Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Cápaporc 2011-10-18

A cápa soha nem alszik, soha nincs nyugalomban - és soha nem rákos! Ez utóbbi sajátosságra csak néhány éve figyelt fel a tudomány. A neves kutatóintézet, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) két tudósa 1983-ban közzétett tanulmányában rámutatott, hogy a cápaporc olyan anyagot tartalmaz, amely meggátolhatja a daganatokhoz tápanyagot eljuttató érhálózat fejlődését, ezáltal akadályozhatja a tumorok növekedését. A MIT kutatóitól függetlenül a Harvard Egyetemen (Harvard University Medical School) felfedezték, hogy ha sikerül korlátozni az angiogenezist (a rákos szöveteket körülvevő, azokat a szervezet egészséges részeivel összekötő érhálózat kialakulását), akkor meg lehet előzni a rákos daganat növekedését és áttételét az egészséges szövetekre (metasztázis).
Az ismert amerikai táplálkozás- és tengerkutató, dr. I. William Lane több mint egy évtizede fáradozik azon, hogy tudósokat, kutatókat és orvosokat rábírjon a cápaporc hatásának vizsgálatára, gyógyászati kipróbálására és felhasználására. 1993-ban “A cápák nem kapnak rákot” címmel könyvet adott ki, amelyben összegezte mindazt, amit a témáról tudni érdemes. (A kötet Amerikában bestseller lett, magyarul “A cápa nem rákos” címmel jelent meg.)
Különös figyelmet érdemel a cápa igen erős és hatékony immunrendszere. Sebei gyorsan gyógyulnak, és szinte sosem kap fertőzést. A cápa immunrendszerének sajátossága, hogy állandóan termel és a véráramban keringet ellenanyagokat, míg az ember immunrendszere többnyire “alszik”, csak akkor aktivizálódik, ha fel kell vennie a harcot valamilyen fertőzéssel.
Amerikai és belgiumi állatkísérletek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a cápaporc semmilyen dózisban nem mérgező. A rákkal fertőzött kísérleti állatok közül azok, amelyek cápaporckivonatot kaptak, vagy tovább éltek, vagy visszafejlődött bennük a daganat, míg a kontrollcsoport tagjai elpusztultak.
Közben folytatódott az angiogenezis kutatása is. Dr. Patrícia D 'Amore 1988-ban publikált cikkében rámutatott, hogy a rákos áttételek kialakulásában döntő a véredények rendszerének kifejlődése, a metasztázis ellen tehát olyan természetes anyagokkal lehet felvenni a harcot, amelyek megakadályozzák az érképződést (vaszkularizációt). Elméletét egy évvel később bostoni orvosok megerősítették. Az angiogenezis és a metasztázis összefüggéseit a dr. Noel Weidner vezette négytagú orvoscsoport is igazolta a The New England Journal of Medicine című szaklapban 1991 elején közzétett cikkében.
Dr. Prudden, aki az elsők között kapcsolódott be a téma kutatásába, felfedezte, hogy a cápaporcban lévő komplex szénhidrátok (mukopoliszaharidok) nemcsak immunszabályozók, hanem gyulladásgátló hatásuk is van. A brüsszeli Jules Bordet Intézetben dolgozó dr. Serge Orloff, az ízületi gyulladás (arthritis) specialistája a cápaporc hatásait vizsgálva - miután megbizonyosodott arról, hogy a kivonat egyáltalán nem toxikus -, néhány krónikus betege kezelésében is felhasználta a készítményt. Igen kedvező eredményekről számolt be. Body buildinggel és más sportokkal foglalkozók egyébként évek óta sikerrel használják a cápaporcot, főleg térdízületi problémák orvoslására.
A már említett dr. Lane 1991 karácsonyán amerikai szabadalmat kapott az általa gyártott és forgalmazott cápaporckivonatra. Ez lehetővé tette, hogy csak a megfelelő módon előállított, tisztított, kellően magas hatóanyag-tartalmú cápaporc kerülhessen piacra.
Dr. Lane könyvében beszámol róla, hogy Costa Ricában, majd Mexikóban sikerrel kezeltek rákos betegeket. Dr. Ernesto Contreras mexikói kórházában a nyolc kezelt beteg közül hétnél látványos javulás következett be a cápaporc hatására, csupán egyetlen páciens nem reagált a kezelésre. 1992 májusában egy tijuanai klinikán nyolc mellrákos nőnek adtak napi 30-60 g cápaporckivonatot, és 6-8 hetes kezelés után mindegyiknél lényegesen csökkent a tumor mérete. Ezt komputer tomográffal (CT) igazolták. Ugyancsak 1992-ben Panamában előrehaladott májrákot kezeltek sikerrel cápaporckivonattal.

A cápaporc hatóanyagai révén hozzájárulhat a porcszövet egészséges szerkezetének kialakításához, megőrzéséhez, regenerálásához, előnyösen befolyásolja azok mozgathatóságát. Segíti az izületek épségének megőrzését, regenerálását.


Összefoglalva elmondható, hogy a cápaporc segíthet a rák megelőzésében és egyes esetekben a kiegészítő terápiaként támogathatja a fellépülést is. Ugyancsak hasznos lehet az ízületi gyulladás (a rheumatoid arthritis és az osteoarthritis) kezelésében, a pikkelysömör (psoriasis) és néhány más bőrbetegség kezelésében, gyulladásgátlóként, valamint a cukorbetegséggel összefüggő szembetegségek kezelésében.
FIGYELEM!
  • A cápaporc nem szedhető a rákos daganatok műtéti eltávolítása, a citosztatikus kezelés és a sugárkezelés helyett, csak ezek után 4-5 héttel. A készítmény szedése esetén is rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges!
  • Terhes nők, csonttörést szenvedettek, frissen operált betegek és szívinfarktuson átesettek a készítményt nem szedhetik. Szülést követően, valamint ezen betegségek és műtétek után 5-6 héttel már szedhető.
  • A cápaporc rákgyógyító hatása ez eddiág tudományosan nem bizonyított. 

 

 

Az étrend-kiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Vitaminklub; Biolitte




 

 

 

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz