Kategóriák

Gyártók

AZ EGÉSZSÉGRE VONATKOZÓ ÁLLÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN


A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.


TOVÁBB >>

---------------------------------


AJÁNLD
WEBÁRUHÁZUNKAT!

Ajánld webáruházunk barátaidnak és mi barátonként 500 Ft-al honoráljuk ezt neked!
(sőt ajánlásod miatt ők is kapnak 500 Ft kedvezményt!)
Mindketten jól jártok!
(regisztrált vevőnk kell légy ajánláshoz) RÉSZLETEK ITT.

-----------------------------

 

HÍRLEVÉL

Amennyiben szeretne tanácsokat kapni egészségének megóvásához, kérem adja meg nevét és email címét!
Név:*
E-mail cím:*
 

---------------------------------

 

HŰSÉG PROGRAM


Minden vásárlásod után 2% jóváíródik a fiókodban.
(az akciós termékek esetén is!)
Minden 100 Ft után 2db Pont.  2db Pont = 2 Ft

(A pontjaidat bármikor levásárolhatod, nincs vásárlási limit. Összegyűlt hűségpontjaidat a Fiókod menü-ben ellenőrizheted, illetve konvertálhatod kuponná.)

Finomítatlan nádcukor 2012-02-01

Finomítatlan nádcukor


A nádcukrot nyers cukornádból nyerik, melynek őshazája Ázsia déli és délkeleti, trópusi vidékein található, mára azonban a világ sok országában termesztik.

A növényt virágzás előtt aratják – sok helyen mai napig kézzel –, mert ilyenkor a legmagasabb a cukortartalma. A frissen betakarított és feldarabolt nádból feldolgozás során teljesen természetes, színezékektől és aromáktól mentes nyers nádcukrot állítanak elő. Ez a nyers nádcukor tartalmazza a növényben lévő értékes tápanyagokat (vitaminokat és nyomelemeket), melyek elvesznek, ha a cukrot később finomítják. Ezért előállításakor arra törekszenek, hogy megőrizze eredeti melasztartalmát. Jellegzetes karamellás íze és finom aromája van.

A feldolgozás egy teljesen természetes folyamat: a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják és szárítják, így kapják meg a melaszt. Semmi vegyi anyaggal és vegyi vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be.

A finomítatlan nádcukorban meglévő értékes tápanyagok segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát nem terheli úgy meg a szervezetet, emellett a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a test számára.

A fehércukor ezzel szemben egy nagyon tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése különös terhet ró az emberi szervezetre, ráadásul feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).
Míg a cukorrépa cukortartalma 20% körüli, a belőle készített finomított fehércukoré már nagyjából 95%.

Ennek a töménységnek az egyik következménye, hogy a hasnyálmirigyet túlságosan leterheli, ami – folyamatos túlterhelés esetén – cukorbetegséghez vezethet, mivel a hasnyálmirigy tulajdonképpen kimerül, és nem állít elő több inzulint.

A másik probléma abból fakad, hogy mivel a szervezet nehezen dolgoz fel ilyen töménységű szénhidrátot, annak emésztése nem is lehet tökéletes, és a cukor egy része szinte mindig emésztetlen marad. Ez az emésztetlen cukor viszont a belekben erjedésnek indul, és ennek során alkohol képződik. A túlzott cukorfogyasztással tehát szervezetünket alkohol hatásának tehetjük ki, annak minden negatív következményével együtt.

A fehércukorhoz képest tehát a nádcukor egy egészségesebb alternatíva.

A nádcukor felhasználása

A nádcukornak a fehércukorhoz képest természetesebb, kicsit lágyabb, enyhén karamellás íze van. Használhatjuk süteményekhez, italokhoz, befőzéshez, illetve minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehércukrot adtunk volna!

A nádcukrot ne keverjük össze a barna cukorral, mert a barna cukor csak annyiban tér el a fehércukortól, hogy azt egy kevés melasszal – a nádcukor egyik változatával – beszínezik, így az tulajdonképp nem más, mint színezett fehércukor.


Belépés/Regisztráció

Kosár  

Nincsenek termékek

Szállítás 0 Ft
ÁFA 0 Ft
Teljes 0 Ft

Pénztárhoz