Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Jojoba 2011-11-09

Jojoba


A Jojoba (Simmodsia chinensis) egy erős évelő örökzöld fás cserje, mely 4-4,5 m magasra nő meg. Hosszú gyökerei (akár 10-12m) és ehető gyümölcse van. Hosszú gyökereinek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen körülmények között életben képes maradni, azonban elsősorban a száraz, kopár területeken érzi jól magát. A Jojoba Arizonában, Dél-Kaliforniában és Mexikóban őshonos.

Hatásai

A Jojoba növényt már régóta használják a tradicionális indián gyógyászatban. Az őslakos indiánok a Jojoba olajat kisebb sebek, sérülések kezelésére használták elsősorban.

A Jojoba növényt az USA-ban termesztik is az 1970-es évek óta. Népszerű, mivel jó minőségű olajat lehet nyerni belőle.

A Jojoba olaj egy világos aranyszínű, viszkózus, olaj, mely hosszú láncú zsírsavakból és zsíralkoholokból épül fel.

A Jojoba olaj elsődlegesen kozmetikai termékekben használatos, mivel elsődlegesen ilyen célokra alkalmas.

A kozmetikai iparban a Jojoba balzsamként használatos, és gyakran hajápolási termékekben is megtalálható. Színtelen, szagtalan viaszos észter szerkezetének köszönhetően segít megfiatalítani a bőrt és védi a haj szerkezetét is.

Egyéb felhasználási területei: gyertyakészítés, vízlepergető anyagok, tűzálló anyagok és különféle kenőolajak gyártása.

Táplálkozási szempontból a Jojoba kiváló alternatívát jelenthet a telített és a növényi zsírok helyett. Mivel a Jojoba egy hosszú szánláncú zsírsav és mivel tartalmaz zsíralkoholokat is, nem úgy emésztődik, mint a többi zsír.

A Jojoba nem esszenciális kiegészítő, és nincsenek hiánytünetei sem.

 

Az étrendkiegészítők gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, akik az állapotának, korának, gyógyszerszedési szokásainak ismeretében egyénre szabott tanácsot tudnak adni az étrendkiegészítő készítményekkel kapcsolatban!  A lehetséges kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 

Forrás: Shop.builder

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz