Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Colostrum 2011-11-02

Colostrum

Története

A kolosztrum kialakulása egyidejű az emlősök fejlődésével és az idők során folyamatosan alkalmazkodott környezeti körülményeinkhez. 2000 évvel ezelőtt Indiában betegek gyógyítására használták. Európában egy 1803-ból származó enciklopédia megerősítette jótékony tulajdonságait és magasztalta a “természet ősanyagát”. Goethe és Schiller háziorvosa, Dr. Hufeland felismerte a kolosztrum nagyszerű tulajdonságait és használta betegei immunrendszerének megerősítésére. A II. világháború előtt vidéken köztudott volt, hogy betegség esetén a tehenészetekbe küldtek el egy családtagot, hogy megtudakolja, van-e frissen ellett tehén, amely kolosztrumot adhatna.

Napjainkban a naturális gyógymódok és az egészséges élelmiszerek iránti növekvő érdeklődés különleges aktualitást ad a kolosztrum - ma már tudományosan is - igazolt visszatérésének.

A Colustrum étrend-kiegészítő, amely olyan anyagokat tartalmaz, melyek már alig vagy egyáltalán nem találhatóak meg napi étrendünkben. Mivel a születendő borjú a placentán keresztül nem kap immunoglobulint a vemhesség folyamán, így az első immunizációt a kolosztrumon keresztül kapja meg. Ez a folyamat a születést követő első órákban átadott nagy mennyiségű immunglobulin és növekedési faktor segítségével történik.

Mero professzor, a finnországi Yvaskyla Egyetemről és egy tudóscsoport a Kiel Egyetemről bebizonyították, hogy a kolosztrum alkotóelemei az emberi bélrendszeren keresztül bejutnak a véráramba. Mivel a kolosztrum alkotóelemeinek szóban forgó DNS szekvenciái az ember és a szarvasmarha esetében azonosak, a kutatók azt is bizonyították, hogy ezek az elemek felszívódnak és hasznosulnak az emberi szervezetben is.

A kolosztrum kortól függetlenül minden ember számára adható. A szervezet meglévő hiányosságait kiküszöböli, az ellenálló képességet növeli és elősegíti a gyógyulási folyamatot.

Az előzőekben említetteket figyelembe véve a kolosztrum növeli a pszichikai és a fizikai teljesítőképességet és hozzájárul az egészséges életmódhoz.

 

Összetevők:

Az immunglobulinok (= antitestek) fontosak az emberi szervezet számára a fertőzések megelőzésében, ellenük való védekezésben, valamint fontosak a gyulladásgátlásban is. Bizonyítást nyert, hogy a kolosztrum magas immunglobulin tartalma hatékonyan támogatja a szervezet immunrendszerét. (A tehén az ellést követő 3 nap alatt közel 2 kg különféle immunglobulint termel). A kolosztrum tartalmaz antitesteket az emberi szervezetben az E-coli baktérium ellen.

A természetes növekedési faktorok pozitív hatást gyakorolnak a szervezetben a sejtek anyagcseréjére azáltal, hogy egyes sejteknél elősegítik a sejtképződést, míg másoknál gátolják azt. Míg például az egyik növekedési faktor védi az izomsejteket, más növekedési faktor gátolja az átalakult sejt fejlődését, ahogy az valószínűleg a rákos sejtek esetében is történik. A sejtek anyagcseréjének tökéletes egyensúlyát a különböző növekedési faktorok közötti kölcsönhatás idézi elő. Ugyanakkor más növekedési faktorok képesek befolyásolni az immunrendszert azáltal, hogy a szervezet immunglobulin termelőképességét növelik a vírusok, a baktériumok és a gombák ellen.

A kolosztrum tartalmaz citokeneket, melyek fontos elemei a szervezet védekező rendszerének. A glikoproteinek lehetővé teszik, hogy az immun és növekedési faktorok ne károsodjanak az emésztőrendszerben.  A laktoferrinek és a transferrinek szállítják a vasat a vörösvérsejtekhez, és megakadályozzák, hogy a káros baktériumok és vírusok hozzájussanak a fejlődésükhöz szükséges vashoz. A prolaktin serkenti az emlőmirigyek tejkiválasztását.

Az aminosavak nélkülözhetetlenek a sejt anyagcseréje és a sejt regenerációja számára. Az aminosavak hiánya fejlődési zavarokat, a sebek és gyulladások gyógyulásának elhúzódását, koncentrációs zavarokat, az immunrendszer általános gyengeségét stb. okozza. Az aminosavak optimális összetétele nélkülözhetetlen szervezetünk tökéletes fizikai és mentális működéséhez.

A vitaminok feltételei a normális fehérje-, zsír- és szénhidrát metabolizmusnak. Mindig elegendő mennyiségben kell rendelkezésre állniuk. Napjainkban szinte mindenki számára ismertek a vitaminhiány következményei.

A kolosztrum ezen kívül tartalmaz még endorfint, interferonokat, interleukinokat, lactoferrint, transferrint, biotint, L-karnitint, melatonint, inzulint, lysozymet, C3, C4 és orosomucoidot, alfa-1-fetoproteint, alfa-1- antitripsint, prolaktint, xanthin oxidazt, laktoperoxidazt, prolinban gazdag polipeptideket (PRP) és még sok minden mást.



Humán klinikai tanulmány: A tehéntől származó és orálisan szedhető Colostrumban található immunfaktorok hatásosak a bélrendszerben található betegséget okozó organizmusok ellen. A tehén Colostrumában található immunglobulinok szedése új lehetőséget kínál a (vírus és bakteriális) antigének által okozott bélrendszeri megbetegedések passzív immunizációjára.

- Dr. R. McClead, et.al;Pediatrics Research



Hatásai:

- Allergia leküzdésére
- Felső légúti megbetegedésekre jótékony hatással bír
- Daganatgátló és immun-stimuláló hatással rendelkezhet
- Bőrgyógyászai alkalmazások
- Nem-szteroid gyulladásgátlók mellékhatásai esetén

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Shop.builder; Colostrum

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz