Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Vitamin Enciklopédia "Gyógynövények/Gombák"

  • Herbafulvo Essencia

    2018-03-26
    Kézműves termék, magyar feltaláló, magyar gyártás kizárólag természetes összetevőkből
    Bejegyezve Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok
  • Mire jó az almaecet?

    2017-02-14
    Az almaecettel végzett fogyasztás, súlycsökkentés az egyik legrégebbi mind közül. Rendkívül gazdag enzimekben, vitaminokban, antioxidánsokban, ezért a fiatalság megőrzésének fontos itala.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Egyéb táplálékkiegészítők, Egyéb hasznos információk
  • Pure Goji, a leggazdagabb c-vitamin forrás

    2017-02-07
    A Pure Goji nyers goji préslé, ami a goji bogyó héját és magját is tartalmazza, ami különösen fontos, hiszen a legfontosabb tápanyagok itt koncentrálódnak.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők
  • Újdonság az immunrendszerünk támogatásához

    2017-01-31
    A 21C Wellmunity béta glükán tartalmú immunerősítő kapszula segítségével javíthatjuk, fokozhatjuk szervezetünk ellenállóképességét a baktériumokkal, vírusokkal szemben. A 21C Wellmunity a legerősebb természetes immunerősítők kombinációját tartalmazza, mint például a Wellmune Wgp béta glükán-t.
    Bejegyezve Vitaminok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Betegségek, Aminosavak, Egyéb hasznos információk
  • Előzd meg hatékonyan a náthát és az influenzát!

    2017-01-26
    Mit tehetünk a nátha és az influenza elkerülése érdekében? Minél egészségesebb az immunrendszer, annál könnyebben kivédheti a vírusok, baktériumok támadását, ezért a megelőzés létfontosságú eleme az erős immunrendszer.
    Bejegyezve Vitaminok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Hogyan őrizzük meg szellemi frisseségünket?

    2016-10-04
    Életvitelünk szükségessé teszi, hogy kellő figyelmet fordítsunk erre a kérdésre. Agyunk fokozott terhelésnek van kitéve hosszútávon. Születésünktől halálunkig nagy szükségünk van arra, hogy agyunkat frissen tartsuk.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Izületi fájdalom kezelése természetes módszerekkel

    2016-09-22
    Sok ember számára okoz problémát az izületek fájdalma napról napra. A 65 év felettieknek szinte állandóan sajog valamelyik izülete. Az érintettek száma világszerte egyre nő.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Aminosavak
  • Őszi immunerősítés kicsiknek és nagyoknak

    2016-09-05
    "Itt van az ősz, itt van újra..." Ha itt van, akkor elérkezett az iskola- és óvoda kezdés várva várt (vagy kevésbé várt) pillanata. Ez egészségünk megőrzése szempontjából azt jelenti, hogy itt az ideje az immunrendszerünk megerősítésének.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Algák az egészség szolgálatában, avagy mire jó a Spirulina és a Chlorella

    2016-07-15
    Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Aminosavak
  • A fogyás természetes segítői: zöldkávé, almapektin, glükomanna

    2016-07-13
    Arra gondoltam, hogy nem ismételném unásig a fogyással, fogyókúrával, diétával kapcsolatos információkat. Ehelyett inkább összeszedtem néhány természetes anyagot, amik hozzájárulhatnak, hogy sikeresen elérjük a célként kitűzött testsúlyt.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Az egyedülálló életelixír, az enzim élesztősejt

    2016-06-21
    Az élesztő egy csomó tápanyagot tartalmaz. Ezért alkalmazzák az élesztőkoncentrátumokat már régóta sikeresen táplálék-kiegészítőkben.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Ha végre itt a nyár, és meleg az idő

    2016-06-16
    Ha lehet hinni az időjárás-jelentésnek, beköszönt a tartós meleg. Itt az ideje, hogy fokozottabban odafigyeljünk a folyadékbevitelre. Miért van erre szükség?
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Az elsavasodás és a civilizációs betegségek összefüggése

    2016-05-30
    Peter Jentschura gyógyszerész és természetgyógyász egy forradalmian új, de teljesen a hagyományokra épülő savtalanító és salaktalanító kúrát dolgozott ki.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Immunerősítés, megfiatalodás, prevenció a japán EM technológiával

    2016-05-25
    Az EM technológiát a józan megfigyelés tudományos szempontok szerinti elemzése hozta létre Japánban. Mit tud az EM technológia? Ha rövid választ kell adnunk, akkor azt mondjuk: rendet teremteni.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Aminosavak, Egyéb hasznos információk
  • Miért van szükségünk nyers ételekre?

    2016-04-19
    Dr. Hwang vallja, hogy az étel a maga természetes állapotában egészséget ad, és hogy a valódi egészségben gyökerezik boldogságunk, a legértékesebb kincsünk. A munkája során arra is felfigyelt, hogy a saját egészségünk megőrzése iránti felelősség gyakran a legutolsó dolgok egyike, amire életünk során gondolunk.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Aminosavak, Egyéb hasznos információk
  • Te ismered a goji bogyó jótékony hatásait?

    2016-03-07
    A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig. Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette.
    Bejegyezve Vitaminok, Ásványi anyagok, Gyógynövények/Gombák, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Aminosavak
  • Miért fontos a hormonegyensúly?

    2016-01-26
    A női szervezetben a két legmeghatározóbb hormon az ösztrogén és a progeszteron. Ezek igen kényes egyensúlya és kapcsolata határozza meg nőgyógyászati egészségünket.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Mikrotápanyagok, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Húgyúti fertőzés

    2016-01-19
    A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. Sok nő és kisgyermek életét keseríti meg a makacsul visszatérő hólyaghurut.
    Bejegyezve Vitaminok, Gyógynövények/Gombák, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek, Egyéb hasznos információk
  • Az a csodálatos ginkgo biloba

    2014-07-28
    A ginkgo egyike a legnagyszerűbb gyógyító erejű növényeknek – a fiatalság igazi forrása. Nemcsak javítja a memóriát és csökkenti az időskori elbutulás tüneteit, de a legújabb kutatási eredmények szerint egészséges felnőtteknél is segít a szellemi egészség fenntartásában. Ezenkívül számos kóros folyamat, így a diabéteszes retinopátia, alsó végtagi érszűkület (és ennek egyik tünete, a klaudikáció intermittens, azaz időszakos sántítás), merevedési zavar, fekélyek és ízületi gyulladások kezelésében is jelentős szerepet játszik.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Az articsókáról

    2014-07-14
    Az articsóka levelét (cynarae folium) a népi gyógyászatban és a gyógyszergyártásban is felhasználják: serkenti a máj szöveteinek regenerálódását, epehajtó, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést. Hatóanyagai: cinarin, szeszkviterpén-laktonok, alkaloidok, flavonoidok (szkolimozid), inulin, aromaanyagok, keserűanyagok. Ajánlják a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésére, továbbá cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak ellen is. Gyökerének antibiotikus hatást is tulajdonítanak.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • 10 természetes vitaminpótló növény!

    2014-02-17
    A vitamin pótlása fontos szervezetünk működéséhez. Bemutatjuk a legjobb 10 természetes vitaminforrást,és gyógynövényt, amelyek különleges hatással bírnak.
    Bejegyezve Vitaminok, Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Ginkgo biloba a sugárzás ellen

    2013-08-09
    A Gingko biloba leveleiből olyan antioxidánsokat vontak ki koreai kutatók, melyek képesek a sejteket megvédeni a sugárkárosodástól. A felfedezés a sugárkezelés mellékhatásainak gyógymódját jelentheti a jövőben.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Mire jó a ginzeng?

    2013-08-08
    A kínaiak jensen-nek, 'embergyökérnek' is hívják a ginzenget alakja miatt. Ez az elnevezés abból a szempontból is találó, hogy az ember mennyiféle bajára orvosság ez, a napjainkban nálunk is egyre inkább elismert gyógynövény. Két fajtája ismeretes, a kínai és a szibériai ginzeng.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Aloe vera - a „gyógynövények királynője"

    2013-06-17
    Az Aloé Vera régóta ismert, mint a hosszú élet csodaszere. Tápértéke és szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt a „gyógynövények királynőjének" nevezik. Az Aloé Vera testünk összes sejtjét táplálja, ami különösen fontos, mert a sejt csak akkor ellenálló és képes elvégezni a természet által megszabott feladatát, amikor egészséges.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Testápolás, Egyéb hasznos információk
  • Stresszes vagy? Íme, 5 kiváló stresszűző és nyugtató hatású gyógynövény

    2013-05-23
    A természetben számos olyan gyógynövényt találhatunk, amelyek rengeteg területen hasznosíthatóak a szervezetünk számára. A stressz kortól és nemtől független bármikor jelentkezhet, ami meghatározza a mindennapi tevékenységünket, és annak eredményét is. Íme, néhány növény, amely kiválóan oldja a feszültséget!
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Máriatövissel - a toxinok ellen!

    2013-03-13
    Egyre divatosabbá válik a méregtelenítés témája, úton-útfélen találkozunk vele. De pontosan mit takar ez a kifejezés, miről szól ez a folyamat? Hihetetlen, mennyi minden károsítja a szervezetünket, nap mint nap… Kinek, mikor, mennyi ideig és milyen módszerrel érdemes méregteleníteni? Íme néhány hasznos tudnivaló kezdő és haladó méregtelenítőknek egyaránt.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb hasznos információk
  • Természetes immunerősítők az influenzaszezonra

    2012-11-19
    Az őszi-téli időszakban fokozottabb figyelmet kell szentelned az egészségednek. Mikor kifutnak az idénygyümölcsök, sokkal nehezebb a táplálkozás során elegendő vitamint és ásványi anyagot juttatnod a szervezetedbe. Hogy a megfázás és az influenza ne gyűrhessen le, figyelmedbe ajánlunk néhány természetes megoldást, mellyel kellőképpen megerősítheted szervezeted védekezőképességét.
    Bejegyezve Vitaminok, Gyógynövények/Gombák
  • Echinacea

    2012-10-09
    Elsősorban a megfázás, influenza tüneti kezelésében használatos, mérsékli a tüneteket, csökkenti a fertőzés időtartamát. Megfázásokon túl allergiás tüneteket is csökkent, hörghurut, mandula- középfülgyulladás, valamint húgyúti és nőgyógyászati jellegű fertőzések esetén is jótékony hatású.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • A gyógynövényekről

    2012-05-22
    A gyógynövények alkalmazása elsősorban népgyógyászati hagyományokon és irodalmi adatokon alapul. Segíthetnek egészségünk megőrzésében illetve számos betegség kezelésében. Nem kevés növényi hatóanyagból később gyógyszereket is fejlesztettek.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Orbáncfű

    2012-05-21
    Az utóbbi években nagy "reneszánsza" lett a korábban is jól ismert orbáncfűnek. (Csengőlinka, lyukaslevelűfű). Köszönhető ez annak, hogy egy felismerés alapján hatóanyaga a hypericin rendelkezik egyfajta antidepresszáns hatással.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Kudzu - gyógynövény Japánból

    2012-03-01
    A kudzu fogyasztás a következő tünetekkel rendelkező személyeknek ajánlott: - alkoholfüggőség - nikotinfüggőség - változó kori tünetek - különböző eredetű mérgező anyagok felhalmozódása a májban (alkohol vagy más toxikus anyag, némely gyógyszer szedése esetén vagy helytelen táplálkozáskor) - túlérzékenység vagy apátia.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Arkocaps

    2012-02-07
    Az Arkopharma (Arkocaps) természetes alapú egészségfenntartó, növényi alapú készítményeket, étrend-kiegészítőket fejleszt és gyárt.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Hoodia

    2012-01-19
    A Hoodia spray az alkalmazás elkezdése után fokozatosan étvágytalanságot okoz, ezzel segít elnyomni az éhségérzetet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően megfelelően támogatja a fogyókúrát. A legjobb eredmény elérése érdekében használja a terméket a kiegyensúlyozott, változatos étrend és testmozgás részeként.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Nopal - a dietetikus válaszol

    2012-01-13
    A Nopal fügekaktuszként is ismert, és számos kedvező hatása van. A Nopal különösen gazdag élelmi rostokban (100g Nopal = 50g rost). Segíti az emésztést és a bélműködést, ajánljuk a belek tisztítására, a szorulás megszüntetésére. Pozitív hatást gyakorol a vércukor és a koleszterin anyagcserére. Hatékony a felesleges zsírok, szénhidrátok, mérgek és savak megkötésére. Támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Ételekhez adva növeli azok rosttartalmát és csökkenti glikémiás indexét. Ajánljuk másnaposság tüneteinek enyhítésére, aranyér panaszok csökkentésére, és segítség sportolóknak is.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Rozmaring

    2011-11-09
    A rozmaring kiváló étvágygerjesztő, emésztést javító, frissítő, serkentőleg hat a központi idegrendszerre és fokozza a vérellátást.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Napraforgó

    2011-11-09
    Magjának olaját étkezési célokra és gyógyszeres kenőcsök készítésére használják. A többszörösen telítetlen zsírsavakkal megelőzhetjük a szív- és érrendszeri betegségeket, és csökkenthetjük a koleszterinszintet.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Sáfrány

    2011-11-09
    A sáfrány aromás illata, sajátos, édeskés-kesernyés íze van, fűszernövény.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Komló

    2011-11-08
    A komló bizonyítottan jó nyugtató- és altatószer, de használják étvágytalanság és gyomorpanaszok ellen, továbbá idegi eredetű hasmenés esetén is. Gyakran más növényi nyugtatókkal (macskagyökérrel) együtt alkalmazzák.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Ánizs

    2011-11-08
    Mivel az ánizs csökkenti a felfúvódást és a teltségérzetet, így közismerten jó szélhajtó, görcsoldó és emésztést serkentő gyógynövény.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Gyermekláncfű

    2011-11-08
    A keserűanyagok serkentik az emésztést, így a gyermekláncfű kiváló étvágygerjesztő és emésztést javító gyógynövényünk, melynek gyulladáscsökkentő hatása is van.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Neem

    2011-11-08
    Közismert antibakteriális hatású gyógynövény, bél- és bőrgyulladások ellenszere.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Brahmi

    2011-11-08
    A Brahmi segít az emlékezőtehetség, a tudásszerzés és a koncentrációs képesség fejlesztésében.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Ganoderma

    2011-11-07
    A ganoderma gombának, más néven pecsétviaszgombának (Kínában Lingzhi-ként ismerik; Japánban Reishi-nek hívják és Youngchi-nek nevezik Koreában), rengeteg pozitív élettani hatása van, az egyik legjobb gyógynövénynek tartják, a gyógynövények királyának is nevezik.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Golgotavirág

    2011-11-07
    A golgotavirág egy csodálatos növény, amely Mexikóból származik. A növény föld feletti része olyan flavonoidokat tartalmaz, amelyek hatásosan alkalmazhatók alvási problémák kezelésére. Az álmatlanságban szenvedő betegek számára fokozatosan visszahozza a természetes elalvást. Nagyon hatásos a stresszel teli életmód okozta folyamatos szorongás, feszültség csökkentésére, és ezért mintegy előkészíti a nyugodt és békés alvást, pihenést.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Aranygyökér

    2011-11-07
    A Rhodiola rosea gyökér kivonata számos adaptogén funkcióval rendelkezik. A Rhodiola adaptogén hatásait számos kutatás támasztja alá, melyek szerint ellenállóbbá tesz a stressz ellen, valamint javítja a kedélyállapotot és csökkenti a szorongást.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Szibériai jegenyefenyő

    2011-11-07
    A szibériai jegenyefenyő tűleveleiből egészségvédő hatású olajat (oleum pini sibericum; Pichta olaj) préselnek. Ezt inhalálva felső légúti fertőzések hatásainak könnyítésére, bőrbe dörzsölve reumás panaszok enyhítésére használják; emellett nyugtató, antibakteriális és vírusölő hatással is rendelkezik.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Egyiptomi útifű

    2011-11-07
    Segít helyreállítani a normális bélmozgást.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Shilajit

    2011-11-06
    A Shilajit a Himalája szikláiból kicsapódó természetes gyantaszerű anyag. A nyár melegében válik ki a sziklákból és magas nyomelem-tartalma miatt kiváló téplálékkiegészítő, amely kifejezetten kedvező hatással bírhat a vesére, húgyutakra és a nemzőszervekre.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák, Egyéb táplálékkiegészítők, Betegségek
  • Petrezselyem

    2011-11-05
    A petrezselyem általános vizelethajtó és étvágyjavító fűszer- és gyógynövény.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Búzafű

    2011-11-05
    A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Yerba mate

    2011-11-05
    A mate tea nagyon gazdag egészségvédő hatással rendelkezik ami testünkre hat - beleértve a B vitaminokat; A, C és E vitaminokat, és az ásványi anyagokat, mint pl. a kalcium, magnézium, vas, kálium és a szelén. 11 fajta polifenolt tartalmaz, ezek erős antioxidánsok. Ezenfelül gazdag klorofillban, ami élénkzöld színét adja és további antioxidáns előnyöket biztosít.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Medvehagyma

    2011-11-05
    A medvehagyma fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása ismert, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Ligetszépe, Parlagi

    2011-11-04
    A ligetszépe hatóanyagai révén javíthatja a koszorúér keringését és segítheti a bőr megújulási folyamatát. Enyhíti a menstruációs panaszokat. Szerepet játszik a vér koleszterinszintjének csökkentésében. A kozmetikaipar a száraz, gyulladt bőr ápolására alkalmazható szereket készít belőle. Gamma-linolénsav tartalma miatt a neurodermatitisz (krónikus, erős viszketéssel járó bőrbetegség) kiegészítő kezelésére használják.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Vadgesztenye

    2011-11-03
    A vadgesztenye készítményei az erek átbocsátóképességét csökkentik (eszcinhatás), az érrendszert erősitik, jótékony hatással lehetnek a trombózis, lábszárfekély és visszérgyulladás kiegészítő terápiájára.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Útifű, Lándzsás

    2011-11-03
    Az aukubin hatóanyagnak és a nyálkaanyagoknak köszönhetően az útifű jó baktériumölő, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással bírhat. Használják gyomorégés és légúti hurut ellen is.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Kapor

    2011-11-02
    Fűszernövény, sőt önálló ételek alapanyaga, jó hatású gyógynövény, a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar is felhasználja. A sokoldalúságának alapja a benne lévő többféle olaj: a kapor termése és a többi része is tartalmaz illóolajakat, így karvont, limonont, dillapiolt. 
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Guarana

    2011-11-02
    A guarana alapvetően a koffein növényi formája. A meglepő igazság a guaranával kapcsolatban az, hogy míg számottevően segít időszakosan fokozni az energiaszintet (ami intenzív edzés előtt vagy reggel, ébredés után lehet jó kis „pörgető” hatást jelent), zsírokat lebontó és mobilizáló, energiává történő felhasználásukat elősegítő hatása egyfajta természetes zsírégetővé teszi. A guaranát tipikusan más stimuláló növényekkel együtt kombinálják, hogy így fokozzák zsírégető tulajdonságait.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Vörös here

    2011-10-28
    Segítséget nyújthat a női változókorban fellépő panaszok kezelésében, bármely korosztály fogyaszthatja menstruációs panaszok enyhítésére (PMS).
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Fodormenta

    2011-10-27
    A fodormenta íze, illóolaj tartalmának köszönhetően kellemes, mentolos.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Citromfű

    2011-10-26
    A citromfű erős citrom illatáról könnyen felismerhető. A citromfű nyugtató és vírusölő hatással bír, ebből adódóan gyakran használják herpesz helyi, külső kezelésére. Vírusölő hatása miatt krémek összetevőjeként gyakran megtalálható.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Kamilla (Orvosi székfű)

    2011-10-26
    A kamilla a legismertebb gyógynövényünk. Vadon terem, szinte mindenhol megtalálható. Egyszerű kis fehér sziromlevelei, sárga fészkes virágzatával üde látványt nyújt. Illata jellegzetes. Felhasználása sokrétű.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Gyömbér

    2011-10-25
    A gyömbér fokozhatja az étvágyat és segítheti az emésztést, csillapíthatja a gyomor- és bélpanaszokat. Élénkít, javíthatja a vérkeringést, csökkentheti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét. A hagyományos kínai orvoslás szerint melegítő hatású. A vérkeringést élénkítő hatásának köszönhetően a koncentrálóképességre is jótékonyan hat:
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Csalán

    2011-10-24
    A csalánnak rendkívül sokrétű a felhasználási köre, általános erősítő, vértisztító, vizelethajtó, továbbá hólyaghurut, reuma, köszvény, bőrbetegségek, hajhullás, magas vérnyomás, gyomorhurut ellen is bizonyítottan jótékony hatással bír. Tavasszal sokan alkalmazzák a csalánteát vértisztító kúrák részeként.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Kisvirágú füzike

    2011-10-21
    A prosztata egészségéért
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Borsmenta

    2011-10-21
    A borsmenta elsősorban simaizomgörcs-oldó hatású. A hatáshordozó vegyületek közé tartozik az illóolaj, de a flavonoidok is részt vesznek. A borsmentából előállított teát főleg görcsoldásra, felfúvódásoknál alkalmazzák, egyéb gyógynövényekkel együtt nyugtatóként is.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Juharfa

    2011-10-20
    A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer. Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Csipkebogyó

    2011-10-19
    A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Eukaliptusz

    2011-10-19
    Olaja a cineolnak köszönhetően antiszeptikus, nyákoldó és hűsítő hatású, kiváló köptető, görcsoldó. Hatóanyagai miatt légúti megbetegedések esetén inhalálásra és a fogászatban szájöblítésre használják. Eukaliptuszlevél kivonattal kezelnek sebeket, keléseket is, továbbá közismerten jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Homoktövis

    2011-10-19
    A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Shii-take

    2011-10-19
    Tumorgátló hatással rendelkezhet és a vérkeringési zavarokat enyhítő hatású. Egyes források szerint a legrégebbi termesztett gombafaj. Japánban és Kínában már mintegy 2000 éve termesztik, mára világszerte elterjedt.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Mezei Zsurló

    2011-10-19
    A zsurló kiváló gyógynövénye a vértisztító kúráknak, alkalmazható vizelethajtóként vesemedence gyulladás esetén és hólyagbántalmaknál. Közismert vérzéscsillapító, orrvérzések kezelésére használható. A népi gyógyászatban köhögés elleni hatása miatt alkalmazták. Jó hatással bírhat reuma és köszvény ellen is.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Galagonya

    2011-10-18
    A galagonyát a "szív gyógynövényének" is nevezik, mert bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását. Teakeveréke értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javallt koszorúér-betegségek esetén.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Édesgyökér

    2011-10-18
    A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom görcsoldásra is. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya sérülések esetén. Az édesgyökér édes íze a glicirrhizintől származik, az élelmiszer és a gyógyszeripar ízjavítóként hasznosítja.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Fehér fagyöngy

    2011-10-18
    A fagyöngy jótékony hatással bír belső vérzések ellen, serkentheti a szívműködést, és használják görcsoldóként is. Magas vérnyomás esetén használják, mert a kísérő panaszokat - a fülzúgást, szédülést - enyhítheti. Szívbetegség kezelésében azért hatásos, mert erősítheti a szívet, a pulzusszámot csökkenti.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Fokhagyma

    2011-10-18
    A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágíthatja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkentheti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkentheti az immunrendszert, csökkentheti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Ördögcsáklya

    2011-10-18
    A növény gyulladáscsökkentő és fájdalom-csillapító hatását klinikai kísérletek igazolták. Több mint 600 degeneratív ízületi betegségben szenvedő személynél folytatott vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy a betegség fajtájától függően a növény hatékonysága 42%-85%-os. A legújabb kutatások szerint a növény az impotencia kezelésében is hatékony, valamint hatásos fájdalom-csillapító.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Orvosi zsálya

    2011-10-18
    Az orvosi zsálya a Földközi-tenger, de különösen a dalmát tengerpart vidékéről származik. Dél-Európa karsztjain tömegesen előfordul, Magyarországon nem őshonos, de gyógynövényként termesztik, dísznövényként kertekben, temetőkben sokfelé ültetik. A zsálya az egyik legrégebbi gyógynövény. Erre utal latin neve is: Salvia, ami annyit tesz: "gyógyítani".
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Fahéj

    2011-10-18
    A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert. Ceylon (Srí Lanka) szigetén és a Szunda szigeteken, valamint Kínában vadon előforduló, és termesztett fák ágairól lefejtett sötétbarna színű fűszer (Cinnamomi cortex). Jellemző illatú, édeskés, csípős, kissé fanyar ízű fűszer.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Tök, tökmag

    2011-10-17
    A sütőtök táplálkozás-élettani értékei jelentősek. A húsa - mint azt sárga színe is mutatja - igen gazdag karotinoidokban, C- és B-vitaminokban.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
  • Fügekaktusz

    2011-10-17
    A Nopal fügekaktuszként is ismert, és számos kedvező hatása van. A Nopal különösen gazdag élelmi rostokban (100g Nopal = 50g rost). Segíti az emésztést és a bélműködést, ajánljuk a belek tisztítására, a szorulás megszüntetésére. Pozitív hatást gyakorol a vércukor és a koleszterin anyagcserére.
    Bejegyezve Gyógynövények/Gombák
Előző hírek »   

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz