathat bőrproblémák esetén, és gyakran alkalmazták gyulladásos panaszok, vírusos-, bakteriális- és gombás megbetegedésekkor is.

A következő problémák leküzdésénél lehet segítségünkre az olajfa levél kivonat:

* Bakteriális, vírusos és gombás fertőzések

* Allergia, asztma
* Irritábilis bélszindróma
* TBC, gonorrhoea, malária, Lyme, AIDS és egyéb fertőzések
* Gyulladásos, fekélyes betegségek
* Ízületi, reumás gyulladások
* Herpesz I. és II.
* Influenza, általános megfázás
* Hasmenés
* Légúti betegségek (asztma, hörghurut)
* Vérnyomás szabályozása, magas vérnyomás
* Gyomorfekély, gyomorsav-túltengés
* Orr-melléküreg gyulladásának (arcüreg gyulladás)
* Érrendszeri rendellenesség helyrehozatala, a szív védelme, szívritmuszavar
* Tartós immungyengeség
* Krónikus kimerültség, depresszió
* Megnövekedett aktivitás, életkedv, fiatalító hatás
* Húgyvezeték- és hólyaggyulladás, ezek bakteriális elfertőződésének

* Crohn-betegség

 

6.) MÉHKENYÉR és MÉHPEMPŐ:

MÉHKENYÉR: A méhkenyér a sötét virágporos-mézes lépek szétvágásával nyert savanykás, édeskés, kellemes csemege. Ha naponta fél teáskanálnyi darabkát addig rágunk, míg csak a viasz marad vissza, sokat teszünk immunrendszerünk védelméért. Erősítő hatása mellett a méhkenyér hatékony gyulladáscsökkentő, továbbá gátolja a sejtburjánzást.

Fermentált virágpép, magas K vitamin koncentrációval, és könnyen emészthető vas, cink és magnézium tartalommal.

MÉHPEMPŐ: Támogathatja a szervezet védekező képességét a fertőzésekkel szemben, az anyagcsere és immun folyamatokat. A Méhpempő a méhek „teje”. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik királynőt.

Összetétele igen gazdag, ezért fogyasztása rengeteg pozitív hatást gyakorolhat a szervezet működésére.

A méhpempő és a propolisz emberi táplálkozásra való felhasználása ősrégi szokás, előnyös hatását már az inkák is felismerték. Ők testi és szellemi frissítőként használták, de ismerték az egyiptomiak és a rómaiak is.

A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészséges életmód részeként alkalmazva a méhpempő támogathatja a szervezet védekező képességét a fertőzésekkel szemben, az anyagcsere és immun folyamatokat.

Jótékony hatásai lehetnek a szervezetünkre:

- általános egészségjavító

- helyreállítja a bélflóra egyensúlyát

- fokozza az energiaszintet és fiatalít

- hatékony stressz, memóriazavarok és depresszió ellen

- prosztata megnagyobbodás esetén

- ízületi gyulladás ellenszere

- érfalak erősítése és rugalmasságának megőrzése

- segíti a fogyást

- segíti a tejelválasztást szoptatás idején

- baktérium és gombaölő hatású

- immunerősítő hatású

 

7.) HALOLAJ:

Ebben a felsorolásban a halolaj vagy omega-3 zsírsav kakukktojásnak számít. Nem immunerősítő hatása miatt került bele a listába, bár rendelkezik gyulladáscsökkentő hatással. Az ok ami miatt ide került, az hogy erősíti az idegrendszert és segíti az fejlődését. 

Az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb hatása, hogy javítják a gondolkodásért és az értelmi képességekért felelős agyterületek működését. Az omega-3 zsírsavaknak több fajtájuk van, az egyik legfontosabb a DHA, mivel ez teszi ki az emberi agy kb. 30%-át. Ez a zsírsav alapvető szerepet játszik az agyban levő idegsejtek közti kommunikációs folyamatokban. Az intelligencia és az értelmi képességek pedig ezen a kommunikáción alapulnak. Az omega-3- bevitel különöse akkor fontos, amikor a gyermekek agya a legnagyobb mértékben fejlődik, azaz kb.14 éves korig. 

Egy vizsgálat például kimutatta, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek étrendjét megfelelő mennyiségű omega-3-mal egészítették ki, jobb lett a problémamegoldó és koncentráló képességük, valamint gyorsabb lett a felfogásuk. Egy másik, 8-9 évesek körében végzett kutatás azt mutatta, hogy a rendszeresen omega-3-hoz jutó gyermekek 81%-a jobban olvasott, 67%-a jobban írt, 74%-a pedig jobb eredményeket ért el matematikából. A kutatók szerint a pozitív változások hátterében a koncentrációképesség javulása áll.

A halolaj kedvező hatása a felnőttekre nézve:

* akadályozza a bőrproblémák kialakulását

* vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterin szintet
* gátolja az érbetegségek kialakulását: védi az érfalakat, segít abban, hogy azok rugalmasak maradjanak
* csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát
* segít a gyulladásos folyamatok megelőzésében

 

forrás: antalvali.com

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz