Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Rózsa 2011-10-26

Rózsa

A rózsa (Rosa) egy, a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Több száz vadrózsafajt tart számon a tudomány, mind az északi félgömbre, főleg a mérsékelt égövre jellemző növény. Az egyedek egy tüskés bokor- vagy kúszónövénycsoportot alkotnak, mely akár a 2–5 m magasságot is elérheti, ritkán a többi növény fölé, 20 m magasságba is szökhet. Fajaik nagyon valtozékonyak, könnyen kereszteződnek egymással, ami nagyon megnehezíti elkülönítésüket.

Csipkebogyó

A rózsa termése, a csipkebogyó sokak által kedvelt és C-vitamin tartalmáért nagy számban fogyasztott eledel. Gyakran préseléssel és szűréssel ún. csipkebogyószirupot készítenek belőle, mivel a termést körülvevő vékony szőröcskéket meglehetősen kellemetlen elfogyasztani (viszketéshez hasonló érzést keltenek). Így gyógyteák, dzsemek, gyümölcszselék és lekvárok készítéséhez alkalmazzák. A teát és a lekvárt a köznyelvben hecsedlinek, más helyeken petymegnek nevezik.

Felhasználása:

Már a rómaiak is számos egészségvédőszert és édességet készítettek belőle, és használták illóolaját is. A középkorban a török udvarban valóságos kultusza alakult ki: gyűjtötték, nemesítették és fogyasztották. A megfelelő fajtájú rózsákból rózsaolajat, rózsavizet, zselét, sörbetet és dulcsászát (mézes édességet) készítettek.

A rózsa volt az első virág , melyből illóolajat és rózsavizet pároltak le Perzsiában. Az illóolaj előállítása a rózsaszirmokból lepárlással történik. A rózsafajok közül a legtöbb illóolajat tartalmazó fajok : Rózsa Centifólia , Damaszkuszi rózsa, Rózsa Gallica. E három faj közül hatóanyagait tekintve kiemelkedik a Rózsa Damascena.
Az illóolaj mennyiséget, minőséget a fajtán túlmenően  befolyásolja még a földrajzi adottság , éghajlati tényezők , ezért a rózsatermesztéssel és illóolaj előállítással ma is a déli országok  foglalkoznak , miután a rózsa melegigényes növény.
A tiszta rózsaolaj igen drága termék , hiszen 1 liter rózsaolaj előállításához 5000 kg rózsaszirom szükséges.


Hatásai:

A rózsa hatóanyag tartalma rendkívül széleskörű , így bizonyos betegségek kiegészítő terápiájára éppen  úgy alkalmas mint bőrproblémák kezelésére.  Csillapíthatja a gyulladásokat , gátolhatja a herpesz kialakulását  és fogínyvérzést, kötőhártya gyulladást, fertőzéseket.  Kiválóan hatásos lehet a migrén és fejfájás ellen. Egyensúlyban tarthatja a nemi hormonokat. Erősítheti a hajszálereket és sejtfalakat , enyhítheti a pikkelysömör és az ekcéma okozta tüneteket. A rózsa felhasználható bármilyen bőrgyulladás kezelésére. Oldhatja a szorgást és depressziót , csökkentheti a feszültséget , izomgörcsöket.

A rózsa szerepe a bőrkezelésben – kozmetikumokban:


A rózsa minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható - száraz, vízhiányos , problémás-érzékeny bőrtípusra - és kiemelten az öregedő bőrre . A zsíros és pattanásos bőr kezelésében , miután a rózsa gyulladás gátló és fertőtlenítő szerepe érvényesül , szintén igen jó eredményekkel alkalmazható.

Ezen jótékony hatását mi sem bizonyítja jobban , mint az évezredes kimagasló használata a különböző kultúrákkal rendelkező népeknél. Erősíti a sejtfalakat , öregedésgátló , stressz és irritáció hatásait csökkentő csodálatos esszencia.


A mai fejlett technológiával rendelkező vegyészet sem képes olyan szintetikus , vagy természetes anyag előállítására , mely a rózsa hatóanyagait felülmúlná.

A rózsák mérete, illata, íze igen változatos. A régi nemesítések (Rosa rugosa) virágai ízesebbek. Ízük lehet parfümös, emlékeztethet a zöld almáéra és szamócáéra. Amikor a szirmokat szedjük, távolítsuk el az alsó, fehéres részt! Édességeket, desszerteket, salátákat ízesíthetünk velük.

A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

 

Forrás: Wikipedia; Wellnesskozmetikum



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz