Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Az autoimmun megbetegedések 2018-08-24



Az autoimmun megbetegedések napjaink robbanásszerűen növekvő betegségei közé tartoznak. A szivárgó bél szindróma az autoimmun betegségek kialakulásánál szükséges feltétel.
A Triticum nemzettség gabona növényeinek glutén és FODMAP tartalma egyértelműen bél nyálkahártya károsítók, a búza, árpa és rozs WGA fehérjéje, mint antigén hatással rendelkező lektin autoimmun hatást kiváltó glikoprotein.
Ezek az anyagok csak fermentáció során veszítik el gyulladást is okozó bélhámsejt károsító és a szivárgó bél szindrómát létrehozó, a „tight junction” az enterocytákat összekötő csomópontokat szétromboló hatását.
Ez a fermentáció az igazi kovászos kenyérben megy végbe 8-16 óra alatt. Az adalékos kenyérben ezek az anyagok mind biokémiai változás nélkül, változatlan formában kerülnek a bél falához.
Tehát a válasz kell az adalékos kenyér ahhoz, hogy létrejöjjön a szivárgó bél szindróma.
A biológiában semmi nem fehér és semmi nem fekete, a szervezet próbál kompenzálni, kialakít egy védekezési stratégiát, például vastagabb glycocalix réteggel védi az enterocytákat, ha meg tudja termelni ezt a védelmet nyújtó „cukorkabát”védő pajzsot. Ezt a bél integritása alapján értjük meg.
A bél integritása (érintetlensége, sértetlensége) nagyon fontos tényező ahhoz, hogy a szervezet egyensúlyi állapota meglegyen. A bél integritása teszi lehetővé, hogy felszívódik az, aminek fel kell szívódnia és a székletben marad az, aminek nem szabad felszívódnia, vagy kifejezetten kárt okoz, ha a szervezetbe kerül. A bélbolyhok felületén lévő nyálkahártya sejtek, az enterocyták önálló funkcióval rendelkeznek. Élettartamuk 10-14 nap, születnek és meghalnak. 1-5 napos korukban szekréciós tevékenységük révén bélnedveket termelnek, amely fontos feltétele a megfelelő emésztésnek, 5-10 napos korukban végzik a felszívódás tevékenységét, az adszorpciót. Az enterociták kefeszegélyén lévő exopeptidázok, nagyon fontos enzimek, laktóz intolerancia esetén a sérült enterociták felületén nem képződik a laktáz enzim. Ha az enterocyták sérülnek az egész emésztési és felszívódási folyamat sérül.
A bélbolyhok keringése, a bélbolyhok mikro kapillárisainak megnyílása, nagyon fontos az enterocyták fejlődése és szabályos működése szempontjából, például, ha magas a vérnyomása valakinek, ott a mikrokapillárisok nem tudnak megnyílni az egész szervezetben, így a bélbolyhokban sem. Ez az első segítség, amit ad a szivárgó bél szindróma megszüntetésére a Herbafulvo essencia, hiszen ebben nagyon látványos a hatás a NO termelődést segítő hatása révén.

 
Hogyan védi meg magát a bél a gluténtól, a gyulladást okozó növényi lektinektől, az allergén anyagoktól, a káros bélbaktériumoktól, vagy a fertőzést okozó idegen baktériumoktól?
A gyulladást mindig a cukrok kódolják, Például a gram negatív baktériumok külső lipopoliszacharid rétege, vagy a növényi lektinek glikoptotein (cukor-fehérje) szerkezete.
Ezért védi a bél az enterocytákat a saját maga által termelt „glycocalix”-szal, cukor kabáttal. A cukorkódok gyulladást okozó hatásával szemben egy védekező cukorkód pajzs.
Az ábrán látható a bél falát védő, nem keveredő vízrétegben „unstirred water layer” a bél a hasznos bélbaktériumokkal termelteti a „mucus layer”-t, egy védő hatást biztosító nyák réteget.


Ebben a két védő réteg termelődésében a Herbafulvo essenciának nagyon nagy segítsége van, az ép enterocyták sok és vastag cukorkabátot tudnak termelni. A gyógynövények káros bélbaktériumok szaporodásának gátlása révén, valamint az almapektin hasznos bélbaktérium tápláló hatása révén egyértelműen jobb lesz a „mucus layer” védekező mechanizmusa.
A SIBO, a vékonybél baktérium túlnövekedési szindróma is hozzájárul a szivárgó bél szindrómához. Bár erre itt már nincs meg a lehetőség, hogy kifejtsem, de röviden érintem. A vékonybél a vastagbélbe való becsatlakozásánál van egy billentyű az ileocoecalis billentyű, hívjuk visszacsapó szelepnek. Ez a szelep, ha elromlik, ekkor jön létre a SIBO-nak nevezett a vékonybél baktérium túlnövekedési szindróma. Ez az állapot a vékonybélben tönkre teszi ezeket a védő rétegeket. Ez az étkezés utáni puffadás jelensége mutatja meg.
A simaizmok által működtetett záró sapka, amely megakadályozza, hogy a baktérium dús (és nagyon eltérő faj összetételű vastagbél tartalom vissza kerüljön a kifejezetten baktérium szegény és más faj összetételű vékonybélbe.
Ezt az Ileocecalis billentyűt gyógyítja meg a Herbafulvo essencia, mert hatására még a nagyon kicsike simaizmok is jól működnek. A refluxnál is a simaizom működése sérül a nyelőcső záróizmánál és a rekeszizomnál.
Aki egész életében adalék mentes, igazi kovászos kenyeret eszik az nem lesz glutén érzékeny, és ha néha megeszi a túrós tésztát és a zserbó süteményt, amiben a búza liszt nem ment keresztül egy fermentációs folyamaton, akkor a bél jó védekező mechanizmusa a cukorkabát és a mucus réteg megvédi a bél integritását.
Köszönöm annak, aki végig olvasta.
Szép napot mindenkinek. Ma is indul a Herbafulvo essencia gyártás Laci kollégámmal.



Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz