Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Noni 2011-10-24

A nonit a Csendes-óceán szigetvilágában különös becsben tartják, és – mint a kutatások bebizonyították – nem véletlenül. Nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, 800-szor annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeroninná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához. A xeronin serkenti a „boldogsághormonok”, az endorfinok elválasztását; ezek azok a testünkben termelődő vegyületek, amelyek jó hangulatunkról gondoskodnak. Egy kísérlet bebizonyította, hogy a noni gyümölcs kivonatának nagy adagja hatásában megfelel a morfiumszulfát 70%-ának, és még függőséget sem alakít ki. Ezenkívül képes megkötni a szerotonint, ezért jótékony hatással bírhat depresszióra, és sikeresen alkalmazható a drog-, alkohol- vagy nikotinelvonási tünetek esetén is. A noni gyümölcs egy másik hatóanyaga, a skopoletin, a szív- és keringési rendszerre gyakorol jó hatást, illetve gyulladás gátló tulajdonságai miatt segíthet allergia esetén, míg a damnacanthal gátolhatja a rákos sejtek növekedését.”

 

Hivatkozás: Természetgyógyász Magazin 2001. április
Hatásai:
  1. Az egyik legtáplálóbb gyümölcs, amely erősítheti az immunrendszert.
  2. Stimulálhatja az emésztőrendszert, ezért hashajtóként is előszeretettel alkalmazzák.
  3. Kutatások bizonyítják, hogy antioxidáns tartalma még a szőlőmagénál is magasabb.
  4. A nonifát a fájdalomcsillapítás fájának is nevezik: a gyümölcs kivonata 73 százalékkal hatékonyabb a fájdalom kezelésében, mint a morfium. Ezen kívül altatóként is bevált.
  5. Számos, jótékony összetevőjének köszönhetően antibakteriális hatással bírhat.
  6. A gyulladáscsökkentésben és a rák megelőzésében is jelentős sikereket értek el vele.

A trópusi országokban élő fa termését már 2000 éve is használták számos betegségre terápia céllal. Afrikában elsősorban hashajtó, általános salaktalanító szerként tartják számon, Indiában főleg vitalizáló-, vágyfokozó szerként alkalmazzák, Ausztráliában az asztma, allergia, megfázások legfőbb gyógyírja, Közép-Amerikában pedig gyulladások, fejfájás, reuma és daganatos betegségek kezelésére ajánlják.
A nyugati országok figyelme csak a 90-es évek elején fordult felé. A kutatások során eddig több mint 100 bioaktív hatóanyagot azonosítottak, köztük számos vitamint, aminosavat, enzimet, alkaloidot, flavonoidot, nyomelemet, ásványt és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek együttes aktivitásának köszönhető immunerősítő és sejtregeneráló hatása.
Fő hatóanyagainak az antrakinont, a proxeronint, a poliszacharidokat, az aminocukrokat és a vitaminokat tartják, ám a tonizáló és salaktalanítást segítő másodlagos hatóanyagok - scopoletin, alizarin, damnacantal - is erősen hozzájárulnak a növény teljes hatásának kifejtéséhez. Az elvégzett vizsgálatok szerint a noni
támogatja a normális sejtműködést és regenerációt: ez főleg az aminosavak, vitaminok és ásványok hatása
fokozza az immunrendszer működését - ma talán erről tudnak a legtöbbet a kutatók:
- a poliszacharidok és aminocukrok elősegítik a gamma-interferon, az interleukinek, a T-limfociták és a makrofágok termelődését, ezáltal pedig a kórokozók felismerését és eltávolítását
- a flavonoidok erős szabadgyökfogók
- a skopoletin fokozza a nitrogén-monoxid termelését, mely gátolja az betolakodók szaporodását
- ám a vitaminok, nyomelemek és enzimek is hozzájárulnak az összhatáshoz
csökkentheti a daganatos sejtek szaporodását: a damnacantal gátolja a daganatgének hatásának érvényre jutását, és elősegítheti a hibás sejtek mielőbbi lebontását és kitakarítását. Az utóbbi funkciót támogatják az immunrendszer által nagyobb mennyiségben termelt gamma-interferon, a tumor-nekrózis faktor (TNF) és az interleukinek is. Ez persze nem jelenti, hogy önmagában képes lenne a meglevő daganatok elpusztítására, de hatékonyan hozzájárulhat az állapot javításához.
Hivatkozás: CANCER RESEARCH 2001 Aug 1; 61(15): 5749-56

A Morinda citrifolia (noni) gyümölcséből izolált két új glikozid gátolja az AP-1 transzaktivációt és a sejt-transzformációt egerek epidermális JB6 sejtvonalán.


Két új glikozidot, 6-O- (béta-D-glukopiranozil)-1-O-oktanoil-béta-D-glukopiranózt és aszperulozidsavat vontak ki a noni gyümölcsléből. A kísérlet eredménye arra utal, hogy mindkét összetevő hatékonyan gátolta a rosszindulatú tumoros sejt-transzformációt. 
A szakirodalom és a kutatások alapján a következő esetekben jöhet szóba a noni gyümölcsként, italként vagy kapszulaként történő használata kiegészítő terápiaként:erősítés, roborálás, vitalitásfokozás kimerültség, lehangoltság, alvászavarok visszatérő fertőzések gyulladások (pl. légúti, kismedencei, ízületi, bőr)immunrendszeri problémák (allergiás folyamatok, egyes autoimmun betegségek) magas vérnyomás, érelmeszesedés egyes anyagcsere-betegségek, pl. diabétesz daganatos betegségek kiegészítő kezelése: a klinikai kezelések mellékhatásainak enyhítésére, az erőnlét javítására, a szervezet saját védekező erőinek aktiválására.

A noni természetesen nem csodaszer. Nem szabad azt remélni tőle, hogy minden egyéb kezelés nélkül minden bajra jó és még a rák is hamar meggyógyul tőle. Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogathatják  sejtjeinket és immunrendszerünket. Ha valaki betegségének kezelésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, egészségmegőrzésre azonban bárki kipróbálhatja!
Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az alkalmazható  készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

 

Forrás: Noni kutatás; Népgyógyászat



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz