Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Nopal - a dietetikus válaszol 2012-01-13

Nopal - a Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézetet kérdeztük

 

A Nopal fügekaktuszként is ismert, és számos kedvező hatása van. A Nopal különösen gazdag élelmi rostokban (100g Nopal = 50g rost). Segíti az emésztést és a bélműködést, ajánljuk a belek tisztítására, a szorulás megszüntetésére. Pozitív hatást gyakorol a vércukor és a koleszterin anyagcserére. Hatékony a felesleges zsírok, szénhidrátok, mérgek és savak megkötésére. Támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Ételekhez adva növeli azok rosttartalmát és csökkenti glikémiás indexét. Ajánljuk másnaposság tüneteinek enyhítésére, aranyér panaszok csökkentésére, és segítség sportolóknak is.


A Nopal rendszeres fogyasztása segít megszabadulni a fölös kilóktól?

A megfelelő mennyiségű és minőségű rostbevitel az egyik alapfeltétele a testtömegcsökkentés étrendi kezelésének. Emellett azonban az étrend számos más elemére és a rendszeres testmozgásra is figyelni kell, önmagában a rost nem megoldás, de mindenképpen fontos!

Milyen hatással van a Nopal a szervezetre?

A Nopal lényege, hogy növeli az étrend rosttartalmát, ezáltal segíti az emésztést, gyorsítja a salakanyagok kiürülését, valamint számos méreganyagot megköt a szervezetben. Fogyókúrában is nagy segítség, ha az étrend rosttartalma megfelelő, valamint számos egyéb betegség is megelőzhető a megfelelő rostbevitellel, pl. a béldaganatok, magas koleszterinszint stb. A megfelelő rostbevitel a cukoranyagcserére is jótékony hatással van.
 
Azt írják, hogy a Nopal segít a vércukorszint szabályozásában. Ez hogyan működik?

A Nopal egy nagy rosttartalmú készítmény. Ennek köszönhetően lassítja és mérsékli az étkezések utáni vércukorszint-emelkedést, az által, hogy a bélben történő felszívódást elhúzódóvá teszi. Olyan élelmi anyagok vércukorszint-emelő hatását is csökkenti a nagy rosttartalom végett, amik gyorsan emelnék meg a vércukorszintet. Természetesen ez nem helyettesíti pl. a cukorbetegség diétás kezelését.

A Nopal segíti a belek tisztulását?

A Nopal fogyasztása - nagy rosttartalmánál fogva - hozzájárul a szervezet méregtelenítő folyamatainak erősítéséhez, valamint számos káros anyagot közvetlenül megköt a bélben. Növeli a széklet tömegét is, ezért hozzájárul a megfelelő bélműködéshez, a belek teljes kiürüléséhez.

Milyen hatással van a Nopal az emésztésre?

A Nopal fokozza a teltségérzetet, elhúzódóvá és egyenletessé teszi a szénhidrátok felszívódását, csökkenti a koleszterin visszajutását a bélből a keringésbe, ezáltal jótékonyan hat az emésztésre. Növeli a széklet tömegét és csökkenti a béltartalom áthaladási idejét, így könnyítve az emésztést.

Gyomorpanaszok során segíthet a Nopal?

Bizonyos gyomorpanasz esetén jótékony hatású lehet egy nagy rosttartalmú készítmény, mint a Nopal, azonban fontos tudni, hogy milyen gyomorpanaszról van szó. Komolyabb gyomor- és bélbetegség esetén javasolt szakorvossal konzultálni egy ilyen készítmény fogyasztása előtt.

Székrekedésre használható a Nopal?

A rosthiányos étrend miatt kialakuló székrekedésre használható a termék, hiszen nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami javítja a bélmozgásokat, növeli a széklet tömegét. Organikus vagy idegrendszeri (kivéve stressz) eredetű székrekedés esetén nem alkalmazható, ilyen esetben mindenképpen orvosi konzultáció szükséges.

A Nopal tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat is. Pontosan mit jelent ez?

Minden rostban gazdag nyersanyag tartalmaz vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat, csak más-más arányban. A Nopal főként vízben oldható rostokat tartalmaz. A vízben oldható rostok is csökkentik a tranzitidőt, növelik a bélsár tömegét, de az emésztőnedveknek nem állnak ellen, azokban feloldódnak. A zsír- és cukoranyagcserére kifejezetten jótékony hatású. Az oldhatatlan rostok a vastagbélig változatlanul lejutnak, majd az ott élő baktériumflóra fermentálja őket. Ez azért fontos, mert amellett, hogy a fenti jótékony hatásokkal is rendelkezik, táplálja a bélbaktériumokat, amiknek anyagcseréje során számos jótékony hatású anyag kerül a bélbe. Ilyenek pl. a B12-vitamin, K-vitamin és a rövid szénláncú zsírsavak, amik a bélhámsejtek differenciálódásában fontosak, ezáltal megfelelő mennyiségük a béldaganatok kialakulását csökkenti.

 

Copyrigth: Madal Bal Kft.
A cikk más oldalon való közzététele csak a forrás megjelölésével!

Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz